Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın Birçok Yerinden Sizi Şaşkına Çevirecek 13 İlginç Noel Geleneği

Dünyanın Birçok Yerinden Sizi Şaşkına Çevirecek 13 İlginç Noel Geleneği

perperakis
22.12.2016 - 01:31

Pembe iç çamaşırı, örümcek ağı, kızarmış tavuk ve daha niceleri... Birbirinden farklı Noel gelenekleri ile karşınıza çıktığımız bu içeriği Buzzfeed'den derledik.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/danielacaden...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Japonya

1. Japonya

Yetmişli yıllarda Japonya'daki KFC şubeleri ''Noel için Kentucky'' reklam kampanyası bünyesinde uzun bir süre kızarmış tavuk satmışlar. KFC'nin bu reklam kampanyası oldukça etkili olmuş olmalı ki Noel gecesi kızarmış tavuk yemek bir gelenek haline gelmiş.

2. Arjantin

2. Arjantin

Arjantin'de ise her ailenin anne veya büyükannesinin pembe kadın iç çamaşırı hediye ettiği söylenir. Yılbaşı gecesi giyilmesi için verilen bu hediyenin kadınları daha çekici kıldığına inanılırmış.

3. Estonya

3. Estonya

Estonya'da ise durum biraz daha farklı. Noel arifesi sabahı insanlar, Noel akşamı için kutlamanın yapılacağı evi hazır hale getirdikten sonra saunaya giderlermiş. Gelenek gibi gelenek!

4. Çek Cumhuriyeti

4. Çek Cumhuriyeti

İlginç bir gelenek daha geliyor. Çek Cumhuriyeti'nde bekar kadınlar, bulundukları yerdeki en yakın kapıya doğru omuzlarının üzerinden ayakkabılarını fırlatırlar. Eğer ki fırlatılan ayakkabının ucu kapıyı gösterirse, bu kadının ileride evleneceğine işaretmiş. Ne diyelim, Allah bir yastıkta kocatsın...

5. İspanya

5. İspanya

Sıradaki geleneğimiz Barselona'dan geliyor. Ahşap bir kütüğe Katalanlar'a özgü olan kırmızı şapkayı giydirmek ve kütüğe gülen surat ifadesi vermekten oluşan bu gelenek, Katalanlar'ın Noel Babasını temsil ediyor. Ayrıca Caga Tio adını verdikleri bu kütüğe, çocukların Noel boyunca koz helvası yedirerek ve battaniyeye sararak göz kulak olmaları gerekiyor. Eğer ki bunların hepsi yapılırsa Noel sonunda bu kütük canlanıp çocuklara hediyeler dağıtırmış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hindistan

6. Hindistan

Hindistan'da ise Çam ağacı çok fazla bulunamadığından dolayı insanlar muz veya mango ağaçlarını süslerlermiş.

7. Ukrayna

7. Ukrayna

Ukrayna'daki gelenek ise biraz korkunç! Ukraynalıların Noel ağaçlarını örümcek ağları ile süslediği söylenir çünkü bu örümcek ağlarının gelecek yılda iyi şans getireceğine inanılırmış.

8. Fransa

8. Fransa

Sıra geldi Fransa'daki ''13 Tatlı'' geleneğine... Genelde Fransa'nın güneydoğusunda yaygın olan bu gelenek; Hz. İsa ve 12 havarisini sembolize eder. Ee haliyle bu güzel tatlıların hepsi bir anda bitiyormuş Noel gecesi.

9. İsveç

9. İsveç

''Julbock'' adını verdikleri bu dev Noel keçisi; samandan yapılırmış ve İsveç'in Gavle şehrinde bulunurmuş. Altmışlı yıllardan beri her yıl Noel için yakılırmış.

10. Meksika

10. Meksika

''Turpların Gecesi'' olarak adlandırılan kutlama ise Meksika'da yaygın. İçi oyulmuş olan bu turplar kutlama boyunca sergilenir. Sömürge döneminde İspanyollardan miras kalan bu etkinlik her yıl düzenlenirmiş. Ayrıca Noel döneminde müşterilerin ilgisini çekebilmek için çiftçiler özel olarak turp oyarlarmış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Latin Amerika

İlginç bir gelenek daha... İnanışa göre birçok Latin Amerika ülkesinde, Noel baba yerine bebek İsa Noel hediyelerini dağıtırmış.

12. Avusturya, Almanya, Macaristan, Slovenya ve Çek Cumhuriyeti

12. Avusturya, Almanya, Macaristan, Slovenya ve Çek Cumhuriyeti

''Krampus'' adındaki bu yaratığa benzer şey Noel babanın korkunç yol arkadaşı olarak biliniyor. Almanca'da ve Germen dillerinde iblis anlamına gelir ve insanlar günümüzde bu arkadaşa benzer giyinerek Noel zamanı sokaklarda yürürler.

13. Kolombiya

13. Kolombiya

Eski bir Kolombiya geleneği olan ''Novena'', insanların dokuz gün boyunca sürdürdüğü ibadetler dizisidir. Bu ibadetlerden sonra insanların klasik Noel yemekleri ile kendilerine ödül verdikleri söylenir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
27
20
16
10
7
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
haylaz adam

tombala oynayan yok mu yaaa

Hashimli

Çek Cumhuriyetinde olan ayakkabı fırlatma bizde de var Azərbaycanda. Ama yeni yılda değil Novruz bayramında yapılıyo