Görüş Bildir
Haberler
En Karizmatik Fransız Aktörlerin Başında Gelen Jean Reno'ya Hayran Kalmamızı Sağlayan 19 Film

En Karizmatik Fransız Aktörlerin Başında Gelen Jean Reno'ya Hayran Kalmamızı Sağlayan 19 Film

Sanatçının 50'den fazla rol aldığı film olmasına rağmen, en popüler ve onu en iyi şekilde hatırlayabileceğimiz filmleri derledik. Film açıklamaları IMDB ve beyazperde'den alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Subway (1985)

1. Subway (1985)

Bir doğum günü partisine katıldığı esnada, partide bulunan ünlü bir gangstere ait olan son derece gizli ve önemli belgeleri çalan Fred kaçmaya başlar ve kendisini kısa süre içinde kapanacak olan yeraltı metrosunda bulur. Peşindekilerden saklanabilmek için geride kalan günlerini burada geçirecek olan Fred bu süreçte her biri farklı renkteki karakterlerle karşılaşarak Paris metrosunun geceleri yaşadığı dönüşüme tanık olur ve hayatını değiştirecek yeni durumları tecrübe eder. 

IMDb 6,5

2. Le Grand Bleu (1988)

2. Le Grand Bleu (1988)

Jacques Mayol ve Enzo Molinari, birbirlerini çocukluklarından beri tanıyan iki arkadaştır. Her ikisi de okyanus ve dalış tutkusuna sahip olan genç adamlar, bir çok alanda rekabet içindedirler.

Sicilya’da yaşamakta olan Enzo, serbest dalış rekorunu 6 yıldır elinde bulundurmaktadır ancak rakipsizdir. Peru Andları’nda yaşayan Jacques’a haber gönderip kendisiyle yarışmak istediğini söyler. Sicilya’ya gelen Jacques, arkadaşını kolaylıkla yener. Rekabet zaman içinde artar ve iki adam, hayatlarını tehlikeye atmak pahasına inanılmaz derinliklere inerler.

The Big Blue (1988)

3. Flight from Justice (1993)

3. Flight from Justice (1993)

ABD'de yayınlanmış aksiyon TV dizisidir. Uzun soluklu olamamıştır.

IMDb 5,1

4. Léon (1994)

4. Léon (1994)

Masum bir kız ve bir katil. Birbirlerinden başka kaybedecek hiçbir şeyleri yok. Erkek duygusuzca öldürüyor. Zayıf noktasını sadece 12 yaşındaki bir kız biliyor. 12 yaşında New York’ta yaşayan Mathilda, üvey ailesinin yanında sevimsiz bir yaşamı paylaşmaktadır. Babası, iki taraflı oynayan bozulmuş polis için uyuşturucu saklamaktadır. Mathilda’yı kaçıp gitmekten tek alıkoyan küçük erkek kardeşidir. Bir gün, tüm ailesinin katledeildiği zaman alışverişte olan Mathilda şans eseri hayatta kalır ve en çok ihtiyacı olduğu sırada Léon’un dairesine saklanarak kendini kurtarır.

IMDb 8,6

5. French Kiss (1995)

5. French Kiss  (1995)

Charlie, Paris’ten arayıp Fransız güzeli Juliette’e aşık olduğunu itiraf ettiğinde nişanlısı Kate, onu geri kazanmak için uçuş korkusunu yenip Paris’e gelmeye karar verir. Uçakta yanında oturan Luc, her ne kadar gizlemeye çalışsa da aslında bir hırsızdır ve çaldığı mücevherleri Kate’in çantasına saklar. Paris’te mallarını geri almak isteyen Luc, eski nişanlısını tekrar kazanmak isteyen Kate ve belki de Luc’tan hoşlanmaya başlayan Juliette arasında seyre değer bir oyun başlar.

IMDb 6,5

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mission İmpossible (1996)

6. Mission İmpossible (1996)

1960’ların çok popüler tv dizisinden uyarlanan filmde, CIA benzeri bir gizli servisin ekip lideri Ethan Hunt, Prag’da gerçekleştirdikleri bir operasyonun ters gitmesi sonucu ihanetle suçlanır ve kendini temize çıkarabilmek için kaçar. Tek şansı, gerçek köstebeği bulmak ve planları ortaya çıkarmaktır. Bunun için, Hunt ve güvendiği arkadaşlarından oluşan ekibi, CIA’nın merkezindeki yüksek güvenlikle korunan bir bilgisayar sistemine girmek zorundadır. 

IMDb 7,1

7. Le Jaguar (1996)

7. Le Jaguar (1996)

Güney Amerika yağmur ormanları üzerinde çalışmalar yapan antropolog Jean Campana, birtakım halkla ilişkiler kampanyası işleri için Fransa’ya gelir. Bir şaman olan Wanu da ona eşlik eder. Otelin asansöründe Francois Perrin ile tanışırlar. Kendisi mafyadan kaçmaktadır. Onu kaldığı odaya kadar takip ederler. Her ne kadar Perin, onun karakteri ile ilgilenmese de Wanu, bu adamdan etkilenir.

IMDb 5,9

8. Godzilla (1998)

8. Godzilla (1998)

Ardında dev bir enkaz bırakan bir canavar olan Godzilla, New York'un en meşhur mevkisi olan Manhattan'a doğru kendinden emin adımlarla yürümektedir. Bu dev canavarın nereden geldiğine ilişkin gizemi çözmek üzere zorunlu olarak uluslararası bir ekip bir araya getirilir. Tüm New York bu dev canavarı durdurmak ya da en azından yavaşlatmak için kenetlenmiştir. Ancak Godzilla'nın ne aklı ne de merhameti vardır. Godzilla, sadece yok etmek için oradadır.

IMDb 5,3

9. Ronin (1998)

9. Ronin (1998)

Sam Amerikalı bir gizli ajandır. Uluslararası bir ekiple çalışmakta ve işinin ehli biri olarak anılmaktadır. Ününü yeraltı çevrelerinde yaymıştır. Ulaşılması en zor belgelere bile rahatlıkla ulaşabilen, birinci sınıf bir ajan olarak tanınmıştır. Soğuk savaşın son bulduğu dönemde Sam ve ekibi etik kuralları bırakmak durumunda kalırlar. Durumlarının ne olacağı belli değildir. Bu nedenle kendilerine en cazip gelen işlerde çalışmaya ve kim olursa olsun parayı verene fayda sağlamaya karar verirler.

IMDb 7,3

10. Kar ve Kaplan (2005)

10. Kar ve Kaplan (2005)

Bu filminde sorulan soru şu: Umutsuzluk ölümden bile kötüdür, aşk ise ölümsüz müdür? Kar ve Kaplan, yer yer sürrealizme varacak raddede saçma sulara yelken açan, ancak yine de kendini izlettiren bir film... Başarılı bir edebiyatçı olan Attilio'nun hazin ama aynı zamanda komik aşk hayatını irdeliyor.

IMDb 7,2

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Pembe Panter (2006)

11. Pembe Panter (2006)

Futbol camiasında herkes tarafından bilinen ve tanınan direktör umulmadık bir biçimde öldürülür. Bu arada Pembe Panter isimli meşhur ve çok değerli bir mücevherle bezeli bir yüzük ortadan kaybolur. Bu durumda ortalık birbirine girer ve herkes ayaklanır. Fransızlar, bu işi çözmek için en başarılı dedektiflerine görev vermek isterler ancak bir yanlışlık olur. Başka biri gelir. Olan bitenlerin perde arkasını çözmek işi Müfettiş Jacques Clouseau’ya düşer. Tabi bu yanlışlık, tam aksine işleri olduğundan katbekat daha da karmaşık bir hale getirecek gibi görünmektedir.

IMDb 5,6

12. Kahraman Pilotlar (2006)

12. Kahraman Pilotlar (2006)

ABD, Birinci Dünya Savaşı’na henüz girmeden önce genç Amerikalılar, savaşçı pilot olmak üzere Fransa’ya giderler ve Lafayatte Escardille’e katılırlar. Savaş kanlı canlı devam ederken, aslında baştan sona ölüm kavramı ile solumakta olan bir ülkeye varan bu gönüllü gençler hesapta olmayan maceraların eşiğindedirler. Hatta aşkı bile tatmak için fırsatları ve zamanlarının olması hem kayda değer hem de son derece umulmadık bir durumdur.

IMDb 6,6

13. Da Vinci Şifresi (2006)

13. Da Vinci Şifresi (2006)

Sembol uzmanı Robert Langdon, kendini bir anda gizemli bir cinayet olayının içinde bulur. Kurbanlar, torunu ve Robert ile birlikte Da Vinci tablosunda bir takım ip uçları bulan kriptoloji uzmanı Sophie Neveu’dur. Robert ile Sophie, gerçeğe ulaşabilmek için Paris’ten Londra’ya doğru yola çıkarlar. Bu yolculukta kendileri ile hem dost ve müttefik olan hem de düşman olanlarla karşılaşacaklardır. Yol onları her nereye götürürse götürsün, açığa çıkartmak üzere oldukları gerçek insan türünün temelini kökünden sarsacaktır.

IMDb 6,5

14. Le Premier Cercle (2009)

14. Le Premier Cercle (2009)

Malakyan ailesi, Güney Fransa’yı kontrolü altına almış acımasız bir mafya ailesidir. Ailenin başı, baba Milo Malakyan, kuralları demir yumruğuyla uygulayan sert bir adamdır. Oğlu ve aynı zamanda ailenin varisi Anton ise daha özgür ruhlu ve kendi seçimleri doğrultusunda hareket eden biridir. Fakat mafyanın kuralları kanla yazılmıştır, Anton’un bundan kurtulması için ailesinden de kurtulması gerekir.

IMDb 5,5

15. Arızalı Çiftler

15. Arızalı Çiftler

Uzun süreden beri beraber olan ve sevgili hayatı yaşayan kimi çiftler vardır ki evlendiklerinde boşanmak için hızlı hareket etmeleri şok edici olmuştur. İşte Jason ve Cynthia ikilisi de bu tip çiftlerden birisidir. Çünkü birlikte geçirdikleri mutlu görünen sekiz yıldan sonra, Jason (Jason Bateman) ve Cynthia (Kristen Bell) bu sefer de mahkemenin yolunu tutmaya karar verirler. Bir zamanlar mesut olan ikili, boşanmayı düşündüklerini söylediklerinde yakın arkadaşlarını çok şaşırtırlar. 

Couples Retreat (2009)

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. İşgal (2010)

16. İşgal (2010)

1942 yılında geçen film, okula gitmesi gereken 11 yaşındaki bir çocuğun hikayesiyle başlar.

IMDb 7,0

17. Margaret (2011)

17. Margaret (2011)

New York'ta 17 yaşlarında genç bir lise öğrencisi olan Lisa, dışarı çıktığı normal bir günde bir otobüs kazasına şahit olur ve bir kadının ölümüyle sonuçlanan kazaya kendisinin neden olduğuna inanır. Doğruyu saklamak istemez ama her seferinde karşısına çıkan birileri vardır. 

IMDb 6,5

18. Ölümsüz (2010)

18. Ölümsüz (2010)

Charly karanlık geçmişine sünger çeker ve suçlardan, suçlulardan uzak durma kuralı üzerine oturttuğu yeni bir sayfa ile hayata döner. Nitekim 3 yıl boyunca da bunu, hayatını, karısına ve 3 çocuğuna adayarak başarı ile gerçekleştirir. Lakin o uzak durmak, unutmak istese de geçmiş onun yakasından düşmemeye kararlıdır. Marseille'de bir otoparkta açılan ateş sonucu 22 kurşunu bedeninde hisseden Charly buna rağmen mucizevi bir şekilde hayatta kalmayı başarır. Artık tek gayesi ve amacı intikamdır.

IMDb 6,7

19. Hotel Rwanda (2004)

19. Hotel Rwanda (2004)

Paul Rusesabagine, Kigali’de oldukça pahalı bir otel yönetmektedir. Onun için ırk, kategorize edilmesi gereken bir insan özelliği değildir. Bir Tutsi olan Tatiana ile mutlu bir evlilikleri vardır. Tutsi isyankarlarının öldürülmesiyle biten barış süreci sonucunda katliama başlayan Hutu milisleri, şehri bir kan gölüne dönüştürmektedirler. Paul, hem kendi ailesini hem de masum insanları korumak üzere bir şeyler yapmak zorundadır.

IMDb 8,1

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
181
102
9
6
5
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
elektrikenginarı

Léon'u çek çıkar, gerisini salla...

Bayan Snow

Leon = overrated.Adamın çok daha iyi filmleri var.Büyük ihtimal bitek onu izlediğin için bu yorumu yapmışsın.

dedo

leon bir başyapıt... mathilda

dürüst

editör kardeş tipi aynı olsa ama türk olsaydı acaba karizmatik der miydin çok merak ediyorum

GIPSY

kes lan türko