Görüş Bildir
Haberler
Ekonomistlerden Kritik Dolar Tahmini: Yeniden 18 Görülür mü?

Ekonomistlerden Kritik Dolar Tahmini: Yeniden 18 Görülür mü?

2021 yılının sonlarında kur ataklarını izlerken, dolar/TL'de yükseliş TL paketi ile yerini düşüşe bırakmıştı.

Kurlardaki oynaklık öngörü yapmayı zorlaştırmıştı. 

Bugün yılın ilk kritik verisi açıklanacak. Enflasyonun beklentileri aşması halinde dolarda oynaklığın sürmesi bekleniyor. 

Ekonomistler Remzi Özdemir, Selçuk Geçer, Evren Devrim Zelyut ve Atilla Yeşilada 2022 yılı için dolar tahminlerini açıkladılar. İslam Memiş de altında kazancın süreceğine işaret etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2021 yılını dolar kaç liradan kapadı?

2021 yılını dolar kaç liradan kapadı?

Dolarda yılın son günü yeniden yükseliş yaşanırken ekonomistlerin 2022 yıl sonu dolar kuru tahmini beklentisi rakamları da açıklandı.

Dolar kuru sert bir yükselişle 18.36 TL seviyelerine kadar çıkmış ve 20 Aralık'ta yapılan müdahale ile 10 TL seviyelerine kadar gerilemişti.

Yeni yıla başlarken yukarı yönlü açılış yapan kurlarda beklenti ne oldu? 

9 liranın çarpı 1,25 katı

9 liranın çarpı 1,25 katı

Ekonomist Atilla Yeşilada Halk TV'nin aktardığına göre, hükümetin dolar kuru hedefinin 9 lira olduğunu belirtti.

Yeşilada, 'ancak 2022 yılında doların 2021 yıl sonundaki rakamın 1,25 çarpısı olmasını' beklediğini iletti.

Yeniden 18 lira seviyelerini görecek

Yeniden 18 lira seviyelerini görecek

Ekonomist Remzi Özdemir dolarizasyon uyarısı yaparak doların yeniden yükselişinin nedenini Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin ağzından kaçırdığı yüzde 12 faiz sözü olduğunu belirtti. 

2022 senesinin ilk 3 ayı zor geçse de sonrasının iyi olacağını belirten Özdemir, Ocak ayında gerekli önlemler alınmazsa dolar kurunun yeniden 18 TL olabileceği uyarısında bulundu.

Bu enflasyonla kurda 18 kâbusu geri döner!

Bu enflasyonla kurda 18 kâbusu geri döner!

Evren Devrim Zelyut da 18 liraya işaret ettiği yazısında, beklentisini şöyle açıkladı:

Kur 11 iken Kasım ayında üretici fiyatlarındaki (ÜFE) artış %54 seviyesinde gerçekleşmişti. Unutmayın kur arttıkça Türk sanayisi pahalı mal üretir. Şimdi 13 üzerinde ne olacak? Bu rakam yani ÜFE 60'lara vuracak. Sanayi, tarımla el ele vererek enflasyonu baharda %40'a çekecek. Bu da resmî rakam olacak. Ancak hayatta hissedilen enflasyon %60-70 olacak…

İleri tarihli kur hesabı yaparsak, 13 TL olan kur 12 aylık süreçte %40 enflasyon kadar değer kaybederse, 13x0,40 = 5,2 TL değer kaybı görülecektir. 13+5,2 = 18,2 kurda hedef olarak karşımıza çıkar. Bu hesabın teorik bir yön taşıdığını, yatırım tavsiyesi içermediğini de ekleyelim…

15-16 seviyelerini göreceğiz

15-16 seviyelerini göreceğiz

Dolar kuru 30 TL olur, 50 TL olur çıkışı ile çok konuşulan ve hakkında BDDK tarafından suç duyurusunda bulunulan Selçuk Geçer dolar kurunun Ocak ayında yükselişini sürdüreceğini belirterek 'Tek endişem kırılmaların olabileceği yönünde. Çünkü 3 ve 22 Ocak ve 14-15 Şubat'ta FED'in açıklayacağı karar çok önemli olacak. Bütün bunlar kurdaki kırılmaları tetikleyebilir. Normal yükseliş eğilimiyle ocak ayı içerisinde en iyi ihtimalle doların 15-16 seviyeleri göreceğini düşünüyorum' diyerek 16 TL rakamını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Gram altında 1450 lira, gram gümüş 20 lira olacak"

"Gram altında 1450 lira, gram gümüş 20 lira olacak"

Twitter hesabından paylaşım yapan Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, '2022 yıl içinde altının gram fiyatında 1.450 lira Gümüşün gram fiyatında 20 lira seviyelerini bekliyor olacağım. Yıl içinde öngördüğüm bu rakamları zirve seviyesi olarak takip edeceğim. Kısa vadede “Hani olacaktı” diyen kaybedecek, fiyata aldırmayıp miktarını artıran kazanacak' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sıradan Biri

Selçuk Geçer müneccim gibi ekonomist ne dediyse tuttu. Seçimler yakın hele erken seçim olursa MB olmayan dolar rezervinden (vatandaşın parası) piyasaya sürüp... Devamını Gör

KOMODO EJDERİ

Dolar tl ne olur belli değil. Ama şu gerçek. 1 asırdır bu sorun var. Niye var? Boş boş terimlere takılıp durmayın. Nasıl ki İngiltere de devalüasyon oldu vey... Devamını Gör

KOMODO EJDERİ

Burada dünya merkez bankacılığının bir çakallığı var. Dış minnak falan diyip linç etmeyin. O dış minnakçı bir ekonomist var George Soros. Bir lafı ile ingilt... Devamını Gör