Görüş Bildir
Haberler
Eğirdir 'Sakin Şehir' Olma Yolunda

Eğirdir 'Sakin Şehir' Olma Yolunda

ATKN
14.06.2016 - 11:01 Son Güncelleme: 14.06.2016 - 15:16

Cittaslow (sakin şehir) ağına üyelik talebi üzerine Isparta'nın Eğirdir ilçesinde incelemelerde bulunuldu. Eğirdir'in üyeliği, haziran ve eylül ayları içerisinde Türkiye ve İtalya’da yapılacak toplantılarda görüşülecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cittaslow Türkiye Bilim Komitesi, Eğirdir ilçesinin Cittaslow ağına üyelik talebini incelemek için ilçeyi ziyaret etti.

Eğirdir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Cittaslow Türkiye Bilim Komitesinden Prof. Dr. İrfan Arıkan, Prof. Dr. Murat Barkan, Ferhat İlker Ünsever ve Cittaslow Türkiye Teknik Koordinatörü Kamuran Bülent Köstem ile Candaş Balta ve Samet Akboğa ilçeye ziyarette bulundu. Heyet, ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

'Muazzam bir şehirle karşılaştık'

'Muazzam bir şehirle karşılaştık'

Cittaslow Türkiye Bilim Komitesinden Prof. Dr. Arıkan, aday üye kentleri ziyaretleri esnasında  Cittaslow kriterlerini şehirle özdeşleştirmek için genellikle öneriler verip görüşlerini aktardıkları ifade ederek, 'Ancak Eğirdir bu özelliklerin tümünü taşıyor. Gördüklerimizle araştırdıklarımızın çok ötesinde, muazzam bir şehirle karşılaştık.' dedi.

Eğirdir'in Cittaslow birliğine üyeliğinin haziran ve eylül ayları içerisinde, Türkiye'de ve İtalya’da yapılacak Cittaslow Genel Kurulu toplantılarında görüşüleceği bildirildi.

Türkiye'de 11 'sakin şehir' bulunuyor

Türkiye'de 11 'sakin şehir' bulunuyor

Türkiye'nin 11. sakin şehri, Uzundere / Erzurum

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kelime kökeni İtalyanca 'Citta (Şehir)' ve İngilizce 'Slow (Yavaş)' kelimelerinin birleşmesiyle türetilen ve 1999 yılında İtalya'da kurulmuş uluslararası bir belediyeler birliği olan Cittaslow, 'Sakin Şehir' anlamında kullanılıyor.

Bir kentin sakin şehir olabilmesi için çeşitli kriterler bulunuyor. 2016 itibariyle Türkiye'de 11 'sakin şehir' bulunuyor.

AA ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
175
84
6
5
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KoelBloedig

ıspartayı komple yapsınlar bence hiç uğraşmasınlar

Attila the Hun

Memleketim Isparta'nın her yeri ayrı güzel.Her yıl geçerim Eğirdir'den.

prensesmadelien

Çocukluğumun geçtiği ada aah ahh ne anılar var şu minicik yarımadada. Ispartalı olmamama rağmen Eğirdir'i keşfedebilmiş olmanın dayanılmaz hazzını yaşıyorum.... Devamını Gör