Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın Dört Bir Yanındaki İnsanların İnandığı Ürkütücü Şehir Efsaneleri

Dünyanın Dört Bir Yanındaki İnsanların İnandığı Ürkütücü Şehir Efsaneleri

Dünyanın her yerinde insanlar bazı doğaüstü şeyler ile karşılaştıklarını dile getirir. Neredeyse masalsı olan ve dilden dile dolaşarak 'şehir efsanesi' olan bu hikayelerden birkaçını öğrenmeye ne dersiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeti - Himalayalar

Yeti -  Himalayalar

Himalayalar'da yaşayan Sherpa halkı tarafından bölgede dolaştığı iddia edilen Yeti, bilinen en eski şehir efsaneleri arasındadır. Ülkemizde Kocaayak olarak bilinen Yeti, primat benzeri büyük bir yaratık olarak betimleniyor. Arkasında bıraktığı dev ayak izleri ile kendisini belli eden bu yaratık, çoğunlukla 5 parmaklı olsa da 2-3 ve 4 parmaklı olarak da görüldü. Yeti'lere ait en belirgin bulgu ise 1951 yılında Himalaya tırmanışı sırasında Menlung Üssü yakınlarında bulunan ayak izleridir.

Kuldhara Köyü - Hindistan

Kuldhara Köyü - Hindistan

13. yüzyılda kurulan Kuldhara Köyü, Hindistan'ın ismi pek anılmayan yerleri arasında... 1825 yılından beri köyde kimse yaşamıyor. Tam 1000 hanenin bulunduğu köyde tüm köy halkının bir gecede havaya uçtuğu söylentiler arasında! İnsanların nereye gittiği bilinmese de 1000 kişinin bir gecede köyü terk etmesi garip...

Umm Al Duwais - Birleşik Arap Emirlikleri

Umm Al Duwais - Birleşik Arap Emirlikleri

Umm Al Duwais, Birleşik Arap Emirlikleri'nin en  ünlü cini olmaktadır. İlk başlarda erkekleri kendisine çekmek için güzel bir kadın olarak görünen Umm Al Duwais, onları yanına çeker çekmez gerçek yüzünü göstererek erkekleri yiyor. Pek çok kişi bu olayı video ile kayıt altına aldığını iddia etmiş.

Sydney Liman Köprüsü - Avustralya

Sydney Liman Köprüsü - Avustralya

Sydney'in en önemli sembollerinden olan Liman Köprüsü, inşaatı sırasında üç işçiye mezar olmuş. 1928 yılında inşası tamamlanan köprünün yapımında 16 işçinin öldüğü net bir bilgi olsa da hikayelere göre üç işçi daha yaşamını kaybetmiş, fakat onları hiç kimse fark etmediği için köprü onlara mezar olmuş.

Chupacabra - Kuzey Amerika - Porto Riko

Chupacabra - Kuzey Amerika -  Porto Riko

İlk olarak 1995 yılında Porto Riko'da görüldüğü iddia edilse de Chupacabra genel olarak Kuzey Amerika'da yaygın olarak inanılan bir efsanedir. Vampir sürüngen olarak bilinen bu tür, keçilerin ve diğer hayvanların kanlarını emerek besleniyormuş. 1995 yılında Porto Riko'da tam 150 çiftlik hayvanı kanları emilmiş bir şekilde bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Lanetli Otobüs Durağı - Pekin

Lanetli Otobüs Durağı - Pekin

Son derece tüyler ürpertici bir hikayeye sahip olan bu olay, tıpkı filmlerdeki gibi karanlık ve fırtınalı bir gecede geçiyor. Bir otobüs rotasında seyir ederken iki adam otobüsü durduruyor. Otobüs durduğunda üç adam otobüse biniyor. Otobüs şoförü, her biri 1600'lü yıllardan kalma kıyafetler giyen adamların aktör olduğunu düşünerek yoluna devam eder. Yolculuk esnasında genç bir adam otobüsten ayrılırken bu üç adamın ayaklarının yere değmediğini fark eder. Ertesi gün durumu polise bildiren genç, söz konusu otobüsün seferini tamamlamadığını öğrenir. Otobüs bir daha bulunamaz.

Loch Ness Canavarı - İskoçya

Loch Ness Canavarı - İskoçya

Bilinen en eski efsane olan Loch Ness Canavarı, hala kesinliği kanıtlanamamış mitler arasında... İskoçya'nın en derin ikinci gölü olan Loch Ness'de yüzdüğü iddia edilen canavar, bölge halkı tarafından gerçekten görülmüş.

Krampus - Avrupa

Krampus - Avrupa

İsmi, filmlere dahi konu olan Krampus, Avrupa'da Noel geldiği zaman ortaya çıkıyor. Yarı keçi, yarı iblis olarak tanımlanan bu korkunç yaratık, yaramaz çocukları çalı ile döver ve eğer uslu olmazlarsa çuvallara doldurarak cehenneme götüreceğini söyler. Bu efsane, çocukları korkutmak için ortaya atılmışa benzese de inanan kesim oldukça yüksek!

Gece Yürüyüşçüleri - Hawaii

Gece Yürüyüşçüleri - Hawaii

Gece Yürüyüşçüleri, eski Antik Hawaii Savaşçılarının ruhlarıdır. Bu ruhlar çok kutsaldır ve eğer onlar ile karşılaşırsanız öleceğinize inanılır. Bu yüzden Hawaii'de insanlar Gece Yürüyüşçüleri ile karşılaşmamak için ekstra çaba sarf eder.

Pinky Pinky - Güney Afrika

Pinky Pinky - Güney Afrika

Güney Afrika'da oldukça korkulan bir efsane olan Pinky Pinky, sadece kadınlara görünen bir iblis! Tuvalete giden kadınları hedef alan pembe saçlı bir iblis olan Pinky Pinky, özellikle pembe iç çamaşırı giyen kadınları hiç sevmiyor. Söylentilere göre tuvalete giden kadınlar, bu iblis tarafından saldırıya ya da tecavüze uğrayabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Abu Regl Masloukha - Mısır

Abu Regl Masloukha - Mısır

Mısır'da yaygın bir efsane olan Abu Regl Masloukha, bir bacağı yanmış, belirsiz bir varlıktır. Mısır'da ebeveynler, çocuklarına eğer yaramazlık yaparlarsa bu iblisin gelip bacaklarını çalacağını söyler.

Gjenganger - İskandinav

Gjenganger - İskandinav

Hayalet-zombi melezi bir varlık olan Gjenganger, Vikingler zamanına kadar uzanmaktadır. Cinayet ya da intihar sonrasında dönüşülen bu varlık, insanlara uykudayken saldırıyor ve onları ölüm ile işaretliyor.

Su Bebekleri - Utah

Su Bebekleri - Utah

Utah Gölü'nde yer aldığı iddia edilen bu efsaneye göre, Shoshone kabilesine kadar dayanıyor. Açlıktan ölen bebeklerin ruhlarının yer aldığı gölde, bazı insanlar bebeklerin gölde boğulduğunu söylerken, bazılarına göre bebekler gölde solungaçlara sahip olmuş ve böylece yeni bir tür meydana gelmiş. Göl kıyısındaki kayalıklara oturanlar hala bebeklerin çığlıklarını ve ağlama seslerini duyduklarını söylüyor.

Bonus: Al Karısı - Türkiye

Bonus: Al Karısı - Türkiye

Türk-Anadolu inancında kendisine epey yer bulan Al Karısı, lohusa dönemindeki atlara ve kadınlara musallat olan bir varlık! İnanışa göre Al Karısı, lohusaların ve yeni doğmuş bebeklerin ciğeri ile besleniyor. Ülkemizde hala bu mite inananlar var.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
197
73
46
39
36
33
28
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın