Görüş Bildir
Haberler
E-devletten Kontrol Edin! Adınıza Açılmış Dava Var mı? Güvenlik Kontrolü Nedir, Nasıl Yapılır?

E-devletten Kontrol Edin! Adınıza Açılmış Dava Var mı? Güvenlik Kontrolü Nedir, Nasıl Yapılır?

Bu kontroller hayat kurtarıyor! E-devletten yapabileceğiniz bu güvenlik kontrolleri oldukça basit. Ayrıca hem sizi hem de sevdiklerinizi güvende tutmanızı sağlıyor. O güvenlik kontrolleri ne mi? İşte detaylar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adınıza kayıtlı telefon numaraları

Adınıza kayıtlı telefon numaraları

E-devlet üzerinden mobil hat sorgulama yaparak üzerinize kayıtlı tüm hatları görüntüleyebilirsiniz. E-devlete kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra arama bölümüne mobil hat sorgulama yazarak direkt olarak sorgulama sayfasına ulaşabilirsiniz. Açılan sorgulama sayfasında karşınıza üç ayrı operatörün bilgileri çıkar. Eğer bilginiz dışında adınıza açılmış bir hat varsa bu sorgulama ekranında görüntüleyebilirsiniz.

Hanenizde yaşayan kişiler

Hanenizde yaşayan kişiler

E-devlet üzerinden ikametgâh adresinin görüntülenebileceğini biliyoruz. Peki bu hanede ikamet eden diğer kişiler kimler? Bu bilgiye de yine e-devlet üzerinden basit bir sorgulamayla ulaşabilirsiniz. Siteye giriş yaptıktan sonra arama kısmına  'aynı hanede ikamet eden kişi sorgulama' yazmanız yeterli. Ardından yerleşim yeterinde oturanları görüntüleyebilir ve barkodlu belge oluşturabilirsiniz.

Siyasi parti üyelikleriniz

Siyasi parti üyelikleriniz

E-devlet üzerinden sorgulayabileceğiniz diğer bir bilgi ise siyasi parti üyeliğinizin olup olmadığı. Bu sorgulama ile bilginiz dışında yapılan bir üyelik varsa bunu öğrenebilirsiniz. Sorgulamanın ardından dilerseniz belge oluşturabilirsiniz. Sorgulama sayfasına ulaşmak için Google'a 'siyasi parti üyeliği sorgulama' yazmanız yeterli.

Adınıza açılan banka hesapları

Adınıza açılan banka hesapları

Bilginiz dışında bir banka hesabı açılmış olması çok büyük problemlere yol açabilir. E-devlet üzerinden yapabileceğiniz basit bir sorgulamayla bu hesapların tamamını görüntüleyebilirsiniz. Sorgulama için 'banka hesabı sorgulama' diye aratmanız yeterli. Ardından karşınıza çıkan sayfada 'mevduat/katılım fonu hesabı bulunan banka sorgulamaya' tıkladığınızda adınıza açılmış tüm banka hesaplarını görüntüleyebilirsiniz.

Mevcut vergi borçlarınız

Mevcut vergi borçlarınız

Bu sorgulama ile vergi borcunuzun olup olmadığını öğrenmeniz çok kolay. Arama butonuna 'vergi borcu sorgulama' yazarak borçlarınızı görüntüleyebilirsiniz. Açılan sayfada hem toplam borçlarınızı hem güncel borçlarınızı ayrı ayrı görüntüleyebilirsiniz. Eğer borcunuz varsa bu borcun vergi dönemi, taksiti, vadesi, varsa gecikme zammı ve indirimi gibi detayları da görüntüleyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kredi limit ve borç bilgileriniz

Kredi limit ve borç bilgileriniz

Risk merkezi raporu ile kredi ve borçlarınızı kolayca sorgulayabilirsiniz. Arama butonuna 'risk merkezi rapor sorgulama' yazarak sorgulama sayfasına ulaşabilirsiniz. Belge oluşturmak için telefon numaranıza bir şifre gönderiliyor. Raporunuz hazırlandığında sms ile bilgilendirme yapılıyor. Başvuru yaptığınız sayfada bulunan detay görüntüle kısmından raporunuza ulaşabilirsiniz. Şifrenizi girdikten sonra detaylı sorgulama raporunuzu görüntüleyebilir ve bu raporu indirebilirsiniz. Oluşturulan raporun bir sene görüntüleme süresi oluyor.

Adınıza açılan davalar

Adınıza açılan davalar

Dava dosyası sorgulama özelliği ile adınıza açılmış tüm davaları görüntüleyebilirsiniz. Bunun için arama butonuna 'dava dosya sorgulama' yazmanız yeterli. Ardından açılan sayfada müdahil olduğunuz davaları veya adınıza açılmış davaları görüntüleyebilirsiniz.

Hesabınıza gönderilmiş tebligatlar

Hesabınıza gönderilmiş tebligatlar

Bu özellik ile tarafınıza gönderilmiş e-tebligatları kolaylıkla görüntüleyebilirsiniz. SGK tarafından gönderilmiş olan bu tebligatlara ulaşmak için arama butonuna 'e-tebligat sorgulama' yazmanız yeterli olacaktır.

E-devlet ile ilgili aşağıdaki içeriklerimiz de ilginizi çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın