Görüş Bildir
Haberler
Enes Ünal, Hollanda'da Tarihe Geçti

etiket Enes Ünal, Hollanda'da Tarihe Geçti

Enver K.
21.08.2016 - 15:06

Twente'de forma giyen Enes Ünal, çıktığı 2. lig maçında 16 dakika içinde bulduğu 3 golle Hollanda liginde hat-trick yapan ilk Türk oyuncu olmayı başardı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hollanda 1. Futbol Ligi (Eredivisie) 3. hafta maçında Twente deplasmanda Groningen'i 4-3 yenerken, Türk futbolcu Enes Ünal maça damga vuran isim oldu.

Manchester City'nin bu sezon için Twente'ye kiralık verdiği 19 yaşındaki Enes, takımının deplasmanda Groningen'i 4-3 mağlup ettiği karşılaşmada 3 gole imza atarak galibiyete önemli katkı sağladı.

Groningen kentindeki Euroborg Stadı'nda oynanan maça ilk 11'de başlayan Enes, 23, 36 ve 39. dakikalarda attığı şık gollerle 'hat-trick' yapmayı başardı.

Müsabakanın ilk yarısını Twente, Enes'in attığı gollerle 3-0 önde tamamlarken, ikinci devre büyük çekişmeye sahne oldu. Ev sahibi, 52. dakikada Mimoun Mahi, 69. dakikada Oussama Idrissi ve 84. dakikada Danny Hoesen'in golleriyle maçı 3-3'e getirdi.

Karşılaşmanın 71. dakikasında Enes'in yerine oyuna giren Jari Oosterwijk'in 90. dakikada attığı golle Twente maçı 4-3 kazanmayı bildi.

İlk Türk

İlk Türk

19 yaşındaki milli oyuncumuz, maçın ilk yarısında hatt-rick yaparak Hollanda liginde bir maçta 3 gol sevinci yaşayan ilk Türk oyuncu olmayı başardı.

Genç yıldız geçtiğimiz sezonun ilk yarısını Genk, ikinci yarısını ise NAC Breda'da kiralık olarak geçirmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
401
154
18
11
5
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Eray Eke

inşallah bu şekilde kendini geliştirmeye devam eder milli takım olarak yıllardır burak yılmazın ayağına bakıyoruz alternatif oyuncular şart

Sertaç Gönültaş

çok güzel bileği var, umarım milli takımda da başarılı olur

Core I

bitiriciliği çok iyi, istediği köşeye topu gönderiyor. bizim eski bir fetöcü vardı hakan şükür diye. rasgele topa vurur duayla büyüyle gol olurdu. bu çocuk... Devamını Gör

Charmless Man

fetö'cü olması ayrı şey, futbolculuğu ayrı. hakan şükür bu ülkenin yetiştirdiği en iyi futbolcudur. hava toplarındaki hakimiyeti, golü koklaması, oyun zekası... Devamını Gör