Görüş Bildir
Haberler
Ebru Şinik Yazio: En Doğru Sevgiliyi Bulma Meditasyonu

etiket Ebru Şinik Yazio: En Doğru Sevgiliyi Bulma Meditasyonu

Ebru Şinik
08.02.2021 - 14:21 Son Güncelleme: 10.03.2021 - 16:17

Nasıl mı? 

Meditasyon yaparak. 

Şaka bir yana bunun mümkün olmadığını düşünenler deneyince oldukça şaşırabilir... 

Neden derseniz, meditasyon sizi iç benliğinize götürür, öz-kaderinizle buluşturur. Tabii zamanlama ruha bağlıdır. Siz ne zaman tam olarak hazırsanız o zaman gelir en doğru kişi. 

Ama emin olun birbirinizi tam anlamıyla tamamlayarak, hayatı birlikte çok daha keyifli bir şekilde paylaşarak yaşayacağınız o şanslı kişiye, zihninizin mantık silsilesi sıralamalarına takılarak kavuşmanız büyük bir hayalden öteye gidemez. Ya da bunun için dünyanın en şanslı insanlarından biri olmanız lazım. 

Meditasyon her konuda yaptığınız yersiz endişe ve kaygılardan sizi uzaklaştırırken, otomatik olarak stres yönetimi yapar ve uzun vadede derin bir huzur haline kavuşmanızı sağlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İyi haber şu ki meditasyonun faydalarını deneyimleyebilmeniz için inanmanıza kesinlikle gerek yok!

İyi haber şu ki meditasyonun faydalarını deneyimleyebilmeniz için inanmanıza kesinlikle gerek yok!

Çünkü meditasyon bir inanç sistemi değil, zihni dinlendiren, oldukça bilimsel alt yapılı bir teknolojidir. Siz bu teknolojiyi kullandığınız sürece ister inanın ister inanmayın, o hem fiziksel hem zihinsel hem de ruhsal bedenlerinizde şifa verme mekanizmalarını tıkır tıkır işletir. 

Bunu söyleyen ben değilim... Bunu yaklaşık 5000  yıldır aydınlanmış tüm üstatlar anlatır... 

Hadi üstadlara burun kıvıran aşırı analitik zihin grubundansanız, işte o zaman size kapı gibi Harvard, Yale, MIT, GALLUP gibi uluslararası saygınlığı olan bilim kurumlarınca yaklaşık 20-40 yıldır yapılan klinik araştırma neticeleri... 

Ne diyor bu araştırmalar, düzenli meditasyon uygulaması; 

  • Stresi giderir 

  • Kaygı, endişe ve muhtelif korkuları azaltır 

  • Uyku kaliteniz artar 

  • Erken Yaşlanma sürecini engeller (DHEA hormonları) 

  • Telomer’leri Uzatarak, wellaging sürecini başlatır 

  • İlişkilerinizi iyileştirir, geliştirir 

  • İç huzuru kazandırır 

  • Yaratıcılığınızı ve sezgilerinizi uyandırır 

  • Yüksek tansiyonu indirir ve kan basıncınızı azaltır 

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir 

  • Yorgunluğu giderir 

  • Kalp çarpıntısını hafifletir 

  • Odaklanma yeteneğinizi arttırır, konsantrasyonu güçlendirir 

  • Daha az yargılayıcı olmanızı sağlar 

  • Fiziksel ve zihinsel detoks yapar  

*Harvard, Yale, MIT vb. uluslararası saygınlığı olan üniversitelerin meditasyon teknolojisi ile ilgili klinik araştırma orijinal metinleri için tıklayabilirsiniz.

O halde şimdi benimle birlikte bir meditasyon deneyimine ne dersiniz?

Ben genel olarak mantra meditasyonları yaparım. Ama daha önce hiç meditasyon deneyimi olmayanları düşünerek sizin için ön eğitim gerektirmeyen minik bir Rehperli Meditasyon- Guided Meditation hazırladım. 

Boş Gönül Meditasyonu ismini verdiğim bu meditasyonla, gönlünüzdekileri yavaş yavaş boşaltarak kalbinizin en derininde yatan yüreğinize kadar inmenizi diliyorum. 

Çünkü üstadlar der ki, “Yürek TANRI’nın kucağında oturur ve tüm hakikatleri bilir.”  

Meditasyona başlamadan önce sizi kalbiniz ile tanıştırmak isterim. 

Sufi öğretilerine göre kalp 3 kattan oluşurYürek, kalp kası ve gönül. 

Yürek kalbimizin yaratılmamış olan kısmıdır. Yürek , en derinden gelen hakikattir  ve asla acele etmez. Beklemeyi, sabretmeyi çok iyi bilir. 

Onun üzerindeki  kalp kası yaratılmış olan bölümdür. Ruhsal Kas olarak da betimlenen kalp kası yoğruldukça olgunlaşır ve dostu da, düşmanı da eşzamanlı içinde rahatlıkla barındırabilir.  

Kararlarınızı yüreğinizin sesini dinlemeden sürekli belli bir mantık silsilesi içerisinde, zihinden vermeye devam ettiğiniz sürece  kalp kası bu yükü kaldırabilmek üzere büyümeye, genişlemeye ve ağırlaşmaya başlar. 

Kalbin en dış kısmına ise gönül denir.  Tüm kalbin etrafını  çevreleyen  zar olan Gönül  acelecidir. Hemen  heveslenir ama çabuk bıkar. Yani gönül, ayran gönüllüdür. 

Birisinden hoşlandığımız zaman o kişi ilk olarak gönlümüze düşer. Gönlümüzün bitip tükenmek bilmeyen istek ve arzularına göre hareket etmeye başladığımızda özkaderimizde bulunmayan yollara girmek kaçınılmazdır. Özellikle hayatınızın yönünü değiştirecek derecede önemli kararlarınızı verirken zihninizin değil, yüreğinizin sesini dinleyebilmelisiniz… 

Sesin nereden geldiğine emin olmanız için ise en garanti yol meditasyon yapmaktır.  

İşte bu meditasyonda size gönül kabınız içine giren fakat özkaderinizde  bulunmadığı halde, gönlünüze düştüğü için zihninizle yaratım sürecini tetiklediğiniz  her şeyden arınarak, gönlünüzün sadece sindirdikleri ile kalp kasına ve oradan da yüreğinize kadar inmenizi diliyorum. 

Meditasyona başlamadan önce her zaman niyet ederiz. Niyet tüm tezahür süreçlerinin ilk basamağıdır. Unutmayın, her niyet içinde kendini gerçekleştirme mekaniğini barındırır. Bu en temel evrensel yasalardan biridir. 

Şimdi sessiz bir ortamda, omurga dik olacak şekilde ister sandalyede, ister yerde , ister yatakta sırtınızı dayayarak ve bacaklarınızı uzatarak ama omurganız dik bir şekilde , gerekirse yastıklarla bel oyuğunuzu desteleyerek konforlu ve rahat bir oturuşa geçiniz. Eğer kendinizi daha rahat hissedeceğinizi düşünüyorsanız bu meditasyonu sırtüstü uzanarak da yapabilirsiniz.  

Oturuyorsanız avuç içlerinizi tıpkı boş birer kâse gibi yukarı dönük olarak uyluklarınızın üstüne koyun. Eğer yatıyorsanız gene avuç içlerinizi tıpkı boş birer kâse gibi gene yukarı dönük olarak yanlarınıza doğru rahatça uzatarak yerleştirin. 

Dilinizin ucunu en ön iki dişinizin hemen arkasına, hafifçe üst damağa da dokunan o noktaya konforlu bir şekilde getirin. Burası bedenimizdeki kutup noktalarının birleştiği yer olan Ateş Noktasıdır. Meditasyon boyunca dilimizin ucu bu noktada duracak. 

Ve şimdi sizin için hazırladığım bu meditasyon ses kaydını dinlemeye hazırsınız!

Basın play düğmesine ve hep birlikte Sonsuz Olasılıklar Alanına giriş yaparak, çok mutlu olacağımız o sevgiliyi bulalım!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
3
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yeta Bütüç

Septimus severus köprüsü manidar. 😂