Görüş Bildir
Haberler
Ebru Şinik Yazio: Sevgili Seçmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

etiket Ebru Şinik Yazio: Sevgili Seçmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

Ebru Şinik
31.01.2021 - 13:22 Son Güncelleme: 18.02.2021 - 14:18

Vedik ilimler dünyada canlı veya cansız gibi görünen her oluşum gibi insanlarında 5 elementten oluştuğunu söyler. Bu elementler eter, hava, ateş, su ve topraktır. Eter boşluk elementi yani uzayın kendisidir. O olmadan diğer 4 element var olamaz. Zaten yaradılış felsefesi de aynı bu şekilde sıralanarak anlatılır Veda’larda... 

Bu öğretiye göre Ayurveda, yani hem koruyucu, hem de bütüncül bir tıp sistemi olan Yaşam Bilimine göre bu 5 element yaşamdaki 3 temel enerjiyi betimler. 

Bunlar;

Hareket 

Dönüşüm /Transformasyon

ve  Koruma/ Stabilite'dir. 

Bu 3 temel enerji yaşamımızı yöneten majör enerjilerdir. Ve bu 3 enerji insan zihin ve bedeninde 3 ana bünye tipini, yani fıtratı temsil eder. Beden ve Zihin birleşimi neticesinde oluşan bu bünye tiplerine dosha denilip, 3 dosha Vata, Pitta ve Kapha olarak betimlenmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte şimdi burada sevgili ve partner seçimine geliyoruz!

İşte şimdi burada sevgili ve partner seçimine geliyoruz!

Çünkü bu bünye tiplerinin hem fizyolojik hem de ana karakteristiğini belirleyen özellikleri birbirinden tamamen farklıdır. 

O halde bakalım hangi dosha size uygun?

What’s Your Dosha Babyyyyy?

What’s Your Dosha Babyyyyy?

Evet aynen böyle değerli okuyucularım! 

Sevgili, partner, eş seçerken karşınızdaki kişinin dosha’sını bilmek inanılmaz işinize yarayacaktır. 

Neden mi? 

Çünkü ilişki tamamen fıtrat ve biyo-kimya bileşimidir!

Partnerinizde beden ve zihin bileşiminde hangi eğilimler mevcut fıtratından kaynaklı acaba?

Partnerinizde beden ve zihin bileşiminde hangi eğilimler mevcut fıtratından kaynaklı acaba?

Hiperaktif ve maymun iştahlı bir Vata mı? Daldan dala kolay atlar mı? 

Çok çabuk sinirlenen, lüks ve  seks düşkünü bir Pitta mı? 

Yoksa çok ağır karar veren, sizi ortanızdan taş gibi çatlacak kadar sabırlı ama son derece sadık ve müşfik ve bağışlayıcı bir Kapha mı? 

VATA’lar inanılmaz eğlencelidir.  Çok gülersiniz, çok dolaşırsınız, fakat baskın bir Vata’ya pek güvenemezsiniz. Çok hızlı bir şekilde radikal kararlar alarak, hayatlarını tepetaklak değiştirmeye son derece müsaitlerdir. Ne zaman ne yapacağı asla kestirilemez. Çünkü stabilite onların lügatında olmayan bir kelimedir. Yani regular olarak irregular tiplerdir. Aman ha, benden söylemesi... 

PITTA’lar çok cömerttir, en iyi yerlerde yer, içer, gezer, otururlar  ama fanatiktirler. Taktı mı size ilallah dedirtene kadar kanırtırlar. Ayrıca her zaman haklı olan onlardır, asla hata yaptıklarını kabul etmezler, her daim karşı tarafı suçlama eğilimindedirler. Zekanız yüksek değilse bir Pitta’yı idare etmeyi unutun, başa çıkamazsınız. Çünkü Pitta’lar çok  parlak bir zekaya sahiptirler, sizi parmağınızda  çok rahat oynatabilirler. Aynı zamanda son derece başarılı ve bir o kadar manipülatiftirler. Unutmayın, dünyanın en güçlü liderleri Pitta’dır. 

KAPHA’lar sağlıklı değişimlere karşı çok direnç gösterirler. Bin düşünüp, bir söylerler. İstikrar onların yaşam düsturudur. Bir karar verdiler mi, kesinlikle uygularlar. Zaten onlar için önemli mesele karar verme aşamasına gelebilmektir. Fakat Kapha’larda en büyük sorun bence düzenlerinin bozulmasından çok korkmalarıdır. Bu sebeple işlevi bitmiş olana tutunma, çoktan bitmiş onları hiçbir şekilde beslemeyen bir ilişkiyi dahi sadece düzenleri bozulmasın diye sürdürme eğilimi gösterirler. Mesela baskın bir Kapha asla boşanma kararını alıp, uygulayamaz; her zaman karşısındaki harekete geçer ve uygulamayı başlatır. Bu arada Kapha’lar herşeyi tuttukları gibi parayı da tutarlar ve biriktirirler; bu durumda Kapha’ların da çok cömert olduğundan bahsedemeyiz. 

Tabii  burada baskın dosha özelliklerini yazdım size kısaca. Genelde insanlar benim gibi bedeni ve zihni farklı çalışan dosha tiplerinden oluşurlar. İşte işin en zevkli tarafı buuu! 

Önce kendini çöz, daha sonra partnerinin dosha’sını ve ne kadar uyum sağlayıp sağlayamayacağına karar ver. 

İşte o yüzden birisiyle çıkmaya başlamadan önce What’s Your Dosha Baby?” deyin olur mu? 

Ya da sevgili ya da eş seçerken uzun vadeli beklenti ve ihtiyaçlarınıza göre sizi en çok tatmin edecek dosha tipini belirleyerek, seçimlerinizi buna göre yapın, emin olun yanılmazsınız! 

İyi Ol, Mutlu Ol!

YouTube

Instagram

Facebook

Twitter

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
9
4
3
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Deniz Akay

sevgilim hepsi mk.vay be