Görüş Bildir
Haberler
Kadıköy'de Gezilecek Yerler Nerelerdir? Kadıköy'de Nereye Gidilir?

Kadıköy'de Gezilecek Yerler Nerelerdir? Kadıköy'de Nereye Gidilir?

Müge Kakşi
04.01.2022 - 10:08

İstanbul Anadolu Yakası'nın gözde semtlerinden biri olan Kadıköy çok eski bir tarihe sahiptir. İstanbul'da popüler olan Kadıköy yerli ve yabancı turistler tarafından da bilinmekte ve ziyaret edilmektedir. İstanbul'daki en eski yerleşim yerlerinden biri olan Kadıköy'ün Marmara Denizi'ne de kıyısı bulunmaktadır. Bununla birlikte Ataşehir, Üsküdar ve Maltepe ilçeleriyle de çevrilidir. Kadıköy'deki ilk yerleşim ise Haydarpaşa Koyu ile Moda Burnu çevresinde başlamıştır. Yeldeğirmeni, Moda, Rasimpaşa, Osmanağa ve Caferağa mahalleri Kadıköy'ün başlıca popüler ve tarihi mahalleleri arasında yer alıyor. İstanbul gezisine başlayacak birçok kişi Kadıköy'de gezilecek yerleri merak ediyor. Peki, Kadıköy'de nereye gidilir? Kadıköy'de gezilecek yerler nerelerdir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul'un en ünlü ve eski yerleşim yeri olan semtlerinden biri olan Kadıköy çok eski bir tarihe sahiptir. Birçok topluma ev sahipliği yapan Kadıköy aynı zamanda çarşısıyla da oldukça ün salmıştır. Kadıköy ilçesi İstanbulluların da en çok sevdiği semtler arasında yerini alırken şehir dışından gelenlerde İstanbul gezilerinde muhakkak Kadıköy'e uğruyorlar. Kadıköy'ün popüler bir yerleşim yeri haline gelmesi ise 19. yüz yılda olmuştur. Osmanlı Dönemi'nden de kalıntılar taşıyan Kadıköy günümüzde şehrin en önemli ulaşım noktalarının bulunduğu önemli bir konumdadır. Şehir dışından gelenlerin yanında İstanbulluların da hala birçok noktasını bilmediği Kadıköy'de görülmesi gereken birçok yer bulunuyor. Kadıköy'de gezilecek yerlere ve görülmesi gereken tarihi yapılara dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Kadıköy'de Gezilecek Yerler Nerelerdir? Kadıköy'de Nereye Gidilir?

Kadıköy'de Gezilecek Yerler Nerelerdir? Kadıköy'de Nereye Gidilir?

Kadıköy Çarşısı: Anadolu Yakası'nın Beyoğlu'su olarak adlandırılan Kadıköy çarşı geçmişten günümüze kadar popülerliğini korumuştur. Çarşıda ikinci el dükkanlarından, balıkçılara, birçok restoran, butik, cafe, mağaza ve akla gelebilecek her şeyi bulmak mümkündür. 

Bahariye Caddesi: Kadıköy'ün popüler caddelerinden biri olan Bahariye Caddesi çarşıdan yukarı doğru yürüdüğünüzde sizi karşılıyor. Bahariye Caddesi'de yine karşılıklı birçok mağazanın bulunduğu canlı bir caddedir. Bununla birlikte cadde popüler bir sokak olan Sanatçılar Sokağı bulunmaktadır. burada ise adından da anlaşılacağı gibi pek çok ressam, heykeltraş ve çeşitli sanatçıların ürünlerinin bulunduğu dükkanlar bulunmaktadır. Ayrıca Bahariye Caddesi'nde tramvay yolu da bulunduğundan dolay İstiklal Caddesi'ne benzetilmektedir.

Süreyya Operası: 1927 yılından Süreyya İlmen Paşa tarafından yaptırılan Süreyya Operası tarihi yapılar arasında yer alıyor. Anadolu Yakasının 1. Türkiye'nin ise 6. opera binası olma özelliğini taşıyan Süreyya Operası uzun yıllar boyunca sinema salonu olarak da kullanılmıştır.

Boğa Heykeli: Kadıköy'de sahilden ana cadde üzerinden yukarı doğru çıktığınızda Bahariye Caddesi'nin hemen girişinde boğa heykeli sizi karşılar. Kadıköy'ün simgelerinden biri haline gelmiş Boğa Heykeli rivayetlere göre Paris'ten Kadıköy'e kadar uzanan 150 yıllık bir tarihe sahiptir. 

Haydarpaşa Garı: Eski Yeşilçam filmlerinin ve Türk dizilerinin en acıklı sahnelerine ev sahipliği yapan Haydarpaşa Garı 1908 yılında inşa edilmiştir. İlk kez Almanlar tarafından 20. yüzyılın başında Berlin- Bağdat tren projesi için inşa edilen gar bugün kullanılmasa da hala görkemli bir şekilde Kadıköy sahiline meydan okumaktadır.

Kadıköy'de Görülmesi Gereken Diğer Yerler

Kadıköy'de Görülmesi Gereken Diğer Yerler
  • Osmanağa Camii

  • Ayia Efimia Rum Ortodoks Kilisesi

  • Akmar Pasajı

  • Selimiye Kışlası ve Florence Nightingale Müzesi

  • Moda

  • Barış Manço Müze Evi

  • Fenerbahçe Adası ve Parkı

  • İstanbul Oyuncak Müzesi

  • Bağdat Caddesi

  • Kazım Karabekir Paşa Müzesi

  • Barlar Sokağı

  • Surp Levon Ermeni Katolik Kilisesi

  • Kadıköy Salı Pazarı

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın