Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Pahalı Yiyeceği Trüf Mantarı

Dünyanın En Pahalı Yiyeceği Trüf Mantarı

Metin Yorulmaz
13.02.2015 - 11:50 Son Güncelleme: 13.02.2015 - 12:47

Dünyanın En Pahalı Yiyeceği Trüf Mantarı

Yüzyıllardır günümüze gelen üretimi az ve dünyanın en pahalı yiyeceği olan Trüf Mantarımilyon dolarlara satıldığını duymaktayız. Bu kadar pahalı olması bile Trüf mantarı hala piyasada alıcı bulabilmektedir. Dünya zenginlerinin bu yiyeceği seçip mutfaklarında çeşitli pişirme teknikleri ile dünyaca ünlü aşçıların bu mantar için lezzetine lezzet katmak için pişirme teknikleri hala geliştirilmektedir.

Ormanlık alanda yerin 5 ile 20 cm altında yetişen Trüf mantarı, kendine has kokulu ektomikoriza cinsi  bir mantar olup ve Akdeniz iklim kuşağı yaşayan bölgelerde yetişmektedir. Diğer bir adı da Domalan Mantarı olarak da bilinmektedir. Dünya üzerindeki üretimi yüzde 45’ini Fransa, yüzde 35’ini İspanya, yüzde 20’sini İtalya sağlamaktadır. Bir kaç çeşidi bulunan Trüf mantarı Kara elmas olarak da bilinen Siyah Trüf’dür. Kara elmas trüf mantarı en önemli ve değerli unsurlarından biri olup yetiştirilmesi çok zor bir mantar çeşididir.

Yaklaşık 70 kadar çeşidi olduğu bilinen Trüf mantarı, pek çok yerde yetiştirilmeye çalışılsa da başta Fransa ve İtalya olmak üzere İtalya, Hırvatistan ve İspanya ülkelerinde yetiştirilmektedir. Fransa’da yaklaşık 20 bin kişi kadar geçimini Trüf mantarı yetiştiriciliğinden sağlamaktadır. Ortalama ceviz büyüklüğünde 100 gram olan Trüf mantarları, taze kullanılması gerekmektedir. Bu mantarın tüketimi beş gün içinde tavsiye edilir. Fransa’da Lalbenque köyü’nde salı günleri satışa sunulan trüf mantarları bir çok insan almak için bu pazara gider. Bu kadar pahalı olmasına rağmen yaklaşık 20 dakikada gerçekleşir. Bu ürünü alanlar genelde omletin üzerine rende yaparak yerler. Genelde yağ, krema ve yumurta içeren yemeklerde kullanılır. Trüf mantarı’nın en önemli özelliği kokusu ve aromasıdır.

Haberin devamı için linke tıklayınız.

Kaynak: http://www.milliyetsohbet.com/dunyani...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın