Görüş Bildir
Haberler
Hayatınızda Mutlaka Bir Kere Deneyimlemeniz Gereken Rüya Gibi 7 Tren Yolculuğu

etiket Hayatınızda Mutlaka Bir Kere Deneyimlemeniz Gereken Rüya Gibi 7 Tren Yolculuğu

Dolores Haze
26.02.2016 - 18:42

Bugünlerde bindiğimiz her uçak neredeyse tamamen dolu; çünkü herkes en ucuz ve hızlı şekilde seyahat etmek istiyor. Ancak vaktiniz varsa ve farklı şeyler denemek, muhteşem manzaraların tadını çıkarmak istiyorsanız bu birbirinden harika 7 tren yolculuğu tam size göre:

Kaynak: http://www.wired.com/2015/12/the-7-be...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Rocky Mountaineer

1. Rocky Mountaineer

Kanada'da bulunan ve Alberta'dan Vancouver'a seyahat eden The Mountaineer, ilk yolculuğunu 1990 yılında yaptı ve zaman içinde büyüyerek dünyanın turistlere hizmet veren en büyük lüks tren şirketi haline geldi.

Kanada'da bulunan ve Alberta'dan Vancouver'a seyahat eden The Mountaineer, ilk yolculuğunu 1990 yılında yaptı ve zaman içinde büyüyerek dünyanın turistlere hizmet veren en büyük lüks tren şirketi haline geldi.

'GoldLeaf Service' isimli hizmetten yararlananlara, yemekli vagonda istedikleri herhangi bir yemek hazırlanıyor ve sınırsız kokteyl ve atıştırmalık tüketme hakkına sahip oluyorlar. Buz tutmuş nehirler ve Canadian Rockies sıradağlarının muhteşem manzarası da cabası. 

Ücret: 7 gün, 6 gece; 3,059 dolardan başlayan fiyatlarla.

2. Glacier Ekspresi

2. Glacier Ekspresi

Bu yolculuğun size hayatınızın en güzel 7 saatini yaşatması muhtemel. Tren, yolculuk boyunca karlı dağlardan, yemyeşil vadilerden, 91 tünel ve 291 köprüden geçiyor. Bu demiryolu, 1920 yılında zenginlerin İsviçre Alpler'ini keşfetmesi için açıldı ve ilk uzun yolculuk da 1930 yılında St. Moritz ve Zermatt arasında gerçekleştirildi. Dünyanın en yavaş hızlı treninde 7 saat süren yolculuğun bedeli 320 dolardan başlıyor.

3. Hiram Bingham Doğu Ekspresi

3. Hiram Bingham Doğu Ekspresi

Curzo ve Machu Picchu arasında gidip gelen Hiram Bingham Doğu Ekspresi, yolcularına dünyadaki en lüks tren yolculuğu deneyimlerinden birini sunuyor. İnka Yolu'nu tırmanan trenin saatlik ücreti 100 doların üzerinde. 1920'lerin Pullman stilinde olan tren, adını 1911'de Machu Picchu'daki antik İnka yerleşimini keşfeden kaşif Hiram Bingham'dan alıyor. Trende iki yemekli vagon, gözlem yapabileceğiniz ve barı olan bir vagon ve Machu Picchu'ya gidiş yolunda brunch, dönüş yolunda ise akşam yemeği servis eden bir mutfak vagonu bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. The Royal Scotsman

4. The Royal Scotsman

Birleşik Britanya'daki en güzel manzaralardan bazılarını görebileceğiniz bu tren yolu İskoçya'da bulunuyor. 36 yolculuk kapasiteye sahip olan trende İskoç mutfağından leziz yemekler servis ediliyor. Muhteşem vadi ve kale manzaraları da cabası. 

Ücret: 5 gün, 4 gece; 7,113.60 dolar.

5. Talyllyn Treni

5. Talyllyn Treni

Bu şirin buharlı tren, aslında Abergynolwyn yakınlarındaki Bryn Eglwys taş ocaklarından arduvaz taşımak için yapılmış, daha sonra ise yolcu taşımaya başlamış. 7 mil uzunluğundaki hat, Fathew Vadisi'nin muhteşem manzarasını gözler önüne seriyor. Yarım gün süren yolculuk için 24 dolardan başlayan fiyatlarla bilet bulmak mümkün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çarın Altın Treni - Trans-Sibirya Demiryolu

6. Çarın Altın Treni - Trans-Sibirya Demiryolu

Trans-Sibirya trenini kullanarak 5600 mil boyunca Asya'nın çeşitli yerlerini görebilirsiniz; ekstra para harcadığınız takdirde ise Çarın Altın Treni ile seyahat edebilirsiniz. Bu yolculuk boyunca Pekin'deki Yasak Şehir Sarayı'nı, Çin Seddi'ni, Gobi Çölü'nü, Baykal Gölü'nü ve göçebe Moğol köylerini görebilir ve Rusya'da bulunan iki kremlini ziyaret edebilirsiniz. 

Ücret: 15 gün; 760 dolardan başlıyor.

7. Rovos Treni

7. Rovos Treni

15 gün boyunca Güney Afrika, Botsvana, Zimbabve, Zambiya ve Tanzanya'ya boyunca seyahat edin. Tarihi köyleri, Kimberley kasabası, Victoria Şelaleleri ve Büyük Rift Vadisi'ni görün. Yırtık kotlarınızı da evde bırakmayı unutmayın, çünkü trendeki yemeklerde erkeklerin gömlek giyip kravat takması ve kadınların da şık elbiseler giymesi şart koşuluyor.

Ücret: 15 gün; 4500 dolar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
248
98
13
12
8
6
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tosarık

hayaller The Royal Scotsman hayatlar izban...

Srpennywise

next station is Halkapınar

cglrclk

bizdede karesi express var gittiği kadar geri geliyor.

MUHAMMET USTA

yıllardır "ölmeden şu Trans Sibirya seyahatine gideyim" diyorum

Srpennywise

ve her sene erteliyoruz :(