Görüş Bildir
Haberler
Ebru Şinik Yazio: Meditasyon Yapmak Günah mıdır?

etiket Ebru Şinik Yazio: Meditasyon Yapmak Günah mıdır?

Ebru Şinik
19.06.2021 - 23:39 Son Güncelleme: 24.06.2021 - 13:04

Meditasyon yapmak günah değildir çünkü meditasyon bilimsel bir zihni dinlendirme tekniği olup, herhangi bir özel dine ait bir uygulama değildir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tüm semavi dinlerde ve spritüel disiplinlerde meditatif çalışmalar yer almaktadır.

Tüm semavi dinlerde ve spritüel disiplinlerde meditatif çalışmalar yer almaktadır.

Bunun ana sebebi meditasyon uygulamalarının zihni lüzumsuz düşüncelerden, yersiz endişelerden, gelecek kaygılarından ve geçmişin pişmanlıklarından temizleyerek, bilinçaltını rahatlatmasında yatar.

Zihindeki çöp tenekesi ne kadar temiz olursa, o derece berrak ve dingin bir zihne sahip olunabilir. Dolayısı ile dingin bir zihne sahip kişi, dini ritüellerini yaparken çok daha odaklanmış, konsantre bir şekilde dikkatini yaptığı ritüele yönlendirebilir. O yüzden her dine ait farklı meditatif çalışmalar yapılmaktadır.

Dolayısı ile meditasyon yapmak günah değildir. Çünkü meditasyon bir inanç sistemi olmayıp, inanılsa da, inanılmasa da uygulandığı sürece faydalarının deneyimlendiği derin bir zihni dinlendirme ve şifalandırma tekniğidir.

Bilim insanları genel yaşam akışında özellikle stres yönetiminin sağlanabilmesi üzere her gün 20-30 dk. arası meditasyon yapılmasını önermektedir. Stres yönetimi yüzyılımızda sağlıklı ve mutlu yaş alma süreci için temel gerekliliklerdendir.

Dünya üzerinde çok çeşitli meditasyon teknikleri bulunmaktadır. Bunlara örnek olarak başlıca;

· Görsel Meditasyonlar ( Drishti ve Sri Yantra Meditasyonları)

· Ses Meditasyonları ( Rehperli, Tibet Kasesi ve Dalga Sesi Meditasyonu)

· Enerji Meditasyonları ( Çakra ve Sutra Meditasyonu)

· Duyu Meditasyonları ( Aroma, Tat Alma, Masaj,Yoga, Tantra Meditasyonları)

· Budist Meditasyonları (Metta, Samatha, Vipassana Bhavanas)

· Mantra Meditasyonları (Primordiyal Sesler Meditasyonu, Transandantal Meditasyon, Bija Sesleri, Sutra Meditasyonu)

· İlahilerle Meditasyon ( Japa, Bhajan, Kirtan, Namavali)

· Beden-Zihin Meditasyonlarını

sayabilirim.

Ben Dr. Deepak Chopra ekolünden geldiğim üzere, Chopra Center eğitmenleri olarak başlıca mantra bazlı meditasyonların uygulanmasını öneriyoruz. Çünkü mantra bazlı meditasyon teknikleri düşünebilen her insanın uygulayabileceği basitlikte olup, aynı zamanda da son derece etkili şifalandırıcı özellikleri barındırırlar. Zaten yapılan klinik araştırmalar neticesinde mantra bazlı meditasyon uygulamalarının beyin nöro-plastisitesi yaptığı kanıtlanmıştır.

Siz siz olun, her insanın doğum hakkı olan bu müthiş şifa teknolojisinden faydalanmayı kendinize bir borç bilin. Benim deneyimlerin neticesinde tereddüt etmeden söyleyeceğim tek şey, bu dünyadaki en büyük özgürlüğün zihnin esaretinden kurtulduğumuz an başladığıdır.

Arzu ederseniz hemen konforlu bir oturuşa geçip, gözlerinizi kapayarak benimle birlikte Youtube kanalımdaki “Ebru Şinik ile Meditasyonlar” Oynatma Listesini tıklayarak benimle birlikte hemen şu anda meditasyon yapmaya başlayabilir ve bu derin şifa teknolojisini deneyimleyebilirsiniz.

İyi Ol, Mutlu Ol!

YouTube

Instagram

Twitter

Facebook

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cem dayan

Mağdur olacak bişey kalmayınca meditasyona mı sardılar.

Pasif Kullanıcı

namaz kılmakta meditasyon sayılmazmı