Görüş Bildir
Haberler
Düşündüğümüzden Çok Daha Fazla Vakit Ayırıyoruz! Hayatımız Boyunca Gereksiz Yere Zaman Harcadığımız Eylemler

Düşündüğümüzden Çok Daha Fazla Vakit Ayırıyoruz! Hayatımız Boyunca Gereksiz Yere Zaman Harcadığımız Eylemler

Biz ağlayarak bir ömür çürüttük çok mu bee...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Uyumaya çalışmak:

Uzmanların hesaplarına göre bir kişi, hayatı boyunca ortalama olarak 7 yılını geceleri yatağında uzanarak geçiriyor ve uyumak için koyunları sayıyor. Bazı uzmanlar, 20 dakika içinde uyuyamama durumunda yataktan çıkmanızı öneriyor. Sonsuza kadar uyuyamayacakmış gibi sağa sola dönerek sadece stresinizi arttırırsınız. Uykuya dalmadan önce sıcak bir çay içip, kitap okuyup, rahatlatıcı şarkılar dinledikten sonra yatağa geri dönmeniz daha yararlı olacaktır.

2. Park yeri bulmak:

Kişisel araçların nimetini hepimiz çok iyi biliyoruz fakat konu park yeri bulmaya geldiğinde maalesef aynı şeyleri söyleyemiyoruz ve hayatımızda tam olarak 248 günümüzü park yeri bulmak için harcıyoruz. Arada toplu taşıma aracı kullanmak için güzel bir sebep gibi...

3. Alışveriş:

4. Rejim yapmak:

4. Rejim yapmak:

Çoğumuza göre kilo vermek, sonu gelmeyen bir savaş...Diet Chef şirketine göre ortalama 17 yıl boyunca diyette oluyoruz.

5. Hazırlanmak:

5. Hazırlanmak:

'Daha hazır değil misin?' sorusunu biz kadınlar olarak neredeyse her gün duyuyoruz. Yapılan çalışmalar da erkeklerin kadınlardan daha hızlı hazırlandığını gösteriyor. Kadınlar, hayatlarının 136 gününü hazırlanmak için harcarken kıyafet seçimleri ortalama olarak 287 gün sürüyor. Erkekler ise hayatlarının 46 gününü hazırlanmak için kullanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Egzersiz yapmak:

Spor konusunda ortaya çıkan sonuçlar oldukça şaşırtıcı...Hayatımızın çoğu spor yaparak geçiyormuş gibi görünmesine rağmen sadece 1 yıl 4 ayımız spor yaparak geçiyor.

7. Ekran başında oturmak:

Telefon, televizyon veya elektronik herhangi bir cihazın başında geçirdiğimiz zaman göz açıp kapatıncaya kadar geçse de ortalama olarak 11 yıl boyunca ekrana bakıyoruz. Egzersiz ile karşılaştırdığımızda ise 17 yıl boyunca diyet yapmamız gayet normal gibi görünüyor.

8. Dümdüz oturmak:

8. Dümdüz oturmak:

İnsanların ortalama olarak 21 yıl boyunca oturdukları söylediğimizde neden genç yaşlarda kalp krizi gibi olayların arttığını daha iyi anlayabilirsiniz. Eğer bir ofis çalışanıysanız arada bacaklarınızı esnetmek için mola vermenizi öneriyoruz.

9. Klozette oturmak:

9. Klozette oturmak:

Hayatımız boyunca yaklaşık olarak 92 gün boyunca tuvalette zaman geçiriyoruz. Birazcık fazla olduğunu düşünme konusunda haklısınız fakat çoğu insan tuvalette olması gerekenden çok daha uzun süre zaman harcıyor, kitap okuyor, oyun oynuyor, mesajlaşıyor ve hatta çalışıyor...

10. Sırada beklemek:

10. Sırada beklemek:

Günümüz işkencelerinden biri olan sıra bekleme eylemini hayatımız boyunca yaklaşık olarak 235 gün yerine getiriyoruz. Bu zamanın çok daha verimli bir şekilde geçirilebileceğini de hepimiz çok iyi biliyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BONUS: Diş fırçalamak:

Teknoloji, her geçen gün gelişme gösterse de diş hekiminin koltuğuna oturmak içimizi bir hoş etmiyor değil. Uzmanlar, diş fırçalama sürecinin 2 dakikadan az olmaması gerektiğini söylüyor ve bunun ömrümüz boyunca 79 güne tekabül etmesi gerekiyor fakat verilere göre hayatımızın sadece 19 gününü dişlerimizi fırçalayarak geçiriyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
19
15
6
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sometimes

Bunların hiçbiri gereksiz değil, yataktan kalktığımız gibi atom mu parçalayalım.

Pasif Kullanıcı

Napak yani? Yemiyek içmeyek sıçmayak. Nasıl yaşamamızı önerirsin? Bunların hiçbirine ihtiyaç duymayan birer cyborg değiliz.

Hakan Bayram

Toplayınca kadınlarda 68 yıl erkeklerde tahminen 63 yıl gibi bir rakam çıkıyor ömür olarak bunun üstüne çıkarsanız boşa yaşamadığınız anlar oluyor :) :)