Görüş Bildir
Haberler
Ebru Şinik Yazio: Mercedes "She’s Mercedes" Projesiyle Tüm Dünyada Kadınlara İlham Veriyor

etiket Ebru Şinik Yazio: Mercedes "She’s Mercedes" Projesiyle Tüm Dünyada Kadınlara İlham Veriyor

Ebru Şinik
26.11.2020 - 15:08 Son Güncelleme: 27.11.2020 - 11:50

Özellikle pandemi sürecinde wellbeing konusu tüm dünya tarafından şüphesiz önümüzdeki yılların en yükselen ve merak edilen konusu olarak zirveye oturdu.  Bu süreç ile birlikte wellbeing,  yani insanın fiziksel, zihinsel, ruhsal, sosyal, çevresel, finansal ve kariyer hayatındaki “Bütünsel İyi Olma Hâl”ini kapsayan bu çok önemli kavram global ölçekteki markalar tarafından da hızla kucaklanmaya başlandı. Sağlıkla ilgili üretim yapan, yapmayan tüm markalar hızla bu doğrultuda Ar-Ge çalışmalarını yönlendirirken,  özellikle global ölçekli markalar çok ilham verici Sosyal Sorumluluk projelerine imza atmaya başladılar. 

Peki neden? 

Çünkü son 9 aydır dünyada yaşam standartları hızla dönüşmeye, öncelikler sıralaması hem kişisel hem de kurumsal hayatta sil baştan yazılmaya başlandı. 

Artık herkesin önceliği önce sağlık!  

Belki eskiden de böyle denirdi ama genelde bu söylem lafta kalırdı. Ama artık bu konuda tüm dünya zorunlu olarak birleşti ve tüm kişisel ve kurumsal planlar bu hedefe kitlendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mercedes-Benz  şirketi de hayatlarımıza artık çok daha fazla dokunacak olan wellbeing kavramının önemini pandemi öncesinden tespit edip 2015 yılından beri bu doğrultuda yatırımlarını yönlendirmeye başlamış bir marka.

Mercedes-Benz  şirketi de hayatlarımıza artık çok daha fazla dokunacak olan wellbeing kavramının önemini pandemi öncesinden tespit edip 2015 yılından beri bu doğrultuda yatırımlarını yönlendirmeye başlamış bir marka.

Markanın global ölçekte yürüttüğü She’s Mercedes__ projesi 70’den fazla ülkede dünyanın dört bir yanındaki tüm kadınlara ilham ve cesaret vermeyi amaçlıyor. 

Kadınlara özel kurgulanmış çok yönlü bu proje iz bırakan hikâyelerden yola çıkarak hayalleri olan kadınlarla bunları gerçeğe dönüştürmüş olan, özellikle 4 kategoride konularında uzman olan ve ilham veren kadınlarla işbirlikleri yürütüyor. Belirledikleri ana kategoriler:

1. Wellbeing 

2. Deneyim 

3. İnovasyon 

4. Sürdürülebilirlik 

Mercedes-Benz 6 ay önce wellbeing kategorisinde Türkiye’de benimle birlikte yürüme kararı aldığı için çok gururluyum. Gwyneth Paltrow gibi dünya trendlerini belirleyen kadınlarla bu çok değerli projede yer almak ise ayrıca çok heyecan verici. Kadınlara ilham vererek, yaşamı çok daha mutlu, iyi, sağlıklı, neşe içinde ve dengeli sürdürebilmek üzere önerilerimin yer aldığı filmlerin ilki sosyal medyada paylaşıldı. 

Yıllardır eğitimlerim, kitaplarım ve sosyal medya paylaşımlarımda genlerinizin kaderiniz olmadığını; ne kadar yoğun çalışırsanız çalışın, kendinizi psikolojik olarak ne kadar çıkmazda hissederseniz hissedin her an farklı seçimler yapma özgürlüğüne sahip varlıklar olarak Beden&Zihninizi anında dengelemeye başlayabileceğinizi ve genel iyilik ve mutluluk halinizi yükselten bu günlük rutinlerin gözünüzde büyütecek kadar zor olmadığını anlatıyorum.  

Ben kendi kendimi nasıl şifalandırdıysam, anksiyete ve depresyonumu ve sindirim sistemi düzensizliklerimi nasıl yendiysem, eskiden her an karman çorman olan ve odaklanamayan zihnimi nasıl dinginleştirip sakinleştirebildiysem, tüm uyguladıklarımı sizlerle çeşitli platformlarda büyük bir heyecan ile paylaşıyorum.

Bunu neden yapıyorum?

Çünkü etrafımdaki herkesin kendinin bu yaşamdaki en iyi versiyonunu yaratmasının doğum hakkı olduğunu bilmesini ve bu hakkı kullanmanın sadece günlük seçimlerine bağlı olduğunu farkına varmasını istiyorum. 

Eğer ben bundan 10 yıl öncesine göre duygusal olarak daha iyi hissediyorsam, fiziksel olarak daha iyi görünüyorsam, zihinsel olarak daha dengedeysem bunu emin olun sizler de yapabilirsiniz!  

Acaba wellbeing uygulamaları Sizleri yaşamınızda nereye götürecek? 

Önce bir karar verin... Wellbeing yani Bütünsel Sağlık, İyilik ve Mutluluk hâlinizi yükseltmeye niyet edin ve karar verin. Gerisi kolay!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Görselde ki Hanım Kızların bindiği G Wagon Merso'nun Türkiye satış fiyatı : 4.560.000 TL . Kadınların akıl sağlığı için mesela böyle araçları sadece godoman ... Devamını Gör