Görüş Bildir
Haberler
Emekli Maaşı ile 18 Köpeği Besliyor: 'Onların da Sevilmeye İhtiyacı Var'

etiket Emekli Maaşı ile 18 Köpeği Besliyor: 'Onların da Sevilmeye İhtiyacı Var'

Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde oturan Adalet Karaarslan, emekli maaşı ile mahallesindeki 18 sokak köpeğinin aç ve susuz kalmaması için uğraşıp bakımlarını üstleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Günde en az 3 saatini hayvanlara harcıyor

Günde en az 3 saatini hayvanlara harcıyor

AA'nın haberine göre, Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde yaşayan 53 yaşındaki Adalet Karaarslan mahalledeki 18 sokak köpeğinin bakımını üstlenip, aç ve susuz kalmamaları için düzenli olarak onlara mama alıyor. 

Eşini dört yıl önce kaybeden Karaarslan, kiralık evinde iki kızı ile birlikte yaşıyor. Emekli maaşı alan Karaarslan, hayvanlara günde en az 3 saat ayırdığını söylüyor.

'Onlar da bir can taşıyor'

'Onlar da bir can taşıyor'

3 yıldır düzenli olarak hayvanların bakımı ile ilgilendiğini söyleyen Karaarslan, '18 hayvana kendi imkanlarımla sahip çıkıyorum. Onlar da bir can taşıyor. Elimden geldiği kadar onlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Emekli maaşım var, o maaşla kendimi, iki kızımı, bir de sokak köpeklerini geçindirmeye çalışıyorum.' dedi.

'Hayvanları sevmeyebilirler ama zarar vermesinler'

'Hayvanları sevmeyebilirler ama zarar vermesinler'

Hayvana şiddet olayları ile ilgili olarak 'Sevmeyebilirler ama zarar vermesinler. Onların da bakıma, sevilmeye ihtiyacı var. Özellikle esnafımız kapılarının önlerine bir kap mama ve su koyarsa, onlar da yaşamlarını rahatlıkla sürdürebilir.' diyen Karaarslan, şu ifadeleri kullandı:

''Her akşam üstü canlarıma mamalarını ve sularını veriyorum. Üç günde bir 50 liraya 5 kilogram mama alıyorum. Şu anki imkanım bu kadar, keşke daha fazla yapabilsem. Onlar da çok seviniyor. Hepsine isim koydum, sesimi duyunca koşup geliyorlar. Hava sıcak olduğu için çoğunlukla gece çıkıyorlar. Beni görünce hepsi koşarak yanıma geliyor, bazen kaçmak zorunda kalıyorum, saklanarak geçiyorum.''

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
327
170
15
5
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre Ç

Ne güzel insansın sen 😘😊😊

DUFFY DUCK

Yaşlanınca ben :) Gerçi şimdi de böyleyim alıyorum mama besliyorum sıpaları

Söyledim gitti

Gerçekten bazılarının sevilmeye ihtiyacı var. Geçen yurtdışına çıktım otobüs ile. İndiğim terminalde bir sokak köpeği (aslında cins köpek ama terkedilmiş muh... Devamını Gör