Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'ın Cuma Günü Açıklayacağı Ekonomi Reformunda Neler Var?

Erdoğan'ın Cuma Günü Açıklayacağı Ekonomi Reformunda Neler Var?

Batuhan
10.03.2021 - 11:06

Ekonomi reformu cuma günü İstanbul’da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak. Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi, burada ekonomi reformunun perspektifi hakkındaki ayrıntıları ise köşesinde açıkladı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi reformunu açıklamasından bir süre sonra Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uygulamaya ilişkin yol haritası ilan edilecek.' diyen Selvi'nin 'Ekonomi reformunun perspektifi' başlıklı yazısında yer alan detaylar şöyle:

Güven iklimi

Güven iklimi

Ekonominin temelinde güven ikliminin sağlanması yatıyor. Hangi reformu yaparsanız yapın, hangi önemli kararı alırsanız alın, önemli olan piyasalarda güveni sağlamak. Güven yoksa alınan kararlar, su üzerine yazılan yazıya benziyor. Bu işin püf noktası güven. Ekonomi yönetimi piyasalardan aldığı destekle ve güvenle bir ayağında hukukun, diğer ayağında ise ekonomiyle ilgili reformların yer aldığı bir çalışma ortaya çıktı. 2021’in rotasını ekonomi ve hukukta reformlar belirledi. Bu yılın ikinci çeyreğini ise reformlarla ilgili yasal düzenlemeler belirleyecek.

Reformun iki ayağı

Reformun iki ayağı

Ekonomi reformunun iki ana başlık üzerine kurulduğu anlaşılıyor.

  • Makroekonomik istikrar politikaları

  • Yapısal politikalar

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ilan edilecek yol haritasında uygulamaya dönük nelerin yapılacağı ve hangi takvim içinde bunların gerçekleştirilmesinin öngörüldüğünü daha iyi anlayacağız ama bu iki başlığı biraz açmakta fayda var. Çünkü cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan bunu detaylandıracak.

Öncelikli hedefler

Öncelikli hedefler

Makroekonomik istikrar kapsamında öncelikli hedefler belirlenmiş.

1- Kamu maliyesi

2- Enflasyonla mücadele

3- Finansal sektör ve cari açıkla mücadele

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğrudan yatırımların teşviki

Doğrudan yatırımların teşviki

Bu başlığın altında yerli ve yabancı sermaye yatırımlarının desteklenmesi yer alıyor. Türkiye yabancı sermayenin yurtiçindeki doğrudan yatırımlarını teşvik ederken, yerli sermayenin yatırımları da teşvik kapsamında yer alıyor. Yabancı sermaye borsa başta olmak üzere diğer sermaye piyasası enstrümanları ile geliyor. Ama asıl amaç, pahalı olan ve hemen çıkabilen sıcak para değil, Türkiye’deki kalıcı yatırımları teşvik etmek. Çünkü onlar hem istihdam, hem vergi, hem de uzun süreli ekonomik entegrasyon açısından önemli. O nedenle ekonomi reformunda yerli ve yabancı sermaye yatırımlarına ayrı bir önem veriliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
10
7
4
4
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Artık tüm resmi açıklamalar cuma namazı çıkışı yapılıyor.... .... Yakında açıklamalar "cuma hutbesinde" yapılacak.... ..... 🤪😡😠

rcpbyrm

ey cehape ey kemal diye bir açılış yapılır.

kartacali

ya bunlar reform diye yurd dışındaki mütahitlerinin de borclarına teminat verenler. Bu adamdan bir şey olmaz kimse saçma sapan eski maliye bakanı damadına ça... Devamını Gör