Görüş Bildir
Haberler
Dünya’nın En Çok Bilinen 5 Festivali

Dünya’nın En Çok Bilinen 5 Festivali

Dilek Torun
03.02.2015 - 14:12 Son Güncelleme: 31.05.2022 - 14:46

Dünya’nın farklı yerlerinde, farklı zamanlarda düzenlenen festivaller için seyahat eden binlerce kişi var. Biz de yazımızda en çok ilgi çeken festivallerden beş tanesini kısaca sizlere anlatalım istedik.

Kaynak: http://www.biletsec.com/blog/dunyanin...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Rio Karnavalı

1. Rio Karnavalı

Brezilya’da köleliğin yaygın olduğu dönemde kölelere yılda 5 gün tanınan izin sürecinde, kölelerin gönüllerince eğlendikleri günler, köleliğin kalkmasının ardından da bir gelenek halini alarak bugünlere kadar geliyor. Festival Brezilya’nın en sıcak günlerinin yaşandığı Şubat ayında gerçekleşiyor ve tam gününe Paskalya’ya göre karar veriliyor.

Aslında Brezilya’nın en ünlü dans okullarının bir yarışması olan geçit Sambodromo denilen meydanda yapılıyor ve her sene binlerce turisti buraya çekmesi ve bedava dağıtılan prezervatiflerle tanınıyor.

2. San Fermin Festivali

2. San Fermin Festivali

Her sene haberlere konu olan İspanya’nın efsane festivali. 7 Temmuz da başlayan festivalde, her gün boğaların önünde hayatını hiçe sayarak koşanlar 825 metrelik bir ölüm koşusuna çıkıyor.

Her gün sadece 1 koşu yapılan festival 9 gün sürüyor ve bu 9 gün boyunca 7/24 devam eden bir açık hava partisi aslında San Farmin.

Koşular sırasında önden yer tutabilmek için birkaç saat ayakta dikilmek istemiyorsanız da festivale balkon kiralayan şehir sakinleriyle önceden bir anlaşma yapabileceğinizi unutmayın.

3. Mardi Gras

3. Mardi Gras

Fransızca kökenli olan festival aslında Yağlı Salı anlamına geliyor ve oruç tutmadan önce doyasıya yemek yenilen son gün demek. Festival tarihleri ise Paskalya’ya bağlı olarak 2 Şubat ve 9 Mart tarihleri arasında belirleniyor.

Avrupa’dan Amerika’ya taşınan festivalin en coşkulu geçtiği yerlerden birisi ise New Orleans. Farklı eyaletlerden bile binlerce Amerikalı’nın geldiği New Orleans’da kutlamalar günlerce sürebiliyor. Festivalin en ilgi çekici yanlarından birisi ise; festival başlangıcında dağıtılan kolyelerden kadınlara verdiğiniz zaman öpücük alma ya da göğüslerini görme şansınızın olması.

4. La Tomatina

4. La Tomatina

İspanya’nın çok bilinen festivallerinden birisi olan Domates Festivali, Ağustos ayının son bir haftasında düzenleniyor. Valencia’ya oldukça yakın olan Bunol şehrinde düzenlenen festivalde domates dolu kamyonların geçtiği 11:00 ve 12:00 saatleri arasında sokakta dizlere kadar domatese gömülmeniz mümkün.

Ben kirlenmek ve kalabalığa karışmak istemiyorum derseniz, yüksek bir binadan balkon kiralayıp sokaktakilere nişan alıp domateslerinizi fırlatmakta özgürsünüz.

5. Oktober Fest

5. Oktober Fest

Almanya, Münih’te düzenlenen festivale her sene 6 milyondan fazla kişi katılıyor. Festival tam anlamıyla bir bira festivali. Belediye başkanının büyük bir bira fıçısına çeşme çakmasıyla başlayan festival tam 16 gün boyunca devam ediyor. Festivalde sadece Münihli bira yapımcılarının hazırlamasına izin verilen özel biralar litrelik bardaklarla festivale gelenlere sunuluyor ve bu bu biralar için tüm Avrupa’dan binlerce turist geliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Muhammed ŞİMŞEK

galeriyi hazırlayana çok teşekkür ediyorum, acun firarda da izlemiştim kolye verilip göğüs görülen festivali ama bir türlü hatırlayamıyordum, meğerse Mardi G... Devamını Gör