Görüş Bildir
Haberler
Egzamanın Neden Olduğu Ağrı ve Kaşıntıyı Rahatlatmada Etkili Olabilecek 13 Doğal Yöntem

Egzamanın Neden Olduğu Ağrı ve Kaşıntıyı Rahatlatmada Etkili Olabilecek 13 Doğal Yöntem

Birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkan egzama ciltte kuruluk, kaşıntı ve ağrıya sebep olabiliyor. Bu sorunları hafifletmek için doktorunuzun önerdiği tedavilerin yanında uygulayabileceğiniz bazı doğal yöntemleri sizler için derledik.

Not: Uygulamaya başlamadan önce doktorunuza danışın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ardıç + Adaçayı + Kekik

Bir çorba kaşığı ardıç meyvesi, adaçayı ve kekiği bir su bardağı kaynar suda 5 dakika bekletin Günün ana öğününü bitirdikten sonra için. Bu üç doğal üründeki besin maddelerinin kombinasyonu, cildinizdeki iyileşme sürecini hızlandırır ve egzama belirtilerini azaltır (K).

2. Rendelenmiş havuç paketi

Havuç, egzama tedavisinde birkaç farklı şekilde kullanılabilir. Havucu rendeleyip rahatlama sağlamak için etkilenen bölgeye uygulayabilirsiniz. Beslenmenize çiğ havuç dahil etmek egzamayı engeleyebilir(K).

3. Papatya çayı ve esansiyel yağlar

Papatya esansiyel yağı, badem yağı ile seyreltin ve karışım etkilenen bölgeye uygulayın. Ayrıca, papatya çayı demleyerek egzama bölgesine uygulayıp gazlı bir bezle sarın (K). Evinizde sarı kantaron yağı bulunuyorsa bölgeye bir pamuk yardımıyla uygulayabilirsiniz.

4. Huş ağacı yaprağı + Sodyum bikarbonat

4. Huş ağacı yaprağı + Sodyum bikarbonat
  • 50 gr huş yaprağını üç dakika boyunca yaklaşık 1 litre su ile kaynatın. 

  • Karışıma bir miktar sodyum bikarbonat ekleyin.

  • Daha sonra bir saat soğumaya bırakın. 

  • Süzdüğünüz karışım rahatlama için düzenli olarak içebilirsiniz (K).

  • Dezenfektan olarak da kullanabilir veya cildinizi yıkamak için kullanabilirsiniz.

5. Kokulu sabun kullanımından kaçının.

5. Kokulu sabun kullanımından kaçının.

Vücudunuzdaki egzama durumunu alevlendirebilecek kimyasal katkılar içerdiğinden, özellikle kokulu sabun veya temizleyiciler kullanmaktan kaçının (K).

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Doğru saatlerde güneşlenmek

Güneşlenmek sağlık için birçok yönden fayda sağlayabilir. Son zamanlarda yapılan çalışmalar güneş ışığına maruz kalmanın egzama semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabileceğini göstermektedir (K). Ayrıca, kalsiyum ve demir gibi diğer temel besinlerin ve minerallerin emilimi için gereken temel D vitaminini sağlar.

7. Kafur yağı + Sandal ağacı tozu

Bir çay kaşığı kafur yağını sandal ağacı tozu ile karıştırın. Bu macun etkilenen bölgeye uygulayın ve 3 dakika kadar bekletin (K).

8. Hindistan cevizi tozu

8. Hindistan cevizi tozu

Küçük hindistan cevizi tozu egzama için mükemmel bir çare olarak kabul edilir (K). Hindistan cevizi tozunu ılık suyla karıştırın ve etkili bir rahatlama elde etmek için doğrudan cilde uygulayın.

9. Su teresi

9. Su teresi

Su teresi tüketmek egzamanın geri dönmesini veya enflamatuar parlamalara yol açmasını önlemeye yardımcı olacaktır. Su teresi özü, egzamalı bölgeyi yıkamak için dezenfektan olarak da kullanılabilir  (K).  Özü yaklaşık 10 dakika boyunca su ile kaynatılarak elde edilir.

10. Salatalık dilimleri

10. Salatalık dilimleri

Bir salatalık dilimleyin ve parçaları en az iki saat boyunca suda bekletin. Egzama olan bölgeyi bu suyla yıkayın ve gazlı bezi de bu suya batırarak bölgeye sarın (K).

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Aloe Vera

11. Aloe Vera

Evinizde de yetiştirebileceğiniz Aloe Vera yaprağını kesin ve içerisinden çıkan jeli E vitamini yağı ile karıştırın. Bu karışımı egzamalı bölgeye uygulayın.

12. Hindistan cevizi yağı

12. Hindistan cevizi yağı

Birçok hindistancevizi yağı çeşidi olmasına rağmen, organik soğuk preslenmiş virgin hindistancevizi yağı, egzama alevlenmelerini gidermek için idealdir (K). Hindistan cevizi yağını egzama bölgesine uygulayın ve cildin emmesi için iyice ovalayın. Bu güçlü yağı düzenli olarak uygularsanız, bir veya iki hafta içinde iyileşme görebilirsiniz.

13. Alkol ve şeker tüketiminden kaçının, bol su tüketin.

13. Alkol ve şeker tüketiminden kaçının, bol su tüketin.

Alkol ve şeker egzama rahatsızlığını tetikleyebilir.

Egzama hakkında daha fazla bilgi için 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gaydırı guppak

doğal yöntemi bilmemde egzamadan kendi çabam sunucu bulduğum coresatin isimli kremle kurtuldum doktora kalsam yıllarca kortizonlu ilaçlar kullanacaktım.

Norveççe

hangi rengini kullandiniz?