Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan Vatandaşlar İçin 'Çift Dikiş Olmaz' Demişti: Bakanlar Artık 2 Maaş Birden Alacak

etiket Erdoğan Vatandaşlar İçin 'Çift Dikiş Olmaz' Demişti: Bakanlar Artık 2 Maaş Birden Alacak

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne göre, cumhurbaşkanı yardımcısı ve bakanların daha önce kazanılmış emeklilik maaşları kesilmeyecek. Yani mevcut cumhurbaşkanı yardımcısı ve bakanlar hem emekli maaşı hem de kendi maaşlarını alıp çift dikiş yapabilecekler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı ve AKP genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz aylarda emeklilikte yaşa takılanlar için 'Erken emekli olacak gidecek başka bir işte de çalışmaya devam edecek. Yani çift dikiş. Böyle bir şey olamaz' ifadelerini kullanmıştı. Ancak dün resmi gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve bakanlar çift dikiş yapabilecek.

'Emeklilik veya yaşlılık aylıkları kesilmez'

'Emeklilik veya yaşlılık aylıkları kesilmez'

Cumhuriyet gazetesinden Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre, dün Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasını taşıyan kararname Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve 16 bakanın hem görevleri gereği maaşlarını hem de emekli maaşlarını alabilmeleri sağlandı.

Bakan yardımcılarına da çifte maaş

Bakan yardımcılarına da çifte maaş
İçeriğin Devamı Aşağıda

Daha önce bakan yardımcıları için yapılan düzenlemedeki tereddütler de dünkü kararname ile giderildi. Eylül 2018’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bakan yardımcısı olarak atananların emekli maaşlarının kesilmeyeceği düzenlenmişti. Ancak bakan yardımcısı olarak atandıktan sonra emekli maaşına hak kazananların durumu belirsiz kalmış, kesintiyle gidilmişti. Dün yapılan düzenleme ile bakan yardımcısı olarak atandıktan sonra görevine devam ederken emekli maaşı hakkı kazananlara çift maaş bağlanabilecek.

'Böyle bir yükü milletimizin sırtına bindirme hakkımız var mı?'

İYİ Parti'nin EYT'lilerin mağduriyetini Meclis'e taşıdığı dönemde konuya partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan,'Erken emekli olacak gidecek başka bir işte de çalışmaya devam edecek. Yani çift dikiş. Böyle bir şey olamaz' ifadelerini kullanmıştı.

Yaşanan mağduriyeti 'yük' olarak tanımlayan Erdoğan, aynı konuşmasında 'Bizim böyle bir yükü milletimizin sırtına bindirme hakkımız var mı? Erken emekli olacak gidecek başka bir işte de çalışmaya devam edecek. Yani çift dikiş. Böyle bir şey olamaz' şeklinde konuşmuştu.

Kararname sosyal medyanın da gündeminde...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
747
337
59
30
23
12
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Figani

(İslamik feryatlar) + ( 1 adet F16 dağ bombalama haberi) + (2 tutam şiir) + (% 10 doğalgaz indirimi) = % 60 oy / Ülkenin beyin yapısını anlayabiliyor musunuz ?

shiroshinju

Yakışırrr,aynen devam kral.Dibine kadar geçir,hak ediyor vatandaş.2 maaş yetmez,3 hatta 4 yapın.Emeklilerin maaşını kırpın,bakanlara,mv maaşlarına ekleyin.On... Devamını Gör

Atakan Aydın

o kesimin aq

Kunti kunti

“Bitten, açlıktan, sıtmadan betersiniz. Yüz Türkiye olsa, elinizden de gelse, yüzünü de zincire vurur, yüz kere satarsınız.  Milletimin en talihsiz gecesi, a... Devamını Gör