Görüş Bildir
Haberler
E- Okul Veli Bilgilendirme Sistemine Nasıl Giriş Yapılır? E-Okul Sınav Notu Nasıl Sorgulanır?

E- Okul Veli Bilgilendirme Sistemine Nasıl Giriş Yapılır? E-Okul Sınav Notu Nasıl Sorgulanır?

E-Okul giriş ekranı ortalama hesaplama ve karne notu görüntüleme gibi detayları öğrencilerle paylaşıyor. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden giriş yapabilmek için öğrenci TC Kimlik Numarası ve okul numarası gibi bilgilerin girilmesi gerekmektedir. E-Okul karne notu görüntüleme işlemi için ise dönemin tamamlanması beklenecek. Öğrenciler ve veliler için kolaylık olan sisteme giriş oldukça kolay.Peki, E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi girişi nasıl yapılır? İşte tüm soruların cevabı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri  tarafından  2007 yılında erişime açılan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS), sözlü ve yazılı sınav notları ile beraber; devamsızlık, haftalık ders programı, sınav tarihleri, merkezi sınav giriş belgeleri veya tercih sonuçlarının öğrenildiği bir web yazılımı. Öğrenci ve veliler bu sisteme erişim sağladıklarında, okul geçmişine dair ayrıntılı bir dökümana ulaşarak, öğrencinin eğitim hayatına dair birçok ayrıntıya ulaşabilecekler. İşte, E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi nasıl kullanacağınız hakkında detaylı kılavuz haberimizde...

E Okul Girişi Nasıl Yapılır?

E Okul Girişi Nasıl Yapılır?

E- Okul VBS girişi yapabilmeniz için; Türkiye Cumhuriyet kimlik kartınızı kullanmanız yeterli olacaktır. 

Öğretmen Girişi

E-Okul öğretmen girişi de öğrenci girişi ile aynı ekran üzerinden yapılıyor. E-Okul öğretmen girişi ekranı ile sınav notları girişi ve devamsızlık eklemeleri yapılabildiği gibi, öğrenci performansları da eklenebiliyor.

Veli Girişi

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi giriş ile veliler, çocuklarının okuldaki son durumu hakkında bilgi edinebilir. E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi girişi, e Okul VBS giriş ile aynı ekran üzerinden yapılıyor.  E Okul giriş ekranı üzerinden giriş sağladıktan sonra, sol menüde yer alan 'Not Bilgisi' seçeneğine tıklayın. Daha sonra, karşınıza açılan pencerede öğrencinin not bilgilerini görüntüleyebilirsiniz.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi

E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yaptığınızda, öğrencinize dair şu bilgilere kolaylıkla erişim sağlayabilirsiniz:

- Devamsızlık Bilgileri

- Haftalık Ders Programı

- Sınav Tarihleri

- Sınav Sonuçları

- Yıl Sonu Notları

- E Karne

Ayrıca son olarak, E- Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden; kayıt, nakil, sınav itirazları gibi konularda da işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

E- Okul Girişi İçin Tıklayınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın