Görüş Bildir
Haberler
Dolar ve Euro'daki Yükseliş Dikkat Çekiyor!

Dolar ve Euro'daki Yükseliş Dikkat Çekiyor!

Döviz kurlarında geçen hafta yaşanan düşüş bu hafta yerini yükselişe bıraktı. 

Geçen hafta 18,40 seviyesinden 10 liraya kadar çekilen dolar/TL, bugün öğle saatlerinde yüzde 5 civarı yükselişle 12,35 lirayı gördü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dolar kaç oldu?

Dolar kaç oldu?

Haftaya 10,76 civarında başlayan dolar/TL, hafta başından bu yana yüzde 10’dan fazla yükseliş kaydetti.

13.20 itibarıyla TL karşısında dolar yüzde 4,47 oranında yükselişle 12,3505 seviyesinden, Euro da yüzde 4,12 oranında yükselişle 13,9378 seviyesinden işlem gördü.

TCMB rezervleri düşüşte

TCMB rezervleri düşüşte

Dünya'nın aktardığına göre, piyasalar TL'de yaşanan süreçte TCMB rezervlerinden belirgin bir döviz satışı olduğunu öncü verilerden hesaplarken, kur atağını 20 Aralık'ta bitirdiklerini belirten Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise kamu bankalarının dolar satışında devreye girmediğini söylüyor.

TCMB ay başından beri toplam beş doğrudan müdahalede bulunmuş ve rezerv düşüşleri geçen haftaya kadar açıklanan tutarlarla uyumlu seyretmişti. Ancak bu uyum müdahale açıklaması yapılmadığı geçen hafta itibarıyla ortadan kalktı.

TCMB verilerine göre bankanın net rezervleri önceki hafta 21 milyar dolardan 12 milyar dolara geriledi. Reuters'ın hesaplarına başvurduğu üç bankacı TCMB net rezervlerinin 12 milyar dolardan 10 milyar doların altına düşeceğini tahmin ettiler. Veri yarın saat 14.30'da açıklanacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ilyasbabaa

Ne bekliyorsunuz ki..ülke batmis..devletin kasasinda para yok..dolar euro yine yukselicek..özellikle subattan sonra patlama olacak..ciftciligi bitirip yurt d... Devamını Gör