Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan Demirtaş Açıklaması: 'AİHM, Bizim Mahkemelerimizin Yerine Geçecek Şekilde Karar Veremez'

Erdoğan'dan Demirtaş Açıklaması: 'AİHM, Bizim Mahkemelerimizin Yerine Geçecek Şekilde Karar Veremez'

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan,'Milletin böyle bir talebi yokken, ideolojik, turistik, ticari hesaplarla dini sembollerimize sataşılmasını art niyetli buluyoruz.' dedi.

Öte yandan Erdoğan, Selahattin Demirtaş'a ilişkin AİHM kararını eleştirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Hiç kimsenin CHP'nin keyfine göre hareket etme, CHP'nin istediği gibi davranma mecburiyeti yoktur'

'Hiç kimsenin CHP'nin keyfine göre hareket etme, CHP'nin istediği gibi davranma mecburiyeti yoktur'

AKP Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bizimle vizyonda, programda, projede yarışamayanların, işi kendi aralarında hakaret, iftira, yalan yarışına çevirmeleri, ülkemiz adına bir kayıptır. Bu ülkede hiç kimsenin CHP'nin keyfine göre hareket etme, CHP'nin istediği gibi davranma mecburiyeti yoktur.' dedi. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

'Kendi partilerinin içini bir ur gibi sardığı anlaşılan taciz, tecavüz, hırsızlık vakalarına karşı erdemli bir duruş sergilemek yerine, yalan ve iftira çıtasını yükselterek gündem saptırmaya çalışanlar beyhude yere çırpınıyorlar.

Öğretmen CHP'liyse makbul, değilse kötü. Çiftçi CHP'ye oy veriyorsa iyi, vermiyorsa cahil. Yargı mensubu CHP'nin istediği gibi davranıyorsa saygıdeğer, kendi vicdanına göre hareket ediyorsa militan. Polis CHP'nin arzusu istikametinde hareket ediyorsa aferin, kanuna ve amirlerinin emirlerine göre davranıyorsa zorba. Bu listeyi her meslek grubu için, her fert için uzatmak mümkündür. Sanıyorum bu zatlara Türkiye'nin 70 yıldır demokrasiyle yönetildiğini sık sık hatırlatmak gerekiyor.' 

Cumhurbaşkanı Erdoğan,'Proje üretmek yerine başkalarının projelerine payandalık etmek, kendi hayalini kurmak yerine başkalarının hayalinde figüran olmak bizim asla itibar etmek veya takdir edeceğimiz bir siyaset tarzı değildir.' dedi ve 'CHP'nin, eğer azıcık ar, haya duygusu varsa, tüm bu taciz, tecavüz, hırsızlık iddialarından temizlenmeden milletin karşısına çıkmaması lazımdır.' ifadelerini kullandı.

'AİHM Türkiye nezdinde saygı görmek istiyorsa önce dönüp kendi çelişkilerini sorgulamalıdır'

'AİHM Türkiye nezdinde saygı görmek istiyorsa önce dönüp kendi çelişkilerini sorgulamalıdır'

'AİHM'nin Selahattin Demirtaş hakkındaki karara da değinmek istiyorum.' diyen Erdoğan, şunları söyledi:

'Sadece burada verilen kararlar mahkemelerimiz tarafından değerlendirilir. AİHM bu kararı iç hukuk yolları tüketilmeden alarak istisnai bir uygulama yapmıştır.

Kaldı ki biz bireysel başvuru adımını attığımız zaman Türkiye'de Anayasa Mahkemesi'nin tüm yolları tüketme unsuru olarak gördük. Ondan sonra AİHM devreye girebilir. Bu şekilde bu adım atıldı.

Şimdi görüyoruz ki tüm yollar tüketilmeden AİHM bu kararı almıştır. Bu adımlar tamamıyla siyasidir. Bunun da  gerekçesini biliyoruz.

Resmen çifte standarttır, hatta iki yüzlülüktür.

Ey AİHM sen anlamasan da biz anlatmaya devam edeceğiz.

İstisnasını bir kenara bıraksak bile, Selahaddin Demirtaş’la ilgili hüküm, aynı mahkemenin mesela İspanya’daki Batasuna Partisi kararındaki gerekçelerle açıkça çelişmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Türkiye nezdinde saygı görmek istiyorsa önce dönüp kendi çelişkilerini sorgulamalıdır.'

'Kimsenin inancımıza, meşrebimize, kültürümüze el ve dil uzatmasına müsaade etmeyiz'

'Kimsenin inancımıza, meşrebimize, kültürümüze el ve dil uzatmasına müsaade etmeyiz'

Erdoğan, 'Biz, hayatımız boyunca kimsenin kökeniyle, inancıyla, meşrebiyle, kültürüyle, hayat biçimiyle uğraşmadık, uğraşmayız. Ancak kimsenin de inancımıza, meşrebimize, kültürümüze el ve dil uzatmasına müsaade etmeyiz.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'CHP'nin kafasında, 1940'ların faşist uygulamalarına geri dönüş gibi bir hesap varsa, peşinen bunun yanlış olduğunu söylüyoruz.'  diye konuştu.

Erdoğan, 'Milletin böyle bir talebi yokken, ideolojik, turistik, ticari hesaplarla dini sembollerimize sataşılmasını art niyetli buluyoruz.' ifadelerini kullandı.

'Milletimizin değerlerine, tarihine, kültürüne yönelik terbiyesizliği, saldırıyı hoş göremeyiz'

'Milletimizin değerlerine, tarihine, kültürüne yönelik terbiyesizliği, saldırıyı hoş göremeyiz'

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Ülkemizi geriye değil ileriye doğru götürecek her hizmetin başımızın üzerinde yeri vardır. Ama milletimizin değerlerine, tarihine, kültürüne yönelik terbiyesizliği, saldırıyı da hoş göremeyiz.

17-25 darbe girişimini hukuk kılıfına sokmaya çalışanın da, 15 Temmuz darbe girişimine 'tiyatro' diyenin de gerisinde aynı silüet, aynı zihniyet vardır.

Kendi ülkesine ve halkına husumeti siyasetinin merkezine oturtan zihniyeti, ona sufle verenlerle birlikte tarihe gömmek boynumuzun borcudur. Bu zihniyetin temsilcisi olan zat, ülkemize yurt dışı ve yurt içinden kaynak kazandırmak için zaman zaman başvurduğumuz Varlık Barışı uygulamasını uyuşturucu, fuhuş ve organ ticaretiyle irtibatlandıracak kadar alçaldı ve düştü.'

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
160
122
35
23
12
8
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Resho

Ülkede kriz, virüs vs. yığınla sorun var adam halen takmış CHP'ye. Partili CB'nı kadar saçma bir şey olamaz.

batistuta

kendi seçmenine sesleniyor, yok din gidiyor vs diye seçmenini elinde tutuyor, kriz, virüs, işsizliğe filan takılanlar zaten oy vermiyor, onlarda her şeyin f... Devamını Gör

EngineerMind

Cumhurbaşkanının partili olmasının sakıncalarını burada görebiliyoruz. Ülkenin sayısız sorunları varken cumhurbaşkanının gündemi tamamiyle kamuoyu yaratma am... Devamını Gör

Solucanlı Gübre

Hay chp kadar tas dussun kafana artik ya yeter

marine-offizier

ya adam Uyusturucudan vergi alalim diyor.. siz ne kullaniyorsunuz, dogru is yaptilar da millet yüz mü cevirdi..