Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın Öteki Ucunda Bile Yaptığı Sanatın Yankısıyla Göğsümüzü Kabartan 17 Ünlü Sanatçı

etiket Dünyanın Öteki Ucunda Bile Yaptığı Sanatın Yankısıyla Göğsümüzü Kabartan 17 Ünlü Sanatçı

Ceylan Yorulmaz
14.06.2016 - 18:37 Son Güncelleme: 17.06.2016 - 12:36

Sanat hayatı çok canlı bir ülke olmasak da eser miktarda dünyaca ünlü sanatçı çıkarmışızdır. Hem icra ettikleri sanat dalına hem de ülkenin tanınırlığına fazlasıyla hizmet eden sanatçıları sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Ayşe Erkmen

1. Ayşe Erkmen

Güncel sanat dünyasının uluslararası çapta önde gelen isimlerinden birisi. Eserleri, yerli ve yabancı müzelerde, uluslararası galerilerde ve bienallerde sergilenen Erkmen, düşünceyi ön plana çıkaran, zaman ve mekân algısına yepyeni boyutlar getiren yapıtlar üretiyor. Kullandığı malzemeler mekana göre değişiyor; mekanın gizli anlamlarını uçucu ve geçici heykelleriyle görünür kılıyor.

2. Ara Güler

2. Ara Güler

Birçok ünlünün fotoğrafını çekmiş, tarihi anlara tanıklık etmiş ve en prestijli sanat akademilerine üye olan foto muhabiri ve yazardır.

3. Barış Manço

3. Barış Manço

Birbirinden anlamlı şarkı sözleri yazması ve nevi şahsına münhasır bir karaktere sahip olan Manço sanatçılığının yanı sıra aynı zamanda kültür elçisiydi.

4. Tarkan

4. Tarkan

90'lar itibariyle Türk popuna damgasını vurmuş ve yükselişi ala sona ermeyen sanatçı dünyanın birçok yerinde konserler verdi ve ciddi bir hayran kitlesine sahip.

5. İdil Biret

5. İdil Biret

Piyano ve keman çalabilen dünyaca ünlü virtüöz İdil Biret, onlarca nişan ve ödüle layık görülmüş; dünyanın en meşhur orkestralarıyla konserler vermeye devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Fazıl Say

6. Fazıl Say

Batı müziği piyanisti olan Say, dünyaca ünlü orkestralarla beraber çalmasının yanı sıra konserleri her zaman kapalı gişe olan ünlü bir bestekardır.

7. Nuri Bilge Ceylan

7. Nuri Bilge Ceylan

Her filmi olay yaratan, uluslararası gösterimlerden ödülle dönen filmlerin senaristi ve yapımcısıdır.

8. Abidin Dino

8. Abidin Dino

Çağdaş Türk resim sanatının öncülerindne kabul edilir. Resim dışında karikatür, ve filmlerle de ilişkisi vardır.

9. Osman Hamdi Bey

9. Osman Hamdi Bey

Osmanlı arkeolog, ressamdır. Modern sanatların Türkiye'de temellerini atan bir eğitmen olmasının yanı sıra eserleriyle de tanınır.

10. Bedri Baykam

10. Bedri Baykam

Çocukluk yaşlarından itibaren açtığı resim sergileriyle ABD ve Avrupa'da adından söz ettiren sanatçı son dönemlerde politik duruşuyla gündeme geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Mehmet Güreli

11. Mehmet Güreli

Albüm ve film yapan, ayrıca en bilinen yönü olarak da şarkı söyleyen ve beste yapan Güreli'nin özellikle Avrupa'da tanınırlığı yüksektir.

12. Fikret Mualla

12. Fikret Mualla

20. yüzyıl başında doğan Mualla, yaptığı resimleri kadar özel hayatıyla da ilgi çekti. Almanya'da eğitimini sürdüren Mualla, modern resim sanatının kilometre taşlarındandır.

13. Nusret Çolpan

13. Nusret Çolpan

Minyatür sanatını sürdürmesi ve verdiği muazzam yapıtlarla tüm dünyada adından söz ettiren minyatür sanatçısıdır.

14. Yaşar Kemal

14. Yaşar Kemal

Roman, senaryo ve öykü yazarı olarak Cumhuriyet tarihine damgasını vurmuş Kemal, yüzlerce söyleşi ve panele davet edilmenin yanı sıra onlarca ödül almıştır.

15. Orhan Pamuk

15. Orhan Pamuk

İsmini özellikle Nobel Edebiyat Ödülü dolayısıyla dünyaya duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

16. Suna Kan

16. Suna Kan

Çok küçük yaşlarından itibaren kemana aşkla bağlanmış ve sonrasında Türkiye'nin en iyi keman virtüözlerinden biri olarak onlarca konsere katılmış, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda solistlik yapmıştır.

17. Kerem Görsev

17. Kerem Görsev

Caz müzikte dünyanın en ünlü sanatçılarıyla çalışma imkanı bulan Görsev, dünyanın farklı yerlerindeki caz festivallerini aranan ismidir.

Bonus: Selda Bağcan

Bonus: Selda Bağcan

Dünyanın dört bir yanında şarkıları farklı dillere çevrilen ve festivallere onur konuğu olarak çağrılan, onlarca ödül sahibi, sesiyle milyonlarca insanın gönlüne dokunan usta sanatçı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
630
192
35
24
16
13
5
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Başar Demirsoy

Selda Bağcan nerede??

Can Özdemir

Geldi :)

Berkut Keskin

fazıl say & serenad bağcan o albüm nedir öyle ya muhteşem.

hakan a

Zülfü Livaneli de eklenebilir listeye. Şarkıları ve kitapları pek çok dile çevrilmiştir. ayrıca filmleri de Avrupa'da pek çok ödül almıştır.