Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın İlk İnsansı Robot Müzesi İstanbul'da Açılıyor

etiket Dünyanın İlk İnsansı Robot Müzesi İstanbul'da Açılıyor

Dr.Özgür Akın
24.10.2022 - 10:31

Dünyanın ilk insansı robot müzesi teknoloji ve bilim tutkunlarını bekliyor.

2009 yılından bu yana robotik teknolojiler alanında faaliyetlerini sürdüren AKINROBOTICS tarafından gerçekleştirilmiş tüm robotik çalışmaların sergileneceği İstanbul Robot Müzesi kapılarını açıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AKINROBOTICS tarafından tamamı Türkiye'de ve yerli imkanlarla üretilen robotların, prototiplerin ve robot yapımında kullanılan malzemelerin sergileneceği İstanbul Robot Müzesi çok yakında ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak.

AKINROBOTICS tarafından tamamı Türkiye'de ve yerli imkanlarla üretilen robotların, prototiplerin ve robot yapımında kullanılan malzemelerin sergileneceği İstanbul Robot Müzesi çok yakında ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak.

Müze sayesinde ziyaretçiler; üretilmiş ve geliştirilmiş olan tüm ürünlerin uygulama alanları ve kullanım şekilleri hakkında robotik teknolojiler konusunda alanında uzman personellerin anlatımı ile teknik bilgi alma imkanına sahip olacak.

Müze ilkleri barındıracak…

Müze ilkleri barındıracak…

Müzede, daha önce hiçbir yerde görülmemiş ADA serisinin son robotu ADA 7, kendisi için hazırlanan platformda hiç durmadan hareket eden dört ayaklı robot ARAT, ziyaretçileri ile Tic Tac Toe oynayan endüstriyel robot kol, deneyimlenebilir etkileşim alanları ve çok daha fazlası misafirleriyle buluşacak.

Karşınızda ADA 7!

Karşınızda ADA 7!

2014 yılında hizmet robotu prototipi olarak üretilen ve üretildiği andan itibaren üzerinde sürekli geliştirmeler yapılan AKINROBOTICS 'in gözbebeği ADA serisi her geçen gün farklı yetenekler kazanmaya devam ediyor.

İlk kez teknoloji meraklılarıyla buluşacak.

Ülkemizin farklı birçok noktasında yapılan çeşitli etkinliklerde birbirinden farklı yeteneklerini sergileyen ADA GH6 şimdi yerini serinin son versiyonu olan ADA 7'ye bırakıyor. 

ADA 7, kendisinden önceki ADA robotlarının bütün özelliklerini barındırıyor. 

Çok sayıda esnek eklem hareketleri ile artan insansı özellikleri, yüksek çözünürlüklü led yüzü ve iskelet takibi özelliği sayesinde barındırdığı taklit etme yeteneğiyle ADA 7 İstanbul robot Müzesi’nde ziyaretçilerini eğlendirmek için göreve hazır bekliyor.

Tic Tac Toe ve Endüstriyel Robot Kol

Tic Tac Toe ve Endüstriyel Robot Kol

AKINROBOTICS 'in yaklaşık 4 yıl önce başladığı endüstriyel robot kol geliştirme çalışmalarının geldiği nokta hayallerin bile ötesinde!

Endüstriyel Robot Kol ulaştığı bu noktada yazılımsal ve mekanik olarak o kadar çok gelişti ki, strateji oyunlarında neredeyse yenilmez olmasını sağlayan bir yapay zekaya ve oyun taşlarını kolaylıkla kavramasını sağlayacak kadar kıvrak bir yapıya kavuştu.

Adımlarınıza dikkat edin!

İstanbul Robot Müzesi ziyaretçilerinin keyifli zaman geçirebilmesi adına interaktif yüzeyler ile donatılmış durumda. 

Burada dokunduğunuz duvarlar ve bastığınız zeminler size tepki veriyor. 

Öyle ki bazen bir balık gibi hızlıca yüzerek uzaklaşma hissine kapılırken bazen de dokunduğunuz zeminde kendinizi uzay boşluğunda bulabiliyorsunuz.

Ve elbette Mini ADA

Ve elbette Mini ADA

Mini ADA için sanıyorum en popüler robot tanımlamasını yapmam yanlış olmaz.

Türkiye'nin en ünlü robotlarının başında yer alan sosyal robot Mini ADA, İstanbul Robot Müzesi’nde ziyaretçileri karşılayacak ve onlara müze içerisinde eşlik edecek.

Robot Mini ADA, her zaman olduğu gibi yeni insanlarla tanışmak için sabırsızlanıyor! Benden söylemesi…

Teknoloji meraklılarının, tüm bu teknoloji çalışmalarının hayata geçirilmesi için gerekli olan motorlar, devre kartları, kalıplar gibi birçok donanımı ve bu ürünlerin geçirdiği teknolojik yolculuğu adım adım izleyebileceği İstanbul Robot Müzesi’nden çıkmak istemeyeceklerini tahmin ediyorum.

Bu arada müzede görebileceğiniz robotlar, devre kartları, akıllı aktüatörler, BLDC motorlar, geliştirme kitleri ve daha birçok ürünün tamamen yerli imkanlarla AKINROBOTICS bünyesinde ve kendi ekibi tarafından geliştirildiğini bir kez daha belirtmek gerek.

Çünkü bu, teknolojide ulaştığımız son noktayı göstermesi, geleceğe daha sağlam adımlarla yürünmesi ve ayrıca gelecek nesillere ilham olması açısından son derece önemli bir konu.

İstanbul Robot Müzesi ile ilgili son gelişmelerden haberdar olmak ve gerçekleştirilecek açılışı kaçırmamak için müzenin sosyal medya hesaplarını takip etmeyi unutmayın! @robotmuzesi

Ulaşım son derece kolay…

Avcılar yan yolda bulunan ve İstanbul'un her yerinden kolaylıkla ulaşılabilen Dünyanın ilk robot müzesi olan İstanbul Robot Müzesi konuklarını bekliyor.

Instagram

Twitter

Facebook

Linkedln

YouTube

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Harun Uluoğlu

gezdim gerçekten efsane bı müze