Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'ın Kaldığı Otele Saldıran Askerlerden Biri Yakalandı

Erdoğan'ın Kaldığı Otele Saldıran Askerlerden Biri Yakalandı

ATKN
21.07.2016 - 10:02 Son Güncelleme: 21.07.2016 - 10:29

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bulunduğu Marmaris'teki otele o ayrıldıktan kısa süre sonra helikopterle gelip saldırıda bulunan darbeci askerlerden biri daha yakalandı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre saldırıya katılan ekipte olan asker, Ula İlçesi Akyaka Mahallesi'nde otostop yapmak isterken yakalandı. 

Armutalan Mahallesi'nde de kıyafet çalarken görüldükleri belirtilen 3 asker de bu bölgede aranıyor.

Anadolu Ajansı, askerin kimliğini açıkladı: Üsteğmen Ali Sarıbey. Sivil kıyafetle gözaltına alındığı belirtilen Sarıbey'in silahının da ele geçirildiği öğrenildi.

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen Sarıbey, Muğla'ya sevk edildi.

Denizci üsteğmenin SAT komandosu olduğunu söylediği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı oteldeki saldırıya katıldığını kabul ettiği belirtildi. Ancak operasyonu Cumhurbaşkanı'na yaptıklarından haberdar olmadıklarını, bunu sonradan öğrendiğini öne sürdüğü ifade edildi. Emniyet yetkilileri ise yakalanan üsteğmenin ifadesinin doğru olmadığını belirterek, çünkü helikoptere bindikleri ilk anda, operasyonun ne amaçla ve kime yönelik yapıldığının görevli tüm askerlere açıklandığının, diğer askerlerin ifadelerden öğrenildiğini ifade etti.

'10-15 dakika daha kalmış olsaydım öldürülmüş ya da alıkonmuş olabilirdim'

'10-15 dakika daha kalmış olsaydım öldürülmüş ya da alıkonmuş olabilirdim'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaldığı otele saldırıya ilişkin şunları söylemişti:

'15 Temmuz’da, ailemle, Marmaris’te 5 günlük bir tatildeydim. O gece saat 20:00 gibi bazı haberler aldım, bana olanları anlattılar. bana İstanbul, Ankara ve başka şehirlerde bir tür hareketlilik olduğu bilgisini verdiler. ve oradan ayrılmaya karar verdik. Eşim, damadım, torunlarım hepsi benimle birlikteydi bunlar olurken... Oradan ayrılmadan önce kameralar aracılığıyla halka ulaşmak istedim. Ama ulusal yayın alı insanlara ulaşamıyordu. Biz de B planına geçtik ve akıllı telefondan bazı özel tv kanallarına bağlandım... Marmaris’te bana karşı yapılan operasyonda, iki yakın korumam şehit oldu. Ben de 10 -15 dakika daha orada kalmış olsaydım, öldürülmüş ya da alıkonmuş olabilirdim. Oradaki arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmenin neticesinde oradan ayrılıp yerimizi değiştirmeye karar verdik.'

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
15
8
5
4
2
1