Görüş Bildir
Haberler
Dünya Genelinde Koronavirüs Salgını: Son 24 Saat İçinde Koronavirüsle İlgili Ne Gelişmeler Yaşandı?

Dünya Genelinde Koronavirüs Salgını: Son 24 Saat İçinde Koronavirüsle İlgili Ne Gelişmeler Yaşandı?

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs (Covid-19) salgını büyük bir hızla yayılmaya devam ediyor. Dünya genelinde 83 binden fazla kişiye bulaşan ve 40’tan fazla ülkeye yayılan salgında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 850 kişiyi geçti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Azerbaycan’da ilk yeni tip koronavirüs vakası ortaya çıktı.

Azerbaycan’da ilk yeni tip koronavirüs vakası ortaya çıktı.

Azerbaycan’daki koronavirüs kriz merkezinin yaptığı açıklamayı aktaran Interfax Haber Ajansı, İran’dan gelen bir Rus vatandaşında koronavirüs için yapılan testin pozitif olduğunu duyurdu.

Bugüne kadar Türkiye’nin komşuları İran, Irak, Yunanistan ve Gürcistan’da da koronavirüs salgınına yakalanan kişiler tespit edilmişti.

İsviçre, koronavirüs nedeniyle ülkedeki her etkinliğin askıya alındığını açıkladı.

Avrupa’ya son sürat yayılmaya devam eden virüsün etkileri İsviçre’yi de sardı. Salgına karşı önlem almak isteyen yetkililer ise binden fazla kişinin katılacağı her türlü toplu etkinliğin askıya alınması kararına vardı. Etkinliklerle ilgili yasak kararı bugünden itibaren uygulanmaya başlanacak.

Japonya’da OHAL ilan edildi, okullar tatil oldu.

Japonya’da OHAL ilan edildi, okullar tatil oldu.

Koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla Japonya’nın Hokkaido bölgesinde OHAL ilan edildi, vatandaşların hafta sonu evden çıkmamaları için çağrıda bulunuldu. Buna ek olarak ilk ve orta düzeydeki okullar mart ayının sonuna kadar tatil edildi.

İran’da koronavirüs nedeniyle dört kişi daha hayatını kaybetti.

İran’da tespit edilen koronavirüs vakalarından üzücü haberler gelmeye devam ediyor. Son olarak dört kişinin daha salgından hayatını kaybettiği açıklandı. Bununla birlikte ölü sayısı 26’ya, vaka sayısı ise 245’e yükseldi.

Yunanistan’da görülen vakalara iki kişi daha eklendi.

Yunanistan’da bir kişinin koronavirüse yakalandığı tespit edildikten sonra biri çocuk iki kişinin daha virüsten enfekte olduğu açıklandı. Selanik’te, İtalya’nın kuzeyinden gelen 38 yaşındaki bir kadın ile çocuğunun koronavirüs teşhisiyle karantina altına alındığı belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Moğolistan Devlet Başkanı ve beraberindeki heyet, Çin seyahati ardından karantina altına alındı.

Moğolistan Devlet Başkanı ve beraberindeki heyet, Çin seyahati ardından karantina altına alındı.

Moğolistan devlet haber ajansı Montsame’nin haberine göre, 27 Şubat’ta Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşen Moğolistan Devlet Başkanı Khaltmaagiin Battulga ve heyetinin görüşmeler sonrası ülkelerine döndükten sonra 14 günlük karantina altına alındılar. Heyetin koronavirüs kapıp kapmadığı konusunda ise bir bilgi yok, yapılan işlemin tedbir amaçlı yapıldığı söyleniyor.

Danimarka'da da ilk koronavirüs vakası görüldü.

İtalya’dan Danimarka’ya dönen bir vatandaşın enfekte olduğu tespit edildi, böylece Danimarka’da da ilk vaka ortaya çıktı.

27 Şubat’ta İtalya’nın kuzeyinde yapmakta olduğu kayak tatilinden dönen bir erkek vatandaşın koronavirüs taşıdığı ve kendisinin evinde karantina altına alındığı belirtildi.

Suudi Arabistan, umre ziyaretlerini geçici olarak durdurdu.

Suudi Arabistan, umre ziyaretlerini geçici olarak durdurdu.

Koronavirüsün Orta Doğu ülkelerine yayılmaya başlamasıyla birlikte Suudi Arabistan yönetimi umre ziyaretleri ile Mekke ve Medine’ye giriş çıkışları bir süreliğine durdurduğunu açıkladı.

Sahraaltı Afrika’da ilk koronavirüs vakası Nijerya’da ortaya çıktı.

Nijerya Sağlık Bakanı Osagie Ehanire, ülkedeki ilk koronavirüs vakasının İtalya’nın Milano kentinden Lagos’a gelen bir vatandaşında tespit edildiğini açıkladı. 

Reuters ise Nijerya’da görülen ilk koronavirüslü kişinin THY uçağıyla İstanbul üzerinden aktarmalı olarak Lagos’a geçtiğini belirtti.

KKTC koronavirüs nedeniyle kuzey güney arası geçişlerin sağlandığı dört sınır kapısını geçici olarak kapatma kararı aldı.

Kıbrıs'ta koronavirüs nedeniyle kuzey ve güney arasında geçişlerin sağlandığı dört sınır kapısının geçici olarak kapatılması kararı alındı. Rum kesiminde de dört kadın vatandaşın koronavirüs şüphesiyle karantina altına alındığı bildirildi.

Koronavirüsle ilgili son gelişmeleri takip etmek ve nasıl önlem alacağınızı öğrenmek için bu içeriklere de göz atmanızı tavsiye ederiz.👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
169
78
32
11
10
10
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Flat Earth

Virüsü mü düşünelim, resmiyette girmediğimiz Rusya savaşını mı düşünelim, güle oynaya ülkeden siktir olup giden mültecilere mi tepki gösterelim. Bir gün yüzü... Devamını Gör

Solucanlı Gübre

allah askina korona virusunden daha tehlikeli bisey varsa oda akp hukumetidir virus de neymis basimizda en pislik oldurucu virusumus var zaten gariban virus ... Devamını Gör