Görüş Bildir
Haberler
Dolardan Rekor Üstüne Rekor! Dolar 9.74 TL'yi Gördü... 1 Dolar Ne Kadar, Kaç TL Odu? İşte 25 Ekim Döviz Kuru…

Dolardan Rekor Üstüne Rekor! Dolar 9.74 TL'yi Gördü... 1 Dolar Ne Kadar, Kaç TL Odu? İşte 25 Ekim Döviz Kuru…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de görev yapan 10 büyükelçinin istenmeyen kişi' ilan ettiklerini açıklamasının ardından, Asya piyasalarının açılmasıyla Türk lirası dolara karşı yüzde 1.6 değer kaybederek 9.74’ü gördü. Yapılan bu değişim, ekim ayında da faiz indirimi olacağı şekilde yorumlandı ve dolar rekor üstüne rekor kırmaya başladı. Peki, 1 dolar ne kadar oldu? Dolar rekor kırdı mı? İşte 25 Ekim Pazartesi saat 09.00 itibariyle dolar, euro, sterlin ve bazı yabancı para birimlerinin Türk Lirası karşısındaki değerleri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Merkez Bankası'nın (TCMB), artan enflasyona rağmen politika faizini 200 baz puan düşürmesinin ardından geçen hafta zaten rekor düşük seviyeye gerilemişti.

Türk lirası, pazar akşamı 9.75 ile tüm zamanların en düşük seviyesini gördü. Böylelikle Türk Lirası bu yıl şimdiye dek, yaklaşık yüzde 24 değer kaybetti. Peki, 1 dolar ne kadar oldu? İşte detaylar...

DOLAR KAÇ TL OLDU?

Saat 09:00 itibariyle dolar TL karşısında 9,74 seviyesinde seyrediyor.

Euro Ne Kadar?

Euro Ne Kadar?

25 Ekim haftanın ilk gününe 11,37 TL'den başlayan euro en yüksek 11,48 TL'yi gördü.

Dolar Neden Yükseliyor?

Dolar Neden Yükseliyor?

Dolar geçen hafta 9.27 lira civarında seyrederken Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'ndan (PPK) beklentinin üzerinde bir şekilde 200 baz puanlık faiz indirimi geldi.

Merkez Bankası'nın yüzde 18'den yüzde 16'ya indirmesiylepolitika faizi yüzde 16.98'lik çekirdek enflasyonun bile altında kaldı.

Faiz indirim kararına kurun tepkisi çok sert oldu. Önce 9.50, ardından ise 9.66 liraya kadar yükseldi. Dolar geçen haftayı 9.60 lira civarında tamamladı.

Hafta sonu ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını isteyen 10 büyükelçinin istenmeyen kişi ilan edeceğini açıkladı. Henüz bu açıklama resmi bir karara dönüşmemiş olsa da siyasi gerilim ihtimali kur üzerinde yeni bir baskı yarattı.

Bu gelişmelerin ışığında gece saatlerinde düşük hacimli piyasada işlem görmeye başlayan dolar, 9.74 lirayla yeni tarihi zirvesini gördü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın