Görüş Bildir
Haberler
Elmalı Tarçınlı Dürüm Tarifi

Elmalı Tarçınlı Dürüm Tarifi

pijama
21.09.2014 - 17:12 Son Güncelleme: 21.09.2014 - 19:54

Elmalı Tarçınlı Dürüm Tarifi

Lavaşa sarılarak yapılan bu tatlıya elmalı tarçınlı dürüm diyoruz.Elma ve tarçın birlikteliğinden doğan bu muhteşem tatlıyı yapmak da oldukça basit.

İşte elmalı tarçınlı tatlı dürümün tarifi;

Malzemeler;

Elmalı iç dolgusu için;

4 büyük elma

1, 5 kase su

1/4 kase mısır unu

3/4 su bardağı şeker

1/2 yemek kaşığı tarçın

1/4 yemek kaşığı tuz

1 yemek kaşığı limon suyu

Dürüm için;

8-10 adet küçük lavaş

1/2 kase şeker

1 yemek kaşığı tarçın

kızartma yağı

Yapılışı;

Elmalı tarçınlı iç dolgu;

Su, mısır unu, şeker, tuz ve limon suyunu orta boy bir tavada kaynayana kadar karıştırın ve karışım kalınlaşana kadar pişirin. Sos kalınlaştığında içerisine küp küp dilimlenmiş elmaları atın. Elmalar yumuşayıncaya kadar pişirmeye ve karıştırmaya devam edin. 10 dakika kadar pişirdikten sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın.

Dürüm ;

Bir kasede tarçın ve şekeri karıştırıp bir kenara koyun.Soğuyan elmalı dolguyu bir kaşık yardımıyla tartın alt kısmına doğru, tıpkı sigara böreği doldurur gibi, 1/3’ünü dolduracak şekilde koyun. Önce dürümünüzün uçlara gelecek kenarlarını katlayın ve bir dürüm gibi genişçe sarın. Bu sırada küçük bir tavaya yağ koyup kızdırın. Yağ kızdığında elmalı dürümlerinizi altın bir renge bürünene dek güzelce kızartın. Tavadan aldığınız elmalı dürümleri hemen şekerli ve tarçınlı karışıma bulayın.

Elmalı tarçınlı dürümleriniz servise hazır. Afiyet Olsun…

Bir önceki yazımız olan Suda doğum nedir,Nasıl yapılır? başlıklı konumuzda anne ve bebek, normal doğum ve suda doğum hakkında bilgiler verilmektedir.

Kaynak: http://www.gripijama.com/elmali-tarci...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0