Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'a Hakarette Bugün Dört Mahkûmiyet, Bir Gözaltı

Erdoğan'a Hakarette Bugün Dört Mahkûmiyet, Bir Gözaltı

Deniz Gök
07.07.2015 - 20:13 Son Güncelleme: 07.07.2015 - 20:27
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugün başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla yargılanan iki lise öğrencisi, bir emekli öğretmen ve bir gazeteci çeşitli cezalara çarptırıldı. Ayrıca bugün bir kişi daha Erdoğan'a sosyal medya üzerinden hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle Kars'ta gözaltına alındı.

Emekli öğretmene Facebook paylaşımı nedeniyle 14 ay hapis cezası

İstanbul'da Facebook üzerinden yaptığı paylaşımlarla Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan emekli öğretmen S. T.'ye, 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası verildi. Cezanın 2 yıl denetim süresi belirlenerek ertelendiği bildirildi.

Hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanan S.T.'nin savunmasında, 'Sayfama kim girdi, nasıl bu yazıları yazdı bilmiyorum. Sayfada yazılan yazılarda Sünniler kötülenmektedir. Ben, Sünni bir kadınla evliyim, tüm inançlara saygılıyım, Başbakanı da severim. Eleştiri yaparım ancak kötü laflar bana ait değildir' şeklinde beyanda bulunduğu kaydedildi.

Erdoğan'ın belalısı Barış İnce'ye 7 bin 500 lira ceza

Erdoğan'ın belalısı Barış İnce'ye 7 bin 500 lira ceza

BirGün Gazetesi Genel Yayın Sorumlusu Barış İnce ise Erdoğan’ın açtığı hakaret davasında 7 bin 500 liralık para cezasına çarptırıldı. 

Mahkeme karar gerekçesinde, 'Sanığın müdahil Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eylemine uyan TCK 125/1-2 maddesi uyarınca suçun işlenme şekli, işlendiği yer sanığın taşıdığı sıfat ve suç içindeki durumu dikkate alınarak takdiren 90 gün birim sayısı kadar adli para cezası ile cezalandırılmasına..' ifadelerine yer verdi.

Akrostiş davası olarak bilinen davada 6 yıl hapis ile yargılanmaya devam eden İnce'ye, TÜRGEV'e ilişkin 'Ceplerine duble yol yapmışlar' manşetiyle Tayyip Erdoğan ve Bilal Erdoğan'a hakaret gerekçesiyle 10.620 TL para cezası verilmişti

İki lise öğrencisine slogan nedeniyle ceza

İki lise öğrencisine slogan nedeniyle ceza

Bilecik'te geçtiğimiz yıl 11 Mart'ta düzenlenen bir yürüyüşe katılarak Erdoğan'a attıkları sloganlarla hakaret ettikleri öne sürülen 17 yaşındaki lise öğrencileri F.Z. ve G.G.'ye 7'şer ay 25'er gün hapis cezası verildi. 

Lise öğrencileri F.Z. ve G.G. hakkında Bilecik Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret' suçundan dava açılmıştı. Mahkeme hakimi tutuksuz yargılanan F.Z. ve G.G.'nin attıkları sloganlarla eleştiri sınırını aştıklarını belirterek iki öğrenciye önce 7'şer ay 25'er gün hapis cezası verdi, ardından bunu para cezasına çevirdi. Daha sonra da bu cezada hükmün açıklamasını 3 yıl geri bıraktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kars'ta hakaretten bir kişi daha gözaltında

Kars'ta hakaretten bir kişi daha gözaltında

Kars'ta sosyal medya üzerinden Erdoğan'a hakaret içeren paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle evi ile iş yeri aranan M.K. adlı bir kişi diz üstü bilgisayarına el konularak gözaltına alındı.  M.K.'nın emniyette sorgusunun devam ettiği bildirildi.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
2
1
1
1
0