Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Saygın Dergilerinden Time 2020 Yılının En İyi 10 Dizisini Seçti

Dünyanın En Saygın Dergilerinden Time 2020 Yılının En İyi 10 Dizisini Seçti

Karantina sürecinde tüm dünyada insanlar dizi ve film izlemeye yöneldi. Hal böyle olunca da herkes en iyi yapımları araştırmaya başladı. Time dergisi de bazıları 2020'de ilk defa yayınlanan bazıları da daha önceki sezonlarda yayınlanan fakat 2020'de yeni sezonu yapılan en iyi 10 diziyi açıkladı.

Not: Dizilere ait tanıtım yazıları beyazperde ve Netflix'ten alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Better Call Saul

1. Better Call Saul

IMDb: 8,7

Breaking Bad'in öncesini anlatan Emmy adayı dizide, ufak çaplı avukat Jimmy McGill'in ahlak yoksunu 'hukuk adamı' Saul Goodman'a dönüşmesini anlatıyor.

Fragman

2. Better Things

2. Better Things

IMDb: 7,7

Bir yandan üç kız çocuğunu yetiştirmeye çalışırken, bir yandan da oyunculuk kariyerinde başarıyı yakalamaya çalışan Sam isimli bekar bir anneyi ekranlara getiriyor dizi. Louie'den tanıdığımız Pamela Adlon ise başrolde yer alıyor.

Fragman

3. Betty

3. Betty

IMDb: 6,1

Betty, erkeklerin egemen olduğu kaykay dünyasında iz bırakmak isteyen bir grup kadının hikayesini konu ediyor. New York City'de geçen dizide, erkek kaykaycıların hakim olduğu bir dünyada var olmak için zorlu bir mücadeleye girişen genç kadınlara odaklanılıyor.

Fragman

4. BoJack Horseman

4. BoJack Horseman

IMDb: 8,5

O, hem bir at hem de 90'ların favori komedi dizi yıldızı. Bu da 20 yıl sonraki hali. Huysuzun teki olsa da pırlanta gibi ama hakiki pırlantadan çok ucuz bir taklidi.

Fragman

5. Dare Me

5. Dare Me

IMDb: 6,7

Nemrut bir yeni amigo koçunun Beth ve sadık dostu Addy liderliğindeki bir lise takımının başına geçmesiyle ilişkiler bozulur ve karakterlerin sadakat duygusu sınanır.

Fragman

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mrs. America

6. Mrs. America

IMDb: 7,8

Mrs. America, kadın hareketinin tarihini konu ediyor. Feminizmin yükselişini ve ABD’deki eşit hak yasasının hazırlanışına giden süreci ünlü aktivist Phyllis Schlafly’nin gözünden anlatan mini dizi, kadın hareketinin, siyaset ve kültür dünyasını nasıl değiştirdiğini gözler önüne seriyor. Phyllis Schlafly, kürtajın yasallaşması ve eşcinsel haklarının sağlanması gibi kampanyalarda uzun yıllar boyunca mücadele etti. Mad Men ve Halt and Catch Fire gibi yapımlardan imzası bulunan Dahvi Waller tarafından ekrana taşınan dizide Phyllis Schlafly’e Cate Blanchet hayat veriyor.

Fragman

7. The Great

7. The Great

IMDb: 8,0

17. yüzyılda Avusturya’nın kırsal kesiminde yaşayan genç bir kadın, Rus imparatoru ile evlenir. Fakat bu evlilik genç kadını kendi mutluluğu ve Rusya'nın geleceği arasında bir seçim yapmak zorunda bırakır. Dizide, Rus İmparatoriçesi II. Katerina’nın sansasyonel hayatına odaklanılıyor. II. Katerina’nın yükselişinin ele alındığı dizide aynı zamanda kocası İmparator Peter ile olan olaylı ilişkisine de değiniliyor.

Fragman

8. The New Pope

8. The New Pope

IMDb: 8,2

2016'da yayınlanan The Young Pope adlı dizinin yepyeni bir kadroyla çekilen versiyonu dinde yeniliklerin yapılması gerektiğine inanan 47 yaşındaki bir Amerikalı'nın Papa seçilmesini anlatıyor.

Fragman

9. The Plot Against America

9. The Plot Against America

IMDb: 7,3

Philip Roth’un romanından ekrana uyarlanan The Plot Against America, faşizmin yükseldiği bir atmosferde yaşayan Yahudi bir ailenin hayatına odaklanıyor. Dizide Charles Lindberg, yeni Amerikan Başkanı olur ve ülkeyi büyük bir faşizm dalgasının içerisine sürükler. Bu süreçte ülkede olup bitenler, New Jersey’de yaşayan Yahudi bir işçi ailenin gözünden anlatılıyor.

Fragman

10. Vida

10. Vida

IMDb: 7,1

İki kız kardeş annelerini kaybetmenin acısının yaşarken bir yandan da annelerinin gerçek kimliğini öğrenmenin şokunu yaşar. Kardeşlere annelerinden Los Angeles’da bir yer miras kalmıştır. Birbirinden tamamen farklı karakterdeki kardeşler burada bir bar açıp birlikte çalışmaya karar verir. Kız kardeşler birçok zorlukla mücadele ederken bazı sırlarla da yüzleşmek zorunda kalır.

Fragman

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki siz bu dizilerden hangilerini izlediniz ya da hangilerini önerirsiniz? Yorumlarda buluşalım...

Not: Bu içerik hazırlanırken Time'dan yararlanılmıştır.

Bu içeriklere de göz atmak isteyebilirsiniz;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
101
20
7
4
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın