Görüş Bildir
Haberler
Dönem Dönem Parlayan ve Bıktırana Kadar Her Köşe Başına Açılan 13 Gıda İşletmesi

Dönem Dönem Parlayan ve Bıktırana Kadar Her Köşe Başına Açılan 13 Gıda İşletmesi

Fulin
04.12.2016 - 18:52

Zaman değiştikçe yeme içme alışkanlıkları da değişiyor. Temel ihtiyaçlarımızdan yeme içmenin de trendlerle belirlendiğini unutmamak lazım. Ancak bu trendler bazen çok büyüyor ve herkes ondan faydalanmak istiyor. Sonuçta trend doyuyor ve bıktırmaya başlıyor. İşte ülkemizde fazlasıyla popüler olan gıda trendleri ve işletmeleri.

1. Çikolata Dükkanları

1. Çikolata Dükkanları

90'larda her çocuğun rüya dükkanı bunlardı. Çikolata musluğundan akan fındıklı kakao kreması ve çeşit çeşit çikolatanın olduğu bu dükkanlar, elbette aşırı popülerdi.

2. Şekerleme stantları

2. Şekerleme stantları

Yine 90'larda ortaya çıkan bu 'kendi şeker poşetini kendin doldur' işletmeleri inanılmaz ilgi görmüştü. Hala pek çok yerde bulunsalar da, eski şaşaalı günlerinden çok uzaktalar.

3. Waffle-Kumpirci

3. Waffle-Kumpirci
3. Waffle-Kumpirci

Bu iki lezzetin ayrılmaz olduğunu düşünen işletmeciler; özellikle sahil bölgelerinde popüler olan bu ikiliyi her yere taşımaya başlamıştı.

4. Patates büfeleri

4. Patates büfeleri

Patates gibi herkesin sevdiği bir ürüne bol kepçe konsepti ile yaklaşan patso büfeler İstanbul Kadıköy'den türeyip, tüm Türkiye'ye bir anda yayıldı. Daha sonra külahta patates, çubukta patates gibi versiyonları çıksa da, hiçbiri çok uzun ömürlü olmadı.

5. Simit zincirleri

5. Simit zincirleri

2000'li yılların başında bildiğimiz simit yükselişe geçiverdi. Uzmanlar bunu ekonomik kriz nedeniyle kahvaltı dışındaki öğünlerde bile simit yemek durumunda kalan halka bağladı, ancak sonradan anlaşıldı ki bu zincirler hiç de ucuz değildi. Sadece sokak lezzeti olarak bilinen simite statü kazandırmıştı.

6. Çiğ Köfte dükkanları

6. Çiğ Köfte dükkanları

Ne zaman ki yasalar ile çiğ köfteden et çıkarıldı; her yeri bir anda çiğ köfte dükkanları sardı. Ucuz, basit ve lezzetli olmasıyla insanların kalbini kazanması zor olmadı.

7. Bardakta mısır

7. Bardakta mısır

2010'lara doğru yepyeni bir çılgınlığımız oldu; bardakta mısır! Soslusu, sarımsaklısı, ketçap mayonezlisi; çeşit çeşit malzeme bir bardak haşlanmış mısıra dökülüyor ve kaşıklanarak yeniyordu. Seveni çok olunca haliyle sayıları da inanılmaz boyutlara ulaşan bu stantlar, mısırların GDO'lu olduğu söylenceleriyle tarihe karıştı.

8. Meyve suyu büfeleri

8. Meyve suyu büfeleri

Maliyeti düşük, hızlı ve popüler. Özellikle kış mevsiminde herkesin yol üstü tercihi olan meyve suyu büfeleri, hızlı yaşamın getirdiği trend girişimlerden.

9. Pilavcılar

9. Pilavcılar

Küçük dükkanlarda ya da seyyar arabalarda satılan pilav için milli yiyeceğimiz diyebiliriz. Kuru fasulye, nohut, salata, mısır, tavuk gibi yan ürünler ile pilavı destekleyen pilavcılar hem ekonomik hem de doyurucu çözümleri bir arada sunuyor.

10. Gurme burgerciler

10. Gurme burgerciler

Yine 2010'larla birlikte zincir hamburgerciler ve büfelere bir rakip yükseldi; gurme burgerciler. Şehrin en iyi hamburgerini bulmaya adanan zamanların başrol oyuncusu olan bu hamburgerciler kalite ve lezzet vaat ediyordu. Ancak fiyatlarının yüksek olması ve maliyetleri sebebiyle çoğu tutunamadı.

11. Kahvaltı kafeleri

11. Kahvaltı kafeleri

Kültürümüzün önemli bir parçası olan kahvaltı, özellikle büyük şehirlerde hafta sonu kahvaltılarının dışarıda yapılması alışkanlığı ile birden trende dönüştü.

12. Dilim pizzacılar

12. Dilim pizzacılar

Bütün bir pizza yemektense, bir yere giderken yol üstü ya da gece atıştırmalığı olarak pizza yemek isteyenler için düşünülmüş dilim pizzacılar; son dönemin popüler girişimlerinden biri.

13. Yeni nesil kahveciler

13. Yeni nesil kahveciler

Dünyaca ünlü kahve zincirlerinin ülkemizde oluşturduğu popülarite ve gençlerin yoğun kahve düşkünlüğü, yerli girişimciyi de bu işe yönlendirdi. Şu an her köşe başında açılan yeni nesil kahveciler altın çağını yaşıyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
181
57
37
17
9
7
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Albaya Mektup Yok

Kahve dükkanlarından gına geldi artık.Kolombiya bile bizim kadar düşkün değildir kahveye.

Pasif Kullanıcı

lan ben bunların hepsini seviyormuşum fark ettim de şimdi... iyi olmuş mantar gibi türedikleri :D Sadece meyve suyu büfeleriyle pek içli dışlı olmuşluğum yok.

Türk Mavisi

Sağlıklı ya, o yüzden ilginizi çekmemiştir :) En azından benim için öyle, nerede çer çöp var yiyoruz :)

theCENK

Ankara'da Hatay usulü döner manyaklığı var maalesef.