Görüş Bildir
Haberler
Eleştirmenlerden Tam Not Alıp Unutulmaz Yapımlar Arasına Giren En İyi 15 Jake Gyllenhaal Filmi

Eleştirmenlerden Tam Not Alıp Unutulmaz Yapımlar Arasına Giren En İyi 15 Jake Gyllenhaal Filmi

R.G.
15.02.2021 - 11:47 Son Güncelleme: 19.12.2022 - 13:53

2001 Yapımı Donnie Darko filmi ile sektörün ilgisini yavaş yavaş üzerine çekmeye başlayan Jake Gyllenhaal, kariyerine emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Canlandırdığı birbirinden farklı karakterlerle sinema seyircisinin hayranlığını kazanan Gyllenhaal, bu süreçte birçok ünlü yönetmenle çalışma şansı da yakaladı. Karizmasıyla beyaz perdeyi dolduran Jake Gyllenhaal'ın en iyi performanslarını sergilediği 15 filmi sizler için sıraladık:

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Wildlife / Yangın Yeri (2018) IMDb: 6.8

17. Wildlife / Yangın Yeri (2018) IMDb: 6.8

14 yaşındaki Joe, annesi ve babasıyla birlikte Montana'nın küçük bir kasabasında yaşarken, profesyonel golfçü olan babası işsiz kalır. Bunalıma giren babası o sırada yakınlarda çıkan büyük bir orman yangınını söndürme çalışmalarına katılmaya karar verir. Bu kararla birlikte Joe, babasız kalan evde zamanından önce büyümek ve ailesini bir arada tutmak zorunda kalır.

16. Enemy / Düşman (2013) IMDb: 6.9

16. Enemy / Düşman (2013) IMDb: 6.9

Tarih profesörü Adam, kız arkadaşıyla birlikte sıradan ve tekdüze bir hayat yaşar. Bir gün kendisine çok benzeyen bir aktör gören Adam, adı Anthony olan bu aktörü takip eder ve tanışır. Böylece bu iki kişi birbirlerinin hayatlarına dahil olurlar. 'Paralel Evren', 'Kaos Kuramı' konularına değinen ve gerilim türünde kurgulanan film, ünlü yazar José Saramago'nun bir romanından uyarlama.

15. Stronger / Pes Etme (2017) IMDb: 6.9

15. Stronger / Pes Etme (2017) IMDb: 6.9

Jeff, Boston Maratonu'na katılarak eski sevgilisi Erin'le barışmayı ve tekrar beraber olmayı amaçlar. Her şey güzel başlamışken ve Erin Jeff'i bitiş çizgisinde beklerken büyük bir patlama olur. Bu patlamada yaralanıp hastaneye kaldırılan Jeff iki bacağını kaybeder. Jeff, sevgilisi Erin ve ailesinin desteğiyle aylarca sürecek bir tedavi ve terapi sürecine başlar. Film, 2013 Boston Maratonu saldırısında yaralanan Jeff Bauman'ın gerçek hikayesini anlatıyor.

14. Demolition / Yeniden Başla (2015) IMDb: 7.0

14. Demolition / Yeniden Başla (2015) IMDb: 7.0

Davis karısını korkunç bir trafik kazasında kaybetmiş bir yatırım uzmanıdır. Yaşadığı kayıp yüzünden ağır bir bunalım yaşayan Davis bir taraftan da kontrolünü kaybetmeye başlar. Bir gün, parasını yutan bir bankamatik için şikayet mektubu yazdığında şirketin müşteri temsilcisi Karen ile tanışır. Bu tanışma ve yakınlaşma hem Davis hem de Karen için bir umut ortaya çıkarır.

13. Jarhead (2005) IMDb: 7.0

13. Jarhead (2005) IMDb: 7.0

Anthony Swofford'un romanından uyarlanan ve ünlü yönetmen Sam Mendes'in yönetmenliğini yaptığı film, Sacramento'da yaşayan ve Camus okumayı seven Anthony Swoff'a odaklanıyor. 80'lerin sonunda askere alınan Anthony'nin, kim olduğunu bilmediği bir düşmana karşı ve nedenini anlayamadığı bir sebeple savaşması gerekir. Filmin adı, Körfez Savaşı zamanında askerlerin kendi saç modellerine taktıkları 'Kavanozkafa' yani 'Jarhead' isminden geliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Brothers / Kardeşler (2009) IMDb: 7.1

12. Brothers / Kardeşler (2009) IMDb: 7.1

Sam ve Tommy birbirinden farklı iki kardeştir. Sam, orduda yüzbaşı olarak görev yaparken Tommy zeki fakat serseri bir gençtir. Sam, lisede aşık olup evlendiği karısı ve iki çocuğunu bırakarak Afganistan'a göreve gider ama bir süre sonra helikopterinin düştüğü haberi gelir. Hapisten çıkmış Tommy ise bu olay üzerine ailesine sahip çıkar fakat Sam esir düşerek hayatta kalmıştır. Geri döndüğündeyse hem savaş travmalarıyla hem de karşılaştığı yeni durumla başa çıkmaya çalışır.

11. Southpaw / Son Şans (2015) IMDb: 7.4

11. Southpaw / Son Şans (2015) IMDb: 7.4

Billy Hope kariyerinde hızla ilerleyen bir boksörken karısının ani ölümüyle sarsılınca alkol ve uyuşturucu batağına saplanır. Kızının velayetinin elinden alınması ve evini kaybetme ihtimali üzerine kendini toplamaya karar verir. Eski boksör Tick ile çalışmaya başlayan Billy hem kariyeri hem de kızının velayeti için büyük bir mücadeleye girişir.

10. Nocturnal Animals (2016) IMDb: 7.5

10. Nocturnal Animals (2016) IMDb: 7.5

Yazar kocasından yıllar önce ayrılmış ve kendine yeni bir düzen kurmuş olan Susan, bir gün posta kutusunda bir roman taslağı bulur. Eski kocasının okuyup fikrini söylemesi için gönderdiği taslak, yazarın basılmamış ilk romanıdır. Susan, 'Nocturnal Animals' adındaki bu kitabı okudukça geçmişi hatırlar ve hayatını sorgulamaya başlar.

9. Source Code / Yaşam Şifresi (2011) IMDb: 7.5

9. Source Code / Yaşam Şifresi (2011) IMDb: 7.5

Yüzbaşı Colter Stevens nasıl olduğunu anlamadığı bir şekilde kendini bir trende yolculuk ederken bulur. Karşısındaki yabancı kadın onu tanıdığını belli eden konuşmalar yapınca Stevens ortamdan uzaklaşmak için tuvalete sığınır ve bu sefer aynada tanımadığı bir yüzle karşılaşır. Cüzdanında kendine ait olmayan bir öğretmen kimliği bulduğunda tren büyük bir patlamayla havaya uçar. Yüzbaşı bu kez gözünü devlete ait yüksek teknolojiyle donanmış bir mekanda bulur. Oradakilerden yeni bir teknoloji sayesinde paralel evrende o trende öğretmen kimliğiyle yolculuk edebildiğini, görevinin treni havaya uçuran bombacıyı yakalamak olduğunu öğrenir. Her patlamadan sonra trene geri gönderilir ve böylece zamana karşı bir yarış başlar.

8. Spider-Man: Far From Home / Örümcek Adam: Evden Uzakta (2019) IMDb: 7.5

8. Spider-Man: Far From Home / Örümcek Adam: Evden Uzakta (2019) IMDb: 7.5

Örümcek Adam serisinin devamı olan filmde Peter Parker arkadaşlarıyla birlikte bir okul gezisine katılıyor. Arkadaşları ve platonik aşk yaşadığı MJ ile iyi vakit geçirmek isteyen Peter, bu gezide de gizli bir görev üstlenmek zorunda kalır. Jake Gyllenhaal ise bu kez karşımıza kötü karakter Mysterio olarak çıkıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Zodiac (2007) IMDb: 7.7

7. Zodiac (2007) IMDb: 7.7

Ustalığını kanıtlamış yönetmen David Fincher'ın bu filminde Jake Gyllenhaal, gizemli bir seri katilin peşinde yıllarca koşan dedektiflerden birini canlandırıyor. San Fransisco'da bir türlü yakalanamayan bir seri katil gönderdiği mektuplar ve şifreli mesajlarla polislerle alay etmektedir. uzun bir süre haber alınamayan katil yıllar sonra yeniden ortaya çıkınca, onu yakalamaya takıntılı dört dedektif, sonu belirsiz bu iz sürmeyi yeniden başlatır.

6. Brokeback Mountain / Brokeback Dağı (2005) IMDb: 7.7

6. Brokeback Mountain / Brokeback Dağı (2005) IMDb: 7.7

Zorlu koşullarda yaşayan bir çiftçi ile bir kovboyun yolu Brokeback Dağı bölgesindeki bir çiftlikte kesişir. Bir edebiyat uyarlaması olan filmde ikili arasında başlayan yakınlaşma gittikçe güçlenir. Usta yönetmen Ang Lee'nin çektiği film, eşcinsel aşkı anlatan filmler arasında bir simge olarak görülüyor.

5. Nightcrawler / Gece Vurgunu (2014) IMDb: 7.9

5. Nightcrawler / Gece Vurgunu (2014) IMDb: 7.9

Geceleri elinde kamerasıyla şehirde dolaşan Lou Bloom, hırslı ve kariyerinin peşinde genç bir adamdır. Suç olaylarını bütün şiddetini yansıtarak filme alan Lou, çok geçmeden şehrin önemli bir televizyonunda gece muhabiri olarak çalışmaya başlar. Fakat kariyerinde yükselmek için kullandığı yöntemlerin bir bedeli olacağından habersizdir.

4. Donnie Darko / Karanlık Yolculuk (2001) IMDb: 8.0

4. Donnie Darko / Karanlık Yolculuk (2001) IMDb: 8.0

Jake Gyllenhaal'ın çıkış yaptığı film, Donnie Darko adlı bir gencin, geceleri odasına gelen insan-tavşan karışımı bir yaratığın peşinden sürüklenmesini konu ediyor. Yaratığın, 28 gün, 6 saat, 42 dakika ve 12 saniye sonra dünyanın sonunun geleceğini söylemesiyle Donnie Darko sosyal hayatını bir kenara bırakıp bu gizemli tavşanın peşine takılır.

3. Prisoners / Tutsak (2013) 8.1

3. Prisoners / Tutsak (2013) 8.1

Jake Gyllenhaal, Düşman ve Yangın Yeri filmlerinin yönetmeni Denis Villeneuve ile tekrar bir araya geldiği filmde Dedektif Loki rolünü canlandırıyor. Şükran Günü yemeği için toplanmış iki ailenin yemekleri, iki küçük kızları kaybolunca zehir olur. Başvurdukları polisten olumlu bir sonuç alınamayınca babaları Keller Dover, başarılı dedektif Loki'den yardım ister. Filmde Keller Dover rolünü ise Hugh Jackman canlandırıyor.

2. İlginizi çekebilir:

1. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
12
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın