Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan Kur Baskısı Vurgusu ve Bir Öneri: 'IMF'e Borçlanmalar Altınla Olsun'

Erdoğan'dan Kur Baskısı Vurgusu ve Bir Öneri: 'IMF'e Borçlanmalar Altınla Olsun'

Yasin Arslan
16.04.2018 - 15:33 Son Güncelleme: 16.04.2018 - 16:53

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Global Girişimcilik Kongresi'ne katıldı. Kongrede konuşma yapan Erdoğan, devletlerin kur baskısından kurtulması için borçlandırmaların altınla olması gerektiğini söyledi.

'Borçlandırmalar altınla olsun. Çünkü altının bu noktadaki ayarı hiçbir şeye benzemez'

Türkiye'nin IMF'ye borcu olmadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, devletlerin kendi kurduğu kurumları çok iyi dizayn etmesi gerektiğini belirtti ve şöyle devam etti: 

''Borcumuzu ödedik, anlaşmayı sonlandırdık. Bunu niye söylüyorum? Girişimci ruhu olan devletler topluluğunun bu dünyada kendi kurduğu kurumları da çok iyi dizayn etmesi lazım. IMF'yi kuran kim? Bu devletler. Mesela G20 toplantısında bir teklifim oldu. 'Niye bu borçlandırmaları dolarla yapıyorsunuz. Gelin buraya başka bir para birimini kullanalım.' Ben diyorum ki bu borçlandırmalar altınla olsun. Çünkü altının bu noktadaki ayarı hiçbir şeye benzemez.''

'Devletleri ve milletleri kur baskısından kurtarmamız lazım'

'Devletleri ve milletleri kur baskısından kurtarmamız lazım'

Dünyanın, dolar üzerinden bir kur baskısı altında kaldığını söyleyen Erdoğan, altının tarih boyunca hiçbir zaman bir baskı unsuru olarak kullanılmadığını belirtti. Kur baskısı nedeniyle altınla ilgili adımın atılmasını belirten Cumhurbaşkanı şu şekilde konuştu:

''Biz dolarla sürekli olarak dünya bir kur baskısı altında kalıyor. Devletleri ve milletleri bizim bu kur baskısından kurtarmamız lazım. Altın tarih boyunca hiçbir zaman bir baskı unsuru olmamıştır. Dolayısıyla da altınla bu adım atılsın. Bazı emperyal ülkeler Afrika'nın o topraklarındaki altınları, elmasları, gittiler oralardan topladılar. Oralara bir faydası oldu mu? Olmadı. İşte girişimci ruhunu insanlık için kullanan siz değerli dostlara da bunu özellikle hatırlatmak istiyorum. Buradaki dayanışmamız da çok önemli.''

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'altın' çıkışı sosyal medyanın gündeminde👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
85
54
28
11
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
dude09

AGE OF EMPIRES III oynardik orada bile altin kaynaklari biterdi. ticaret yapan ureten eken bicen kazanirdi .

alpagut-han

BİRDE ŞEY DİYECEĞİM HANİ TÜRKİYENİN BORCU KALMAMIŞTI HANİ IMF YE BORÇ VERİYORDUK???

alpagut-han

TAMAM :d

lise mezununu cumhurbaşkanı yaparsan vereceği öneriler böyle olur :/