Görüş Bildir
Haberler
Son Dakika: Emekli ve Memur Maaşı Zamları Ne Kadar Olacak? Temmuz Zammı Açıklandı mı?

Son Dakika: Emekli ve Memur Maaşı Zamları Ne Kadar Olacak? Temmuz Zammı Açıklandı mı?

Eda Özkan
02.05.2022 - 14:58

Her yıl altı aylık enflasyon göz önünde bulundurularak yapılan memur ve emekli maaşı zamları, bu sene de gündemde! Temmuz ayına doğru gelirken vatandaşlar SSK, BAĞKUR emekli memur maaşı zamlarının ne kadar olacağını araştırmaya başladı. Ocak ayında 1500 TL den 2500 TL'ye yükseltilen maaşlara Temmuz ayının yaklaşması ile birlikte yeni bir artış beklenmekte. Peki 2022 Emekli ve memur maaşı zamları ne zaman açıklanacak? Maaşlar ne kadar olacak? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tüm emekli ve memurların maaş zammı son gelişmelerle birlikte yakından takip ediliyor. Temmuz ayında uygulanacak zam miktarının ne kadar olacağı merak edilirken bu hususta kritik nokta yılın dördüncü enflasyon verileri olacak. Durum böyleyken ' BAĞKUR, SSK, Emekli ve memur maaşları, temmuz zammı ne kadar olacak?' sorusunun cevapları aranmaya başlandı. Temmuz ayının memur ve emekli maaşlarının yeni zammı için yılın ilk yarısının enflasyon verileri en belirleyici nokta olacak. Bunun yanı sıra geçtiğimiz ocak ayında olduğu gibi memur ve emeklilere tekrardan ek zamlar gelmesi de gündemde. Zam oranına dair detaylar karşınızda...

Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak? En Düşük Emekli Maaşı Kaç TL Olacak?

Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak? En Düşük Emekli Maaşı Kaç TL Olacak?

Sosyal Güvenlik Bakanı olan Vedat Bilgin'in emekli maaşlarına yapılacak olan düzenleme hakkında bilgi vermesi beklenirken, emekli maaşlarına yapılacak olan düzenlemelerden 800 bin vatandaşın yararlanması bekleniyor. Temmuz zammı tablosunun netleşmeye başlaması, vatandaşlarda büyük bir merak uyandırdı. Geçtiğimiz günlerde Bakan Bilgin 'Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli maaşı artacak. Detayları 1 Mayıs'ta açıklayacağım' ifadelerini kullanarak ardından 'Elbette içinde enflasyon olacak. Ama ağırlıklı olarak sosyal refah düzenlemesi olarak değerlendirmek gerekir. Enflasyonun tahribatını önleyecek düzenleme olacak. Çok ciddi bir rahatlama olacak'  açıklamaları ile gündeme gelmişti. Ancak Bilgin, açıklanan tarihte herhangi bir açıklama gerçekleştirmedi.

En Düşük Emekli Maaşı Ocak Ayında Yüzde 66 Yükseltilmişti

En Düşük Emekli Maaşı Ocak Ayında Yüzde 66 Yükseltilmişti

Olası bir zam durumunda 3 bin TL'nin altında olmayacağı belirtilen zamlar, ocak ayında 1500 TL'den 2500 TL'ye yükseltilmişti. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin taban maaşlarının yükseltilmesi için verilen teklif, geçtiğimiz aylarda Meclis'ten geçmişti. Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile yürürlüğe giren teklif, ek zamlar için enflasyon farkının maaşlara eklenebilmesi yönündeki konunun önünü açtı.

2022'de Emekli Maaşı Zamları Ne Kadar Olacak?

2022'de Emekli Maaşı Zamları Ne Kadar Olacak?

Ocak 2022'de yapılan son zamlardan sonra geçen 6 aylık sürede Temmuz 2022'de yapılacak olan SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşlarının zam oranlarının enflasyona göre belirlenmesi bekleniyor. Bunun yanında Bakan Bilgin'in yeni düzenlemelerin nasıl olacağı yönünde açıklama yapması bekleniyor.

Memurların Toplu Sözleşme Zammı ve Enflasyon Farkı Alması Bekleniyor!

Memurların Toplu Sözleşme Zammı ve Enflasyon Farkı Alması Bekleniyor!

2022 yılında gerçekleşmiş olan enflasyonun, maaş zammı hesaplarında belirleyici olması bekleniyor.  Emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan zamların, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarındaki enflasyon rakamlarının açıklanması ile netleşecek. 34,62 olması beklenen 6 aylık enflasyon oranı, Merkez Bankası'nın piyasa anketine göre belirlendi. Beklenen enflasyonun gerçekleşmesi durumunda SSK ve BAĞ-KUR emeklileri yaklaşık yüzde 34,62'lik bir Temmuz zammına tabii olacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın