Görüş Bildir
Haberler
Duyduğunuzda Hangi Yerli Dizideki Hangi Karaktere Ait Olduğunu Şıp Diye Bileceğiniz Efsane Replikler

Duyduğunuzda Hangi Yerli Dizideki Hangi Karaktere Ait Olduğunu Şıp Diye Bileceğiniz Efsane Replikler

02.02.2022 - 08:00

Yıllardır Türk televizyonlarında ne diziler izledik, neler gördük... Bazılarını öyle sevdik ki hiç unutmadık, karakterlerinden repliklerine her detayı aklımızda. Hafızamızda yer edinen yerli dizi repliklerini derliyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

7 Numara

7 Numara

Müsrifliğe karşı duruşuyla adeta ekonominin kitabını yazan Recep ile matematik dehası Haydar arasında geçen o unutulmaz diyalog:

Haydar: - Su ve elektrik tamam.

Recep: - Eee, okula yol paramız kalmadı.

Haydar: - Yürürüz.

Recep: - Bakkala olan borç da duruyor. 

Haydar: - Bakkal da yürür.

Kuzey Güney

Kuzey Güney

Bir dönemin fenomen dizilerinden Kuzey Güney, hikayesi dışında replikleriyle de unutulmaz işler arasına yerleşti. Diziyi popülerleştiren en önemli karakterlerden biri de şüphesiz Kuzey Tekinoğlu'ydu. Telefon tutuşu bile kendine has olan agresif karakterimizin hafızalara kazınan o unutulmaz repliği:

'Neye bakıyon lan? Kurabiye var, simit var; neye bakıyon?'

Kurtlar Vadisi

Kurtlar Vadisi

Ölümsüzlük iksiriyle yaşayan Polat Alemdar'ı, nasıl mafya olduğuna anlam veremediğimiz romantik Güllü'sü ve asabiyetin kralı Mematisi'yle Godfather'a taş çıkartan Kurtlar Vadisi, yarattığı evrenle çok başkaydı. Karakterler arasındaki komik replikler hâlâ birer efsane. İşte, atasözü gibi kullanılan o repliklerden biri:

'Ağır abilik, ne yağmur gibi yağmak ne de şimşek gibi çakmaktır. Ağır abilik, bir defa ileri adım atıp bir daha geriye bakmamaktır.'

Avrupa Yakası

Avrupa Yakası

Avrupa Yakası dendi mi akan sular duruyor işte! Hangimiz Sütçüoğlu malikanesinde yatıya kalmak, İfot'un gizli tariflerine ulaşmak istemedik ki? Bir de Tokatlı Fıstık Burhan ve mükemmel tespitleri var tabii. İşte, onlardan biri: 

'Her yere de kamara koymuşlar, özel hayat diye bir şey kalmamış!'

Aşk-ı Memnu

Aşk-ı Memnu

Yıllar önce final yapmasına rağmen Aşk-ı Memnu'yu hâlâ aynı ilgiyle izliyoruz. Öyle ki Bihter'in acı sonunu bilmemize rağmen final sahnesinde ölmemiş olmasını diliyoruz. Behlül'e duyduğumuz öfke de geçecek gibi değil zaten. E öyleyse pişkin Behlül'ün bir gafını bırakıyoruz şuraya:

'Çıkmaza girdim Bihter. Sıkıştım. Bir tarafta masum aşkıyla beni ezen Nihal var. Bir tarafta güveniyle ezen amcam var. Bir tarafta sen, günahımız...'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Behzat Ç.

Behzat Ç.

Fazla söze gerek yok. İşte, Behzat amirimin hayat aforizmalarından sadece bir tanesi:

'Birileri demiş, sınırları çizmiş, burada yaşayacaksın demiş. Birileri demiş ki bu maaşı alacaksın, bu okula gideceksin, bunlara karşı çıkmayacaksın. Bunların hepsi ben söylemeden önce, ben yapmadan önce birileri tarafından söylenmiş. Ben istemedim ki bunların hiçbirini!'

Yaprak Dökümü

Yaprak Dökümü

Kızları aynı adama aşık olup birbirine düşman olsa da oğlu kumar borçları yüzünden borçlanıp mapuslara düşse de pozitif kalmaya devam eden Hayriye Hanım'ın hepimize ilham veren o haklı ricası:

'Aman, ağzımızın tadı bozulmasın Ali Rıza Bey!'

Leyla ile Mecnun

Leyla ile Mecnun

Leyla ile Mecnun'da hepimiz kendimizden bir şeyler bulduk. Belki de bu yüzden bu kadar çok sevdik İsmail Abi'yi, Hırsız Yavuz'u, Mecnun'u, İskender Baba'yı... Hadi, Mecnun'un Yavuz'dan aldığı hızlandırılmış kurstan sonraki entelektüel duruşunu hatırlayalım:

'En sevdiğim şarkıcı, Serdar Ortaçgil; en sevdiğim at, Kara Murat; en sevdiğim Kürt, Madonna'

Arka Sokaklar

Arka Sokaklar

Koca bir nesil Arka Sokaklar dizisiyle birlikte büyüdü. E haliyle dizide geçen birçok replik de bilinir hale geldi. İşte, diziyi tek cümlede tanımlayan o ünlü replik; 

'Hareket kabiliyeti yüksek, uzman polislerden oluşan bir ekibiz, yani bir tür acil müdahale ekibi.'

Ezel

Ezel

Ezel; çarpıcı senaryosu kadar, dizideki ana karakterlerin sözleriyle de akıllarda yer edindi. Özellikle Ramiz Dayı'nın ders niteliğindeki sözleri hâlâ çok paylaşılıyor. İşte, o anlamlı sözlerden bir parça:

'Tüm masumiyetiyle aramızda yer alan bu çocukların bu denli katledilmesine ve buna göz yuman duyarsızlara şaşırıyorum!'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geniş Aile

Geniş Aile

Geniş Aile'nin ana kahramanı ve komşu kızı Şuküfe'nin imkansız aşkı... Kirişçi ailesinin sorumsuz ve serseri oğlu Cevahir'in tatlı isyanı:

'Vay arkadaş! Bizdeki kader Çin malı mıdır? Ben anlamadım ki!'

Kardeş Payı

Kardeş Payı

Bir dizide geçen sözlerin hepsi unutulmaz olabilir mi? Oluyormuş! Kardeş Payı'nda geçen repliklerin hepsini buraya sığdırmak imkansız olsa da Feyyza'nın şu sözleriyle ne kadar komik bir dizi olduğunu tekrar hatırlatalım: 

'Ulan abi dediğin korur kollar, benimkiler hırsızlık yaptırıyo! Siz iyi, ben küçükken kolumu bacağımı kesip dilendirmediniz beni.'

Cennet Mahallesi

Cennet Mahallesi

Cennet Mahallesi şüphesiz ki bir dönem ekranda fırtınalar estirdi. İzleyenler bilir, Pembe'nin Sultan ve Ferhat'ın evlenmemesi için ne üçkâğıtlar çevirdiğini. Pembe'nin Ferhat konusundaki tavrını net bir şekilde ortaya koyan o acımasız sözü: 

'Feratlar ve küpekler giremez.'

Şahsiyet

Şahsiyet

Hakan Günday'ın yazdığı, Onur Saylak'ın yönettiği ve Haluk Bilginer'in döktürdüğü Şahsiyet dizisi kelimenin tek anlamıyla muhteşemdi! Agâh Beyoğlu'nun söylediği şu sözle diziyi hatırlayalım:

'Ya mesele o değil. İnsanlar birbirlerini dinlemiyorlar'

Suskunlar

Suskunlar

Ve listemizi izlerken gözyaşlarımızı tutamadığımız Suskunlar dizisinden bir replikle kapatıyoruz... 

'Bugün, geri kalan hayatımın ilk günü.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre Ş.

E bilmemize fırsat kalmadı en başa yazmışsınız hepsini.