Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Başarılı İş İnsanlarının Hiç Tahmin Etmeyeceğiniz 12 Favori Hobisi

Dünyanın En Başarılı İş İnsanlarının Hiç Tahmin Etmeyeceğiniz 12 Favori Hobisi

Dünyanın en tanınmış iş insanlarından bazılarının birbirinden güzel ve renkli hobilerini sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Richard Branson

1. Richard Branson

Hepimiz Branson'ı türlü türlü bol atraksiyonlu, adrenalin dolu hobi icra ederken görmüşüzdür. Ama başarılı milyarderin en sevdiği hobisi şaşırtıcı derecede sessiz: 

'Satranç bu dünyadaki en güzel oyun olabilir' demiş. 'Pek çok farklı taktik, planlama, cesaret ve risk alabilmeyi gerektiriyor; tıpkı milyar dolarlık bir şirketi yönetirken yapmanız gerektiği gibi.'

2. Jack Dorsey

Twitter ve Square'i eş zamanlı yönetirken her ne kadar pek fazla kafasını kaldıracak vakit bulamasa da, yakışıklı milyarderimizin en sevdiği hobisi her cumartesi mutlaka yapmaya çalıştığı doğa yürüyüşleriymiş.

3. Peter Thiel

Doğa sporları sevdalısı bir başka çok başarılı isim ise PayPal eş kurucusu Thiel. En sevdiği hobileri uzun doğa yürüyüşleri ve sörf.

4. Bill Gates

4. Bill Gates

Tam bir briç tutkunu olan Gates'i aslında bu hobiye, yakın arkadaşı Warren Buffet bulaştırmış. Oyunu oynamayı Buffet'den öğrenen Gates, sonradan tam manasıyla tutkunu olmuş.

5. Warren Buffett

5. Warren Buffett

Warren Buffet demişken, Berkshire Hathaway CEO'sunun kendi en sevdiği hobisi ise, bir kithara türü olan 'ukulele' çalmak. Buffet bu enstrümanı çalmayı, vakti zamanında bir kızı etkileyebilmek için öğrenmiş. İşe yaradı mı acaba?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Marc Benioff

s1004.photobucket.com

Salesforce CEO'su Beniof ise zen meditasyonuna tutkun. Yıllar önce, iş hayatının stresiyle başa çıkabilmek için meditasyon yapmayı öğrenmeye başlamış ve o zamandan beridir de bunu herkese aşılamayı bir nevi misyon edinmiş durumda.

7. Marissa Mayer

Yahoo'nun patroniçesi ise pastacılığa obsesif derecede takıntılı. Boş zamanlarında durmaksızın ve devamlı da yeni yeni malzemelerle cupcake yapıyormuş.

8. Sergey Brin

Google'ın eş kurucusu ve Alphabet'in de CEO'su olan Brin'in ise en sevdiği hobi akrobasi! Çok ciddi denge gerektiren hareketleri becerebilmek için aynı zamanda yoga da yapıyor.

9. Elon Musk

Tesla ve SpaceX'ten neredeyse hiç vakit bulamasa da, Musk'ın çok sayıda ilgi alanı var. Mesela bunlardan biri, James Bond koleksiyonculuğu. 2013 yılında, 007'nin kendisi tarafından kullanılan bir Lotus Esprit'e neredeyse 1 milyon dolar ödemiş. 

'Filmde Bond'un arabayı tek tuşla denizaltına dönüştürebilmesinden çocuk gibi etkilenmiştim. Gerçekten dönüşmediğini anlayınca biraz bozuldum açıkçası.' Bu cümlenin şaka olduğundan çok emin değiliz açıkçası. Ne de olsa Musk, hakikaten bunu bile oldurabilecek kadar zırdeli.

10. Sandy Lerner

10. Sandy Lerner

Bu gördüğünüz, Cisco eş kurucusu hanımefendinin gerçek fotoğrafı :/ En büyük tutkusu, dönem kostümleriyle beraber at tepesinde düello etmek; gerçekten. Hatta sırf bu iş için Virginia'da bir çiftlik satın almış ve kendi atlarını yetiştiriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Steve Wozniak

11. Steve Wozniak

Her ne kadar Wozniak'la Jobs'ın yolunu vakti zamanında kesiştiren şey kaçak Bob Dylan albümleri olsa da, tabii Apple eş kurucusunun esas tutkunu olduğu hobi, segway polo.

12. Nathan Myhrvold

12. Nathan Myhrvold

Son olarak, Intellectual Ventures eş kurucusunun hobileri de hayli ilginç. Dinozor bibloları biriktirmek ve aşçılık. Kendisinin pek çok ödüllü yemek kitabı bulunuyor. Kitapların formatı ise gördüğünüz gibi oldukça hoş ve modernist.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
83
35
19
13
11
9
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın