Görüş Bildir
Haberler
Eminönü'nde Gezilecek Yerler Nerelerdir? Eminönü'nde Nereye Gidilir?

Eminönü'nde Gezilecek Yerler Nerelerdir? Eminönü'nde Nereye Gidilir?

Müge Kakşi
05.01.2022 - 09:45

İstanbul Avrupa Yakası'nın popüler semtlerinden biri olan Eminönü'nde gezilecek bir çok yer bulunuyor. Haliç ilçesinin batısında bulunan Eminönü aynı zamanda tarihi yarımada olarak adlandırılan bölgede yer alıyor. İstanbul'daki surların içerisinde yer alan Eminönü bölgenin en canlı merkezi semtlerinden biridir. İlçeye gün içerisinde pek çok yerli turist gelirken bununla birlikte yabancı turistlerin de uğrak yeri olmuştur. İstanbul'un en eski tarihi semtlerinden biri olan Eminönü hem birbirinden güzel tarihi yapılarıyla hem de muhteşem manzaralarıyla göz kamaştıran bir ilçedir. Birçok kişi Eminönü'nde gezilecek yerleri merak ediyor. Peki, Eminönü'nde gezilecek yerler nerelerdir? Eminönü'nde nereye gidilir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Osmanlı Dönemi'nde Deniz Gümrüğü ve Gümrük Eminliği'nin bulunduğu ilçe bu sebepten dolayı Eminönü adını almıştır. Eminönü, Fatih ilçesi ile beraber 1930'lu yıllardan itibaren İstanbul'un en merkezi ilçesi haline gelmiştir. Aynı zamanda Eminönü ilçe olduğu dönemlerde İstanbul'un en küçük ikinci ilçesi konumundaydı. Toplam 33 mahalleden oluşan Eminönü zamanla ticaret merkezi haline geldiği için nüfusunda azalma da görülmüştür. Hem İstanbul'un hem de dünyanın önemli liman merkezlerinden biri olan Eminönü tarihi açıdanda önemli dokulara sahiptir. Yaz kış gün içerisinde kalabalık olan Eminönü birçok filme ve diziye de ev sahipliği yapmıştır. Gerek şehir dışından gelenlerin gerek İstanbul içindekilerin merak ettiği Eminönü'nde gezilecek yerler araştırılıyor. Eminönü'nde gezilecek yerlere ve görülmesi gereken tarihi yapılara dair birçok detaya haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Eminönü'nde Gezilecek Yerler Nerelerdir? Eminönü'nde Nereye Gidilir?

Eminönü'nde Gezilecek Yerler Nerelerdir? Eminönü'nde Nereye Gidilir?

Tahtakale: Eminönü deyince akla ilk gelen yerlerden biri olan Tahtakale Bizans Dönemi boyunca en önemli ticaret merkezlerinden biri olmuştur. Akla gelebilecek birçok araç gereci bulabileceğiniz Tahtakale hala aktif ticaret merkezlerinden biri olarak varlığını sürdürmektedir.

Gülhana Parkı: Adına şarkılar yazılmış olan Gülhane Parkı Tanzimat Fermanı'nın okunduğu ilk yer olarak biliniyor. Osmanlı Dönemi'nde çevresi güllerle donatılmış Gülhane Parkı sarayın dış bahçesi olarak kullanılmıştır. Birbirinden ünlü yazarların, şarkıcıların ve sanatçıların uğrak noktası olan Gülhane Parkı hala popülerliğini korumaktadır.

Mısır Çarşısı: İstanbul'un en büyük çarşılarından biri olarak sayılan Mısır Çarşısı'sı Eminönü'nün uğrak noktalarından biridir. Kapalı Çarşı'nın ardından en popüler çarşı olan Mısır Çarşısı tarihi bir alışveriş yeri olarak kullanılıyor. 1960'larda inşa edilen çarşı Mısır'dan alınan vergiler ile inşa edildiği için Mısır Çarşı'sı adını almıştır.

Galata Köprüsü: Eminönü'ne gidince görülmesi gereken yerlerin başında gelen Galata Köprüsü Karaköy ilçesiyle Eminönü'nü birleştirmektedir. Baskül köprü özelliği taşıyan Eminönü köprüsü hem manzarasıyla hem de iki farklı kültürü birleştirmesiyle dikkat çekmektedir.

Rüstem Paşa Cami: Kanuni Sultan Süleyman'ın damadı olan Rüstem Paşa için yaptırılan bu cami hala aktif olarak kullanılmaktadır. 1562 ile 1564 yılları arasında yapıldığı düşünülen cami ziyaretçileri tarihi dokusuyla kendisine hayran bırakmaktadır.

Eminönü'nde Gezilmesi Gereken Diğer Yerler

Eminönü'nde Gezilmesi Gereken Diğer Yerler
  • Eminönü Meydanı

  • Dördüncü Vakıf Han

  • Yeni Camii (Valide Sultan Camii)

  • PTT Müzesi

  • Hoca Paşa Sokak

  • Galata Kulesi

  • Sent Antuan Kilisesi

  • Rahmi M. Koç Müzesi

  • Sirkeci Tren Garı

  • Tanzimat Müzesi

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
2
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın