Görüş Bildir
Haberler
Emenike'den Barış ve Birlik Mesajı

Emenike'den Barış ve Birlik Mesajı

Enver K.
23.04.2015 - 17:19

Güney Afrika'da göçmenlere karşı yapılan saldırılar, Fenerbahçe'nin Nijeryalı golcüsü Emmanuel Emenike'yi de şok etti.

Fenerbahçe'nin Nijeryalı golcüsü Emmanuel Emenike, Güney Afrika'da Afrikalı göçmenlere karşı yapılan saldırılar hakkında görüş bildirirken, barış ve birlik mesajı verdi.

Kariyerinin başlarında Güney Afrika Ligi ekipleri FC Cape Town and Mpumalanga Black Aces'te forma giyen Emenike, yaşanan olaylar ile ilgili Afrika basınına konuştu.

Afrika'nın birlik olması gerektiğini vurgulayan Nijeryalı golcü, Güney Afrika'da yaşananları garip bulduğunu ifade ederek, 'Güney Afrika'da olanlara inanamıyorum. Afrika'da bu evreyi geride bırakmış olmamız gerektiğine inanıyorum. Kendimize her zaman, geldiğimiz yeri hesaba katmadan bakmamız gerekiyor' dedi.

Afrikalıları birlik olmaya çağıran Emenike, 'Afrikalıları aralarında birlik olmaya çağrıyorum. Afrikalı olmaktan gurur duyuyorum. Büyük bir aile gibi birlik olmak, her şeyi birlikte yapmak ve birbirimizi öldürmektense yardımcı olmak her zaman büyük bir mutluluk. Afrikalı olarak kendimizden gurur duymalıyız' diye konuştu.

Güney Afrika'da gerçirdiği zamana da değinen Emenike, 'Güney Afrika'dayken katiyen böyle bir şey yaşamamıştım. Ölümleri ve mülklerin yağmalanmasını görmek bana oldukça garip geldi. Bu, intikam zamanı değil, herkesin durumu kurtarmak ve barış çağrısı yapmak için ortaya çıkması gerekiyor. Kıtamızda savaş istemiyoruz. Barışa ve birliğe ihtiyacımız var. Tanrı Nijerya'yı, Güney Afrika'yı ve bir bütün olarak Afrika'yı korusun' ifadelerini kullandı.

Radyospor

Kaynak: http://www.radyospor.com/Futbol/18763...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın