Görüş Bildir
Haberler
Eğitim Nereye Gidiyor? Liseli Öğrencilere Dağıtılan Taliban Övgülü Kitap Meclis Gündeminde

etiket Eğitim Nereye Gidiyor? Liseli Öğrencilere Dağıtılan Taliban Övgülü Kitap Meclis Gündeminde

Emre Ordu
16.11.2017 - 21:55 Son Güncelleme: 17.11.2017 - 14:39

Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün Karaman Spor Lisesi öğrencilerine dağıttığı 'Cennete Otostop' isimli kitapta Taliban örgütünü öven ifadelerin yer aldığı ortaya çıktı. Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, skandalı Meclis gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle önerge veren Nazlıaka, 'Gençlerimizi 'kindar ve dindar' olarak ayıran politikalarınız bilinmektedir. Dindar gençlikten kastınız okul sıralarında cihatçı yetiştirilmesine izin vermek midir?' diye sordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ildeki tek spor lisesi olan Karaman Spor Lisesi’nde skandal bir kitap dağıttığı ortaya çıktı.

Adem Özköse tarafından yazılan ve Karaman Gençlik Merkezi kaşesi bulunan “Cennete Otostop” adlı kitap, lise öğrencilerine ‘okuma halkası’ oluşturulması, yani başlarında öğretmen varken toplu bir şekilde okuyup değerlendirmeleri için dağıtıldı.

Başka dinlerden İslamiyete geçen insanların yaşam öykülerinin anlatıldığı kitapta, “Avustralyalı Taliban” başlıklı söyleşide örgütün övüldüğü görüldü.

"Huzuru Taliban'da buldum"

"Huzuru Taliban'da buldum"

“Avustralyalı Taliban” lakaplı bir cihatçıyla yapılan söyleşide cihatçının Kalaşnikof model tüfeğiyle yan yana olduğu fotoğraflar yer alıyor. 'Müslüman olduktan kısa bir süre sonra Taliban saflarında NATO’ya karşı savaşmaya başladım. Avustralya'dan yeni bir hayata, huzurlu bir dünyaya başlamak için ayrılmıştım. Allah'a şükürler olsun ki aradığım huzuru burada buldum' diyen Taliban militanı, sözlerini, 'Avustralyalıların hayat standartları Afganlıların şartlarından çok daha iyi olabilir. Fakat Avustralya’da huzur yok' diye sürdürüyor.

İşte kitapta yer alan o bölüm 👇

İşte kitapta yer alan o bölüm 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda

"Bu kitabın gençlerimize dağıtılması utanç verici"

"Bu kitabın gençlerimize dağıtılması utanç verici"

Skandalı ortaya çıkaran Eğitim-İş Karaman Şube Başkanı İsa Çetin, “Bu kitabın, gençlerin gelişimini kalitelileştirmekle yükümlü bir resmi kurum tarafından dağıtılmış olması utanç vericidir. Şu anda kitabın, başka okullara dağıtılıp dağıtılmadığını araştırıyoruz. Çocuklarımızın kafasının bu safsatalarla bulandırılmasına geçit vermeyeceğiz” dedi.

Aylin Nazlıaka: "Eğitim kurumları ideolojik öğretilerle yapılandırıldı"

Aylin Nazlıaka: "Eğitim kurumları ideolojik öğretilerle yapılandırıldı"

Öte yandan Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, Karaman'da Taliban propagandası yapan 'Cennete Otostop' isimli kitabın liselerde dağıtılmasını TBMM gündemine taşıdı. 

Eğitimin, bir ülkenin bugününü belirleyen ve geleceğini şekillendiren en önemli alan olduğunu vurgulayan Nazlıaka, “Bilim ve fenle donatılması, sanat ve kültür ile yoğrulması gereken gençlerimiz AKP’nin yanlış eğitim politikaları ile bu alanlardan hızla uzaklaştırılmıştır. Eğitim sistemi yap-boz tahtasına dönerken, eğitim kurumları ideolojik öğreti ve argümanlar ile yapılandırılmıştır' diyerek iktidarın eğitim politikalarını eleştirdi.

Nazlıaka, yaşanan skandalla ilgili Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Nazlıaka şu soruları yöneltti 👇

Nazlıaka, yaşanan skandalla ilgili Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Nazlıaka şu soruları yöneltti 👇
  • 'Cennete Otostop” isimli kitabın okullarda bu kadar kolay bir şekilde dağıtılması kabul edilebilir bir durum mudur? Bu kitabın dağıtılmasına göz yuman eğitimcilere gençlerimiz emanet edilebilir mi?

  • İnsanları katletmeyi savunan bir terör örgütünün propagandasını yapan kitabın dağıtılmasına göz yuman idareciler teröre destek vermekte değil midir?

  • Karaman Gençlik Merkezi kaşeli “Cennete Otostop” adlı bir kitap kaç lisede dağıtılmıştır? Bu kitabın dağıtımı Bakanlık onayıyla mı gerçekleşmiştir?

  • Ülkemizde ve dünyada kanlı saldırılar gerçekleştiren cihatçı terör örgütlerinin açıkça propagandasını yapan bu kitabın yayıncısı ve okulda dağıtımına izin verenler hakkında idari ve adli soruşturma açılmış mıdır?

  • “Okullardan Atatürk dışarı, gericilik içeri” anlayışı ile başlatılan cihatçı öğretiler ülkemizin geleceği adına kaygı vericidir. Bu öğretiler nedeniyle yaşanacak şiddet olayının sorumlusu kim olacaktır?

  • “Kindar ve dindar gençlik” olarak gençlerimizi ayıran politikalarınız bilinmektedir. Dindar gençlikten kastınız okul sıralarında cihatçı yetiştirilmesine izin vermek midir?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
734
266
118
23
20
19
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kartacali

talibanı öven kitap yaparlar işidi överler daha sonrada ya bu işid abd nin uşagı israilin uşagı diye utanmadan ortada dolaşırlar.

Umut yok

Eğitim nereye gidiyor? Artık eğitim diye birşey kalmadı ki! Yeğenim anlatıyor okulda birşey yapsalar günah diyormuş öğretmenleri.iyiyi kötüyü doğruyu yanlışı... Devamını Gör

Jorah

eğitim sistemindeki başıboşluğu rezaleti görünce teröristler rahatça biz de eğitime karışalım demişler.. o değil de eğitim sistemin bu hale getirilişi başlı ... Devamını Gör