Görüş Bildir
Haberler
Distopik Türün En Çok Okunan Kitaplarından Biri Olan Körlük Romanının Özeti

Distopik Türün En Çok Okunan Kitaplarından Biri Olan Körlük Romanının Özeti

Elif
23.06.2022 - 11:51

Nobel Edebiyat Ödüllü yazar Jose Saramago'nun kaleme aldığı Körlük romanı, dünyada en çok satışı yapılmış kitaplardan biri. Yazar, edebiyat dünyasında daha çok bu romanı ile tanınıyor. Romanda kullandığı metaforlar, kendine has üslubu da okuyucu tarafından oldukça beğenildi. Çoğu romandan farklı olarak eserde hiçbir kahramanın adı geçmiyor, hepsi sıfatları ile ön plana çıkıyor. Hadi hep birlikte Körlük romanına bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Körlük Kitabının Özeti

Körlük Kitabının Özeti

Araba kullanan bir adam, yeşil ışığın yanmasını beklerken birden körleşir. Aniden gelişen bu durumdan dolayı bağırmaya başlar. Başka birisi ona yardım ederken, arabasını çalar. Adamın arabası çalana da körlük bulaşır. Doktora giden adamın neden kör olduğunu kimse anlayamaz. Ancak, doktora körlük bulaşır.

Zamanla şehirdeki pek çok kişiye körlük bulaşır. Devlet yetkilileri bu hastaları aynı binada karantinaya alır. Aralarında kör olmayan tek kişi ise doktorun eşidir. Doktorun yanında kalabilmek için kör taklidi yapar. Tüm ülkeye yayılan körlükten dolayı kıtlık başlar. Çeteler insanların yiyeceklerini çalar ve kadınlarda tecavüz eder. Doktorun karısı bir gün çete liderini öldürür. Hastaneden herkes kaçar, ancak durumun dışarda farklı olmadığını fark ederler.

Doktor ve eşi, uzun bir süre dışarıda kalır ve sokaklarda çeşitli zorluklarla karşılaşır. Daha sonra evlerine giden çift, buranın yağmalanmadığını anlarlar. Evde yedi kişiyle beraber yaşarlar. Zamanla herkesin körlüğü geçer.

Jose Saramago Hakkında Kısa Bilgi

Jose Saramago Hakkında Kısa Bilgi

Körlük kitabının yazarı Jose Saramago, 16 Kasım 1922 yılında Portekiz'de dünyaya geldi. Ailesinin ekonomik durumundan ötürü okulu yarıda bıraktı ve çalışmaya başladı. Asıl mesleği makinistlik olan yazar, bir dönem ressamlık, çevirmenlik, editörlük gibi işlerler ilgilendi.

Jose Saramago, 18 Haziran 2010 senesinde öldü.

İlginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın