Görüş Bildir
Haberler
Yaşanan Paranormal Olaylarla Bilinen, Bermuda Şeytan Üçgeninden Çok Daha Tehlikeli Yerler

Yaşanan Paranormal Olaylarla Bilinen, Bermuda Şeytan Üçgeninden Çok Daha Tehlikeli Yerler

esma çetin
21.09.2018 - 09:33 Son Güncelleme: 27.03.2022 - 11:59

Dünya üzerinde gizemi çözülemeyen birçok yer var. Bermuda Şeytan Üçgeni de bunlardan sadece bir tanesi! Esrarengiz bir yolculuğa çıkmaya hazır olun! Keyifli okumalar.

Kaynak: https://slappedham.com/places-more-da...
İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Matlock Üçgeni

5. Matlock Üçgeni

Birleşik Krallık, Derbyshire Dales'de bulunan Matlock Üçgeni, özellikle 2000'li yılların başından itibaren gökyüzünde tanımlanamayan cisimlerin görülmesiyle bilinir hale gelmiştir. Bu bölgede, tanımlanamayan parlak objeler, puro ve melon şapka şeklindeki cisimlerin görüldüğü söyleniyor. 

Bu bölgede önemli 25 vaka yaşanmış. Bu vakalardan bir tanesi 20 Ekim 2000'de saat 19:15 civarında, Sharon Rowlands tarafından görülmüş. 44 yaşındaki Sheron, dışarıdan gelen garip sesleri duyduğunda evinde eşiyle beraber oturuyormuş. Sesin kaynağını bulmak için dışarı çıkan çift, evlerinden yaklaşık 2 mil uzaklığında, gökyüzünde sarı ve mavi ışıklar saçan büyük bir disk görmüşler. Rowlands çifti, bu cismin diğer hava araçları gibi ses çıkarmadığını söylüyor. Sheron, cismin görüntülerini kameraya almış ve ve bu görüntüleri Amerikan bir film şirketine satmış. 

Matlock üçgeninde neler olup bittiğini kimse tam olarak bilmiyor. Bazı insanlar bu bölgede UFO'ların görüldüğüne inanıyorlar ve birçok belgesel çekilmiş. UFO'ların varlığına inanmayan insanlar ise, görülen bu cisimlerin Manchester Havaalanı'ndan geçen uçaklar olduğunu söylüyorlar.

4. Bass Strait Üçgeni

4. Bass Strait Üçgeni

Avustralya'nın Bermuda Üçgeni olarak bilinen Bass Strait, Avustralya'nın güney kıyısında Viktorya ve Tazmanya arasında bulunan bir su kaynağı. Bass Strait, kaybolma vakaları, uzaylıların adam kaçırma olayları ve gizemli deniz yaratıkları gibi esrarengiz hikayeleriyle nam salmış bir yer. 

1920'de Bass Strait civarlarında kaybolmuş bir gemiyi aramak için giden askeri bombardıman uçağı yere çakılmış. 1934 yılında ise, Launceston'dan Melbourne'a giden bir uçak gizemli bir şekilde ortadan kaybolmuş. Uçağın kuleyle son bağlantısı 10:20'de kurulmuş. Uçağın içindeki 9 yolcu ve 2 pilot da uçakla birlikte kaybolmuş. 2.Dünya Savaşı zamanlarında yine Bass Strait'de birçok uçak kayıplara karışmış. En tartışmalı uçak kazası 1972 yılında gerçekleşmiş. Brenda Hean ve uçağın pilotu, uçakla birlikte kaybolmuşlar. Hean'in kayboluşuyla ilgili birçok spekülasyon var. Uçuştan birkaç gün önce ölüm tehditleri alan Hean, bilinmeyen bir numaradan 'Umarım yüzmeyi biliyorsundur' mesajını almış.

Olaylar 21 Ekim 1978'de daha da ilginçleşmeye başlıyor.

Olaylar 21 Ekim 1978'de daha da ilginçleşmeye başlıyor.

Cessna'da uçuş yapan Frederick Valentich, kuleye, tanımlanamayan bir cisim tarafından takip edildiği bilgisini vermiş ve kısa zaman sonra Frederick'in uçağı kayıplara karışmış. Frederick son konuşmasında 'Bu cisim bir hava taşıtı değil' demiş. Bu olayın yaşandığı akşam, Roy Manifold Bass Strait'te gökyüzünde belirsiz bir cismin fotoğrafını çekmiş ve fotoğrafla hiç bir şekilde oynanmadığı doğrulanmış. Roy'un oğlu Jason, fotoğrafın çekildiği sırada bir uçak sesi duyduğunu söylüyor. İşin ilginç kısmı, Jason'ın söylediğine göre uçağın sesi  sanki radyoyu kapatmışsın gibi bir anda kesilmiş. Roy ve Jason, bu fotoğraf ve uçak sesinin Frederick'in kayboluşuyla doğrudan bağlantılı olduğunu düşünüyor. 

Bazı insanlar Bass Strait'in diğer su kaynakları kadar güvenli olduğunu düşünse de, yaşanan bu esrarengiz olaylardan dolayı Bass Strait üçgeni gizemini koruyor.

3. Güney Atlantik Anormali

3. Güney Atlantik Anormali

Gizemi çözülemeyen paranormal üçgenler sadece Dünya'da değil uzayda da var! Brazilya kıyılarının yakınlarında bulunan Güney Atlantik Anormali (GAA) ilk defa 1958 yılında keşfedilmiş. 

Oradan geçen uzay araçları ve uyduların sistemlerinin bozulması, bazen de komple kapanması gibi sorunlar yaşıyor.  Uluslararası Uzay İstasyonu, GAA yakınından geçerken uzay yürüşleri programlarını iptal ediyor. Hubble Teleskopunun gözlemleme sistemi GAA yakınlarında çalışmıyor. Astronotlar da GAA yakınlarından geçerken yıldız kaymaları gibi garip olaylara şahit olduklarını söylüyor.

Güney Atlantik Anormali civarlarındaki garip olaylara neyin sebep olduğunu kimse bilmiyor.

Güney Atlantik Anormali civarlarındaki garip olaylara neyin sebep olduğunu kimse bilmiyor.

Bir teoriye göre, o bölgede olan yüksek düzey radyasyon, bu anormalliklere sebep oluyor. Başka bir teori ise Dünya'nın magnetik alanının bu bölgede çok güçlü olduğunu söylüyor. Bir kesim insan ise bunların hepsinin uzaylılarla alakası olduğunu düşünüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Bennington Üçgeni

2. Bennington Üçgeni

Vermont yakınında bulunan Glastenbury Dağı'nın yakınlarında bulunan Bennington Üçgeni, 1945'ten beri UFO görülmeleri, ortadan kaybolma vakaları, açıklanamayan ışık ve sesler gibi birçok gizemli olayın yaşandığı bir alan. 

1945'te 74 yaşında tur rehberi olan Middie Rivers, bir grup avcıya rehberlik ederken arkasında hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolmuş. Avcılar Middie'yi bir anlık gözden kaybettiklerini ve onu bir daha hiç görmediklerini söylüyorlar. 1946'da aynı Middie gibi arkasında hiçbir iz bırakmadan kaybolan üniversite öğrencisi Paula Welden, yapılan arama kurtarma çalışmalarına rağmen bulunamamış.

Bir Kızılderili inancına göre, Glastenbury Dağında, üzerinde duran insanları yuttuğu iddia edilen bir kaya var ve kayıp vakalarının sebebi bu.

Bir Kızılderili inancına göre, Glastenbury Dağında, üzerinde duran insanları yuttuğu iddia edilen bir kaya var ve kayıp vakalarının sebebi bu.

Ekim 1950'de Bennington üçgeninde iki kayıp vakası daha yaşanmış. İlk vaka 12 Ekim'de, 8 yaşındaki Paul Jepson arabalarında oyun oynarken kaybolmuş. Paul'un kokusunu takip eden köpeklerle birlikte arama kurtarma çalışmaları yapılmasına rağmen bulunamamış. Paul'un babası, onun Glastenbury Dağı'na hayran olduğunu ve bu hayranlığının onun sonunu getirdiğini söylüyor. 

28 Ekim'de kuzeniyle birlikte yürüyüşe giden Frieda Lander yaşanılan son kayıp kurbanı. Lander oradaki bir akarsuda ıslanıp kıyafetlerini değiştirmek için kampa geri dönmeye çalışırken ikili birbirinden ayrılmış ama kampa gidememiş. Olaydan 6 ay sonra, daha önce arama yapılan bir bölgede ölü bedeni bulunmuş. Frieda Lander, Bennington üçgeninde kaybolan insanlar arasında bedeni bulunabilen tek kişi.

1. Ejderha Üçgeni

1. Ejderha Üçgeni

Filipinler, Guam ve Japonya'nın güney kıyısının arasında bulunan Ejderha üçgeninin kötü ünü yüzyıllar öncesine dayanıyor. Japonlar bu bölgeye Ma-no Umi (Şeytanın Denizi) diyorlar. Bu bölgenin korkunç deniz canavarlarını ve gemilerin batmasına sebep olan güçlü rüzgarlarını anlatan sayısız efsaneleri var. Ejderha Üçgeni ismi de bir Japon efsanesinden geliyor. Efsaneye göre burada yaşayan korkunç bir ejderha, girdaplara, büyük fırtınalara ve sis bulutlarına sebep oluyor.

Kayıp vakalarının yanı sıra, zaman algısının bozulması, elektro-manyetik anormallikler, hayalet gemiler ve tanımlanamayan denizaltı cisimlerinin görülmesi gibi esrarengiz olaylar da yaşanıyor.

Kayıp vakalarının yanı sıra, zaman algısının bozulması, elektro-manyetik anormallikler, hayalet gemiler ve tanımlanamayan denizaltı cisimlerinin görülmesi gibi esrarengiz olaylar da yaşanıyor.

1952 ve 1954 yıllarında, Japon bir servis gemisi içinde bulunan 700 insanla beraber Ejderha Üçgeni sularında kayıplara karışmış. Japon hükümeti bu bölgenin tehlikeli olduğunu ve bilim insanlarının bu bölgeyi araştırmalarını söylemiş. Keşif ve araştırma gezisini yapanlar da bu bölgede kaybolunca Japon hükümeti, bu bölgede yapılan araştırmalara da son vermiş. Bu bölgede bulunan aktif bir su altı volkanı yüzünden bu kayıp vakalarının yaşandığı söyleniyor. Ejderha Üçgeni de gizemi çözülemeyen bölgeler arasında.

Sizin için en esrarengiz olay hangisiydi? Bu gibi vakalarla karşılaştıysanız da yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
92
78
31
10
8
7
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?