Görüş Bildir
Haberler
En Çok Sizi Sevdik: 2017 Yılına Damga Vuran En İyi 25 Bilgisayar Oyunu

En Çok Sizi Sevdik: 2017 Yılına Damga Vuran En İyi 25 Bilgisayar Oyunu

30.11.2017 - 23:14

2017 yılının yavaş yavaş sonuna geliyoruz. İyisiyle, kötüsüyle binlerce oyun piyasaya çıktı. Bunlardan bazıları gönlümüzü fethetti, bazıları ise çöp kutusuna hızlı bir yolculuk yaptı. 2017 yılı içerisinde çıkışını gerçekleştiren, en çok beğenilen 25 oyunu sizler için listeledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Nioh

Playstation 4 için özel olarak üretilen Nioh, oldukça zor ve keyifli bir oyun. Oyunun savaş dinamikleri ve dövüş animasyonları kusursuza yakın.

24. Tumbleseed

Tumbleseed sabır gerektiren bir oyun. Oyunun bölümlerinin az olması, oynanış süresinin kısa olduğu anlamına gelmiyor. Aynı bölümü onlarca kez tekrar etmeniz gerekecek.

23. Torment: Numenera

Bu oyunda çok başarılı bir hikayeye tanıklık edeceksiniz. Konusu hakkında hiçbir şey okumadan oyunu başlatın ve tadını çıkartın.

22. Wonder Boy: The Dragon’s Trap

Wonder Boy, elle çizilen grafikleriyle sanatsal açıdan çok başarılı görünen bir yapım. Platform oyunlarına meraklı olan herkesin denemesi gereken bir oyun.

21. Uncharted: Lost Legacy

Uncharted, kendinden beklenen aksiyonu bu oyunda da fazlasıyla veriyor. Oyundaki tek eksi, Nathan Drake karakterini değiştirmesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Arms

Nintendo Switch'e özel olarak çıkan Arms, saf bir dövüş oyunu.

19. Mario + Rabbids Kingdom Battle

Bir başka Switch oyunu olan Mario + Rabbids Kingdom Battle, duyurulduğunda çok fazla ilgi görmemişti. Ancak oyun beklenenin aksine çok sevildi ve dengeli rol yapma dinamikleriyle karşımıza çıktı.

18. Splatoon 2

Spaltoon 2 çok iyi bir oyun olmayabilir ama 2017 içinde çıkmış en eğlenceli oyun olma ihtimali çok yüksek. Silah çeşitliliği, haritalar, eğlenceli savaşları ve çok oyunculu modu sizi sıkmadan oyunda tutabiliyor.

17. Resident Evil 7

Resident Evil en iyi korku oyunu serilerinden biri. Son oyununda da ortam sesleri, bölüm tasarımları, karakterleri ve müzikleriyle oldukça başarılı bir iş çıkardılar.

16. Fire Pro Wrestling World

Evet oyunun grafikleri çok gerçekçi görünmüyor olabilir ama dövüş hissiyatı oldukça iyi. Steam platformundaki atölyesiyle de sizi sınırsız materyallerle eğlenceye sürüklüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Gnog

Gnog şaşırtıcı derece başarılı olmuş bir PS4 oyunu olarak karşımıza çıktı. Bulmaca oyunu meraklıları tarafından oldukça sevilen yapım, grafikleriyle de oyuncuya farklı bir dünya sunuyor.

14. Injustice 2

Injustice 2, çizgi roman dünyasını çok başarılı bir şekilde oyuna aktarmayı başarmış bir yapım. Sizi çizgi roman evreninin içerisinde hissettiren oyun sayısı çok az. Bu nedenle bile Injustice 2 denemeye değer bir oyun.

13. Tacoma

Tacoma, bilim kurgu konsepti üzerine oturtulmuş güzel bir oyun. Hikayesi kısa olsa da, başarılı ve sürükleyici olması sebebiyle çok sevildi.

12. Old Man’s Journey

Old Man's Journey, sanat eseri olarak nitelendirilebilecek bir oyun. Sakin ve şirin yapısıyla, yorgun olduğunuz bir akşam sizi dinlendirebilecek kadar özel bir yapım.

11. Metroid: Samus Returns

Metroid oldukça beğenilen bir yapım oldu. Bölüm tasarımları ve rol yapma ögeleri oldukça başarılı hazırlanmış bir oyun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Horizon Zero Dawn

Playstation kullanıcıları için özel olarak üretilen oyun sizi bambaşka bir dünyaya sürüklüyor. Makinelerin hakim olduğu evrende geçen hikaye oldukça sürükleyici.

9. Yakuza 0

Playstation oyuncuları için özel olan bir başka oyun da Yakuza 0. Canlı, yarı kurgusal bir Japon şehri ve başarılı dövüş dinamikleri sizi oyuna bağlıyor.

8. What Remains of Edith Finch

Edith Finch oynarken kendinizi güzel bir roman okuyormuşsunuz gibi hissediyorsunuz. Geniş karakter yelpazesi ve harika hikayesiyle size inanılmaz bir deneyim sunuyor.

7. Destiny 2

Destiny oyunu çıktığı zaman hepimiz hayal kırıklığına uğramıştık. Destiny 2 ise güzel bir hikaye, daha çeşitli ortam ve düşmanlarla oldukça başarılı bir oyun.

6. Cuphead

Cuphead'in eski tarzdaki grafikleri oldukça şirin gözükse de bu masumluğa aldanmamak gerekiyor. Oyun o kadar zor ki, kısa bir süre sonra sinir krizleri geçirmemek için sakinleştirici almak gerek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Persona 5

Bu oyun biraz uç noktalara hitap ediyor. Anime ve Japon rol yapma oyunlarını sevmeyenler için hiç bir anlam ifade etmiyor olsa da, oyunun hayran kitlesi oldukça fazla.

4. PlayerUnknown’s Battlegrounds

PUBG, 2017'nin en sürpriz oyunu oldu. 10 milyondan fazla kopya satan oyun dur durak bilmiyor. Yakın bir zamanda XBOX konsolları için de piyasaya çıkacak olan yapımda tek bir kural var. Hayatta kal!

3. Nights of the Woods

Nights of the Woods, fabl evreninde geçen bir yapım. 'İyi bir oyun yapmak için, güçlü grafiklere gerek yok.' sözü için oldukça önemli bir örnek. Oyunun hikayesi o kadar güzel ki, başka hiçbir şeye ihtiyaç duymuyorsunuz.

2. Nier: Automata The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Nier, büyüleyici bir oyun. Modellemeleri ve dövüş animasyonlarıyla olduğu yeri fazlasıyla hak ediyor.

1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Futbol yorumcuları '3 büyüklerin formasını koysan şampiyonluğa oynar.' derler. Oyun dünyasında da Zelda aynı durumda. Sadece ismiyle bile belli bir beğeni kazanmayı başaran yapım Breath of the Wild'la da mükemmel bir iş çıkarmış.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
8
6
4
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın