Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'ın Çağrısından Sonra Halk Ne Kadar Dolar Bozdurdu?

Erdoğan'ın Çağrısından Sonra Halk Ne Kadar Dolar Bozdurdu?

Batuhan
16.12.2016 - 12:23

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Yastık altınızdaki dolarları bozdurun” çağrısına karşılık vatandaşların 2 ile 9 Aralık tarihleri arasında 441 milyon dolar bozdurdukları belirtiliyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Merkez Bankası Haftalık Para ve Banka İstatistikleri yayımlandı. Buna göre gerçek kişilerin döviz varlıkları 2-9 Aralık haftası 49 milyon dolar azaldı.

Vatandaşlar 441 milyon dolar bozdurdu

Vatandaşlar 441 milyon dolar bozdurdu

BİK'in açıkladığı rakamlara göre 'dövizini bozdur' çağrılarına uyan vatandaş geçen hafta dolar cinsinden 441 milyon dolar bozdurdu. Vatandaşın bankalardaki Euro varlığı ise dolar cinsinden 103 milyon dolar azaldı.

Vatandaşın altın hesaplarında bulunan kıymetli madenlerin maddi karşılığı ise 503 milyon dolar arttı.

Merkez bankası yıl sonu tahmini 3.46

Merkez bankası yıl sonu tahmini 3.46
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bundan bir önceki Haftalık Para ve Banka İstatistiklerine göre vatandaş dolarını bozdurmuş fakat daha yüksek tutarda euro alarak parasını euroya yatırmıştı.

Öte yandan Merkez yıl sonu dolar/TL tahmini ise 3.33’den 3.46’ya yükseltti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
171
105
84
29
18
11
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sedat Yılmaz

''dolar bozdurun'' demek, ''biz işin içinden çıkamıyoruz, herkes ortaya üç beş bişey atsın'' deyip halktan para dilenmeye benziyor.

Pasif Kullanıcı

Haber yanlış !!!...Vatandaşların değil kurumların bozdurduğu miktar 441 milyon dolar,kurumlarının elinde bulunan dolar miktarı 144 milyar dolar civarında yan... Devamını Gör

Diyelim bir kurum 1 milyon dolar bozdurdu, bozdurdugu yer de kurdan 0.05 oraninda kar payi aldi. Sonra ayni kurum yurt disindan urun almaya kalkti ve bozdurd... Devamını Gör

raheanne

441 milyon dolar mı bozdurmuş lar ? bunun eminim ki sadece ve sadece %2 veya 3 lük kısmı halkın dır, Onlarca ünlü, kurum veya kuruluş veya şirketler de bozdu... Devamını Gör

IBB yurt disindan artik boncukla tren alir metro yaptirir. Yalakalik yapacam diye kendi bacaklarini kursunluyorlar.