Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan’ın Okulunu, 16:9 Kulelerini Diken İş Adamı 'Bedelsiz' Yenileyecek

Erdoğan’ın Okulunu, 16:9 Kulelerini Diken İş Adamı 'Bedelsiz' Yenileyecek

Onedio Medya
16.07.2015 - 21:23 Son Güncelleme: 16.07.2015 - 21:33
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da mezunları arasında bulunduğu İstanbul İmam Hatip Lisesi yıktırılıp yeniden yapılacak. 5,1 dönümlük arsa üzerine inşa edilecek 'eğitim kompleksinin' yapımını 'siluet' tartışmalarına konu olan '16:9 Projesi'nin müteahhidi Erdoğan’ın sınıf arkadaşı Mesut Toprak 'bedelsiz' üstlenecek.

Fatma Aksu’nun Hürriyet’teki haberine göreİstanbul Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1973’te mezun olduğu İstanbul İmam Hatip Lisesi’nin bina ve bahçe kullanımı açısından artık ihtiyaca cevap veremediği gerekçesiyle yeniden inşa edilmesi için büyük bir takasa imza attı. 

Büyükşehir, Başakşehir’deki toplam 16.692 metrekare büyüklüğünde iki arsasını, mülkiyeti İlim Yayma Vakfı’na ait olan ve üzerinde İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bulunduğu Fatih’teki 5.124 metrekarelik arsa ile “Değer esasına göre” takas etti.

AKP'li üyelerin oylarıyla Topbaş'a yetki verildi

AKP'li üyelerin oylarıyla Topbaş'a yetki verildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da okuduğu Balat'taki İmam Hatip Lisesi

Önceki gün alınan kararın ardından dün de İBB Meclisi, CHP’lilerin ret oyuna rağmen AKP’li Meclis üyelerinin oylarıyla, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a, arsa üzerindeki binaların yıkılması/yıktırılması ve yeniden inşası için yetki verdi. 

Topbaş’a ayrıca; yeni kompleksin yapımı için; Zeytinburnu’nda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yapıldıktan sonra fazla katlarının tıraşlanmasını istediği 16/9 gökdelenlerinin sahibi Mesut Toprak’la protokol yapma yetkisi verildi. Toprak, inşa edilecek liseyi bağış yoluyla bilabedel yapacak.

"Topbaş ile barıştı"

"Topbaş ile barıştı"

CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, Mesut Toprak’ın, İstanbul’un siluetini bozmakla suçlayıp, “Bu işadamı, Zeytinburnu’nda 16:9’u yapan kişi. hakkında yıkım kararı olan projesi bulunan bir müteahhitle protokol imzalanması etik değil. 16:9 ile ilgili yıkım kararı var uygulanmıyor. İmam Hatip Lisesi yapılarak bu iş çözülecek, yıkılmayacak. Bu protokol, Toprak’ın Kadir Topbaş’la barıştığının resmidir. Kendisi hayırsever ancak İstanbul için yaptığı hiçbir hayırlı iş yok” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan, “Kırıldım, o insanla konuşmuyorum" demişti

Erdoğan, “Kırıldım, o insanla konuşmuyorum" demişti

Zeytinburnu’daki 16:9 kuleleri, yüksekliği nedeniyle tarihi yarımadanın silüetini bozmuştu. 

O dönemde Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan, projenin silüeti bozacak kadar yüksek yapılması nedeniyle inşaatı yapan firmanın sahibi Mesut Toprak’a çok kırıldığını ve binanın traşlanması gerektiğini açıklamıştı. 

İstanbul 7. İdare Mahkemesi de binanın en az 13 katının yıkılması “traşlanması” yönünde karar vermişti. Ancak yıkım işlemi bugüne kadar gerçekleşemedi.

Mesut Toprak: “Kendi okulum”

Mesut Toprak: “Kendi okulum”

Balat’ta yer alan İstanbul İmam Hatip Lisesi’nin yıkılıp yeniden yapılması işlemini üstlenen Mesut Toprak, “Ben de bu okuldan mezun oldum. Çok eski ve çökmüş bir binaydı. Yenilenmesi gerekiyordu. Bu yüzden yeniden inşa edeceğiz” dedi. 

Okulun yenilenmesi gerektiği konusundaki talebin belediyeden mi geldiğini sorulan Toprak, “Kendi okuduğum okul. O yüzden yenilenmesini istedim” dedi. 

İlim Yayma Vakfı’nın yönetiminde kimler var

İstanbul İmam Hatip Lisesi’nin arsa sahibi İlim Yayma Vakfı 1973’te, İlim Yayma Cemiyeti tarafından kuruldu. 31 Aralık 1974 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile ‘kamu yararına çalışan’ vakıflar statüsüne alındı. Vakfın internet sitesine göre 115 kurucu üyesi bulunuyor. 

Bu kurucular arasında pek çok ünlü isim de yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere ünlülerden bazıları, harf sırasına göre şöyle: 

Abdullah Tivnikli, Abdurrahman Korkut Özal, Ahmet Yahya Kiğılı, Ali Coşkun, Hüseyin Avni Metinkale, İbrahim Bodur, İbrahim Halit Çizmeci, Kadir Topbaş, Kemal Unakıtan, Murat Ülker, Necmeddin Bilal Erdoğan, Numan Kurtulmuş, Osman Nuri Topbaş, Ömer Faruk Çelik, Vasip Şahin, Yücel Çelikbilek. Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek aynı zamanda Vakfın Mütevelli Heyeti başkanlığını da yapıyor. Bilal Erdoğan da mütevelli heyet üyeleri arasında yer alıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0