Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan Yeni Sistem Açıklaması: 'Öğrenciler Evlerine En Yakın Liseye Gidecek'

etiket Erdoğan'dan Yeni Sistem Açıklaması: 'Öğrenciler Evlerine En Yakın Liseye Gidecek'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatının ardından kaldırılan TEOG'un yerine nasıl bir sistem getirileceği günlerdir gündemin en önemli maddeleri arasında yer alıyordu. Erdoğan, ABD'de beraberindeki gazetecilere yeni sisteme dair açıklamalarda bulundu. Öğrencilerin evlerine en yakın liseye gideceklerini belirten Erdoğan, fazla müracaat olması durumunda liselerin kendi sınavlarını yapacağını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD temaslarını tamamlarken beraberindeki gazetecilere gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Hürriyet'ten Fikret Bila'nın aktardığına göre, gündemin üst sıralarında yer alan TEOG sonrası getirilmek istenen yeni sisteme de açıklık getirdi.

'Ben o açıklamayı yapmamış olsam TEOG hâlâ ülkenin gündeminde kalacaktı' diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"TEOG ne kazandırıyor bize? Sadece stres ve masraf"

"TEOG ne kazandırıyor bize? Sadece stres ve masraf"

'Baktım ki bu işe yeterince kulak asılmıyor. En iyisi açıklama yaparak gündeme taşıyayım istedim bunu. Çünkü ailelerin hali ortada. Çocuklar bindirilmiş kıta. TEOG ne kazandırıyor bize? Sadece stres, stres, stres... Masraf, masraf, masraf... O sistem, paraların genelde o namussuzlara (FETÖ’ye) akmasını sağlıyordu. Bu nedenle dershaneleri kapattık, biz devlet olarak hafta sonlarına takviye kursları koyduk. Çocuklarına kurs isteyen göndersin kurslara. İnat etmenin hiçbir anlamı yok. Sen devlet olarak çocuklarını yetiştiremiyorsan bir yerde suç bizimdir. Bunu aşmamız lazım. Ortayı düz ortaokulda okudun, buradan fen lisesine gidecek. Kendisine en yakın yere gidecek. Fazla müracaat varsa lise kendi imtihanını yapar.'

"Üniversite sınavıyla ilgili en kısa zamanda gerekli adımlar atılacak"

"Üniversite sınavıyla ilgili en kısa zamanda gerekli adımlar atılacak"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etüt merkezlerinin kaldırılıp kaldırılmayacağıyla ilgili soruya, 'ETÜT merkezleri kalktı diye biliyorum. Milli Eğitim’e talimatı verilmişti bunun. Takviye kursları var onların yerine' diye yanıt verdi.

TEOG'un kaldırılmasının ardından üniversite sınavlarının da kaldırılabileceği konusu gündeme gelmişti. Erdoğan, 'Üniversite sınavları da kaldırılacak mı?' sorusuna şöyle cevap verdi:

'Bizim eğitim öğretimde çok ciddi bir dönüşüme girmemiz lazım. Bunların hiçbiri bizim geçmişimizde olan sistemler değil. Sonradan siyasi yaklaşımlarla eğitim öğretimin içerisine girmiş sistemler. Ben YÖK ile de bu konuyu görüştüm. Milli Eğitim ile de. Başbakan’la da bu konuda mutabık kaldık. En kısa zamanda gereken adımlar atılacak.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3970
1813
588
260
162
128
127
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?