Görüş Bildir
Haberler
Ekonomi Baş Aşağı Giderken... Erdoğan'ın Korumaları İçin Harcanan Para Ayda 26 Milyon TL

etiket Ekonomi Baş Aşağı Giderken... Erdoğan'ın Korumaları İçin Harcanan Para Ayda 26 Milyon TL

Ekonomi yönetimi yüzünden vatandaşın her geçen gün yoksullaştığı bir ortamda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koruma ordusu için ayda ortalama 26 milyon TL harcandığı ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı ve Saray’ı koruyan koruma sayısı yıllardır sır gibi saklanıyor. 

Milletvekillerinin “Sarayları ve Erdoğan’ı kaç koruma koruyor?” sorularına bugüne hiç yanıt verilmedi. 

Bu koruma ordusunun maliyetine ilişkin detayları BirGün'den İsmail Arı paylaştı. Emniyet Müdürlüğü'nün verilerine göre Cumhurbaşkanlığı korumalarının bağlı olduğu Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı, bu yılın ocak ile ekim aylarını kapsayan 10 aylık döneminde tam 262 milyon 592 bin TL harcadı.

Yani bu rakamlara göre, Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı, bu yıl ayda ortalama 26 milyon 200 bin TL ve günlük de 870 bin TL harcadı.

Birçok büronun bütçesinden fazla

Birçok büronun bütçesinden fazla

Erdoğan’ın koruma ordusu için harcanan para, Siber Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı gibi Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı birçok başkanlığın bütçesini de geride bıraktı.

Ailesini de korumakla yükümlüler

Ailesini de korumakla yükümlüler

Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı’nın görev tanımı ise şöyle: “Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı, Cumhurbaşkanı ve aile bireylerinin can güvenliği ve saygınlığı başta olmak üzere, konut, çalışma yeri, her türlü ulaşım vasıtası ile intikali esnasında, yakın koruma hizmetlerinden sorumludur. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı’na ait tüm yerleşkelerin ve Cumhurbaşkanı’nın bulunduğu her türlü bina ve tesisin güvenliğini sağlamakla görevlidir.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
192
94
35
16
14
12
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cematkn

Oy Verenlere Hakkım Haram Zıkkım Olsun.

Bozkurt

Reis filminde miydi neydi. "Benim en güvende olduğum an halkın arasında olduğum andır" cümlesi. Filmi birebir hayatın gerçeklerinden alındığını görüyoruz. :)

Citizen Cane

Bizde bu hafta pazara gitmesek şu kadar para yanımıza kalır, bu ay da bazı şeyleri almasak olur. Kaşar peynirini boşver lükse hiç gerek yok diyelim evet kaş... Devamını Gör