Görüş Bildir
Haberler
Düşük Bütçeli Fazlaca Sohbetli Mutlaka İzlemeniz Gereken 15 Mumblecore Tarzı Film

Düşük Bütçeli Fazlaca Sohbetli Mutlaka İzlemeniz Gereken 15 Mumblecore Tarzı Film

Bir filmde senaryodan çok daha fazlasını arıyorsanız, hollywood yıldızlarının parlak ışığından uzak, gerçek duyguların ve doğallığın peşindeyseniz, sizin için tam da aradığınız şeyi bulduk: Mumblecore!

Mumblecore, düşük bütçeli yapım ve amatör oyunculardan oluşan, genellikle senaryosuz veya yarı-senaryolu filmlerle tanınan bir sinema akımı. Bu filmlerde oyuncuların doğal yetenekleri ön plana çıkarken günlük hayatın sıradanlığı içindeki duygusal derinlikler keşfediliyor.

Bu benzersiz sinema deneyimine hazırsanız, işte karşınızda Mumblecore'un en unutulmaz filmleri! 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Mutual Appreciation, 2005

15. Mutual Appreciation, 2005

IMDb: 6.7 

Özet: Alan, New York'a ve yeni bir müzikal yolculuğa çıkmak için dağılmış bir grubu terk eden bir müzisyendir. Yakın arkadaşının kız arkadaşına duyduğu çekim de dahil olmak üzere her türlü dikkat dağıtıcı şeyi savuşturur. 

Oyuncular: Justin Rice, Rachel Clift, Andrew Bujalski 

Yönetmen: Andrew Bujalski

14. Primer, 2004

14. Primer, 2004

IMDb: 6.8 

Özet: Yetenekli iki genç mühendis, bir garajda yürüttükleri deneyler sırasında kazara müthiş bir keşifte bulunurlar. Üzerinde çalıştıkları proje, onları zamanda geriye doğru yolculuğa çıkarabilmektedir. Sonsuz merakları nedeniyle, yolculuk deneylerini birbirlerinden habersiz yürüten mühendislerin bu deneyi çok ciddi sorunlara yol açacaktır. 

Oyuncular: Shane Carruth, David Sullivan, Casey Gooden 

Yönetmen: Shane Carruth

13. Safety Not Guaranteed, 2012

13. Safety Not Guaranteed, 2012

IMDb: 6.9 

Özet: Seattle'da çıkan aylık bir derginin 3 çalışanı, gazetede sıra dışı küçük bir ilan görür. 'Zaman yolculuğu yapacak eş aranıyor' başlıklı bu ilana şüpheyle yaklaşan gençler, bu çılgın ilandan iyi bir haber çıkacağına inanarak ilan sahibi Kenneth'in peşini düşerler.  

Oyuncular: Aubrey Plaza, Mark Duplass, Jake Johnson 

Yönetmen: Colin Trevorrow

12. Enough Said, 2013

12. Enough Said, 2013

IMDb: 7.0 

Özet: Evliliği sona eren Eva'nın hayattaki tek varlığı kızıdır ve onun hayatını idame ettirmek için yoğun bir tempoda çalışmaktadır. Masözlük yapan Eva, kızının yeni bir okula başlayacağı bu dönemde bu okulun masraflarını nasıl karşılayacağını kara kara düşünmektedir. Bu sıkıntılı dönemde Albert isimli iyi kalpli bir adamla tanışır.  

Oyuncular: Julia Louis-Dreyfus, James Gandolfini, Catherine Keener 

Yönetmen: Nicole Holofcener

11. The One I Love, 2014

11. The One I Love, 2014

IMDb: 7.0 

Özet: Boşanmanın eşiğinde olan Ethan ve Sophie, evlilik terapistlerinin önerisiyle doğayla iç içe, güzel bir kır evine tatile giderler. Romantik ve eğlenceli başlayan bu hafta sonu kaçamağı, beklenmedik sonuçlar doğuracaktır. Orada kendilerinin çok daha iyi, seksi ve güzel versiyonlarının karşı kulübede yaşadığını keşfedince olaylar çığırından çıkar. 

Oyuncular: Mark Duplass, Elisabeth Moss, Ted Danson 

Yönetmen: Charlie McDowell

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Win Win, 2011

10. Win Win, 2011

IMDb: 7.1 

Özet: Maddi açıdan sıkıntılı bir dönemden geçen aile babası Mike Flaherty, cesaretini ve ümitlerini çoktan kaybetmiş bir avukattır. Amerikan banliyösünde sıradan bir yaşam süren Mike'ın en büyük arzusu, ödüller ve şampiyonluklar kazanan bir güreş koçu olmaktır.  

Oyuncular: Paul Giamatti, Amy Ryan, Jeffrey Tambor 

Yönetmen: Tom McCarthy

9. Wendy and Lucy, 2008

9. Wendy and Lucy, 2008

IMDb: 7.1 

Özet: Wendy Carroll, köpeği Lucy ile birlikte yeni bir hayat ve kazançlı bir iş için Alaska, Ketchikan’daki Northwestern konserve balık fabrikasında çalışmak üzere yola çıkar. Fakat Oregon’da arabasının bozulması, ekonomik durumu zayıf olan Wendy’yi güç kararlarla karşı karşıya bırakır. 

Oyuncular: Michelle Williams, Lucy, David Koppell 

Yönetmen: Kelly Reichardt

8. In Search of a Midnight Kiss, 2007

8. In Search of a Midnight Kiss, 2007

IMDb: 7.2 

Özet: 29 yaşındaki Wilson, Los Angeles’a yeni taşınmış, hayattan bir beklentisi kalmamış, geleceğe yönelik bir planı olmayan yalnız bir adamdır. Yeni yıl arifesine geldiğinde geçen sene yaşadığı kötü olayları yok saymaya karar veren Wilson’ın sıkıcı hayatı en yakın arkadaşı, son dönemlerde moda olan tanışma ve arkadaşlık sitelerinden birine Wilson’ın ilanını verince değişmeye başlayacaktır. 

Oyuncular: Scoot McNairy, Sara Simmonds, Brian McGuire 

Yönetmen: Alex Holdridge

7. Ruby Sparks, 2012

7. Ruby Sparks, 2012

IMDb: 7.2 

Özet: Calvin genç yaşında büyük başarı elde etmiş ama hızlı yükselen kariyerinde şimdi duraklama evresine giren bir yazardır; sanki ilhamı tutulmuştur. Bu durumla başa çıkmak içinse ilginç bir yol dener. Kendini yeni bir romansın içine sokmaya karar verir ve kendisini seveceğini düşündüğü bir dişi karakter yaratır ve adını Ruby koyar. Fakat bir hafta sonra Ruby kanlı canlı salondaki kanepede oturuyordur.  

Oyuncular: Paul Dano, Zoe Kazan, Annette Bening 

Yönetmen: Jonathan Dayton, Valerie Faris

6. Me and You and Everyone We Know, 2005

6. Me and You and Everyone We Know, 2005

IMDb: 7.2 

Özet: Christine, taksi şoförlüğü yapan bir video sanatçısıdır. Richard ise karısından ayrıldıktan sonra iki çocuğu ile ayakta durmaya çalışan bir ayakkabı satıcısıdır. Christine hüzünlü ve şaşkın Richard ile tanışır. Richard ona ayağındaki yarayla ilgili şaşırtıcı bir derinlik taşıyan ilginç bir yorum yapar. Christine bütün gün kadınların ayaklarını elleyen bu adamdan etkilendiğini anlayınca onun gözüne girmek için elinden geleni yapmaya çalışır.  

Oyuncular: Stars John HawkesMiranda JulyMiles Thompson 

Yönetmen: Miranda July

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Garden State, 2004

5. Garden State, 2004

IMDb: 7.4 

Özet: Film, annesinin cenazesi için New Jersey'de doğduğu kasabaya dönen, iş bulmakta zorlanan aktör Andrew'ün öyküsünü anlatıyor. Andrew eski arkadaşlarıyla karşılaşıyor, geçmişiyle yeniden bağlantı kuruyor, psikiyatrist babasının yazdığı ilaçları bırakıyor, sonunda onunla yüzleşiyor, biraz tuhaf ve rahatsız bir kız sayesinde yeniden hissetmeyi öğreniyor. 

Oyuncular: Zach Braff, Peter Sarsgaard, Natalie Portman 

Yönetmen: Zach Braff

4. Frances Ha, 2012

4. Frances Ha, 2012

IMDb: 7.4 

Özet: Frances, New York’ta yaşamaktadır ama aslında kendisine ait bir dairesi yoktur. Frances dans topluluğunda acemidir. Ama gerçek bir dansçı değildir. Frances’ın Sophie isimli bir arkadaşı vardır ama artık onunla konuşmamaktadır. Frances’in hayattan beklediği ve istediği çok şey vardır. 

Oyuncular: Greta Gerwig, Mickey Sumner, Adam Driver 

Yönetmen: Noah Baumbach

3. Weekend, 2011

3. Weekend, 2011

IMDb: 7.6 

Özet: Bir gece bir grup arkadaşıyla takıldıktan sonra tek başına bir gece kulübüne geçen Russell, çapkınlık peşindedir. Bir süre kulüpte takıldıktan sonra Glen ile birlikte mekandan ayrılır. Barlarda ve yatak odalarında geçen, kimi zaman sarhoş kimi zaman kafaları güzel bir halde dolaştıkları, hikayeler anlatıp seviştikleri bir hafta sonu böylece başlar. 

Oyuncular: Tom Cullen, Chris New, Jonathan Race 

Yönetmen: Andrew Haigh

2. Clerks, 1994

2. Clerks, 1994

IMDb: 7.7 

Özet: Dante Hicks tezgahtar olarak çalışmakta ve New Jersey şehrinde yaşamaktadır. İzinli olduğu bir cumartesi günü işe gitmesi istenir. Hiç hoşuna gitmese de bu talebi yerine getirmek zorundadır ancak bu öyle bir gündür ki aksilikler daha dükkanın kapısında başlar.  

Oyuncular: Brian O'Halloran, Jeff Anderson, Marilyn Ghigliotti 

Yönetmen: Kevin Smith

1. Short Term 12, 2013

1. Short Term 12, 2013

IMDb: 7.9 

Özet: Grace, çocukların kısa dönemli kaldığı bir yetimhanede çalışan, orada evlerinden alınmış kötü durumdaki çocuklar için elinden geleni yapmaya çalışan genç bir danışmandır. Her ne kadar kendi hayatını yaşamaya çalışsa da derinden yaralar almış çocuklarla ilgilenmek bunu kolaylaştırmamaktadır. Şimdi ise uzun süredir birlikte olduğu sevgilisiyle ciddi adımlar atmaya hazırlanırken onu derinden etkileyecek dönüm noktaları onu beklemektedir.  

Oyuncular: Brie Larson, Frantz Turner, John Gallagher Jr. 

Yönetmen: Destin Daniel Cretton

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın