Görüş Bildir
Haberler
Dolar Ne Kadar Oldu? 16 Kasım Euro ve Dolarda Son Durum...

Dolar Ne Kadar Oldu? 16 Kasım Euro ve Dolarda Son Durum...

Buse
16.11.2020 - 11:36

ABD başkanlık seçimleri ve Türkiye'deki son gelişmelerin etkisiyle döviz fiyatları oldukça etkilenmişti. Yaklaşık bir hafta önce 8,40'lar seviyesinde seyreden dolar, ani bir düşüşle 8 TL'nin altına inmişti. Döviz, düşüş seyrini korumaya devam ederken dolar bugün saat 14.15 itibariyle  7,73 TL'den, Euro ise 9,16'dan işlem görüyor. İşte döviz kurlarında son durum...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dolar geçen Cuma günü serbest piyasada 7,74, euro ise 9,14 TL'den alınmaktaydı. Dolar ve euro da dahil olmak üzere bütün para birimleri Türk lirası karşısında büyük bir düşüş yaşarken gözler yeni haftanın gelmesiyle birlikte döviz kurlarındaki değişimler seyredilmeye başlandı.

Geçtiğimiz haftalarda 8,40 seviyelerini zorlayan dolar kuru ardından yaşadığı ani düşüşle 8 lira seviyesinin altına çekilmişti. Bu düşüş altın fiyatlarını da etkileyerek piyasa durumunu bir hayli değiştirdi.

Bu hafta ABD doları yüzde 10,20 değer kaybederek 7,6920 liraya, Euro yüzde 10,67 azalışla 9,0890 liraya geriledi. Türk Lirası 19 yılın en güçlü haftalık kazancını kaydetti. BIST-TÜM endeksindeki işlem hacmi 60.8 milyar TL olurken, BIST-100 endeksindeki toplam hacim ise 52.5 milyar TL oldu.

Dolar 16 Kasım Pazartesi gününde, saat 14.15 itibariyle 7,73 Euro ise 9,16 liradan işlem görüyor.

Biden'ın ekonomiye dair açıklamalarda bulunması bekleniyor

Biden'ın ekonomiye dair açıklamalarda bulunması bekleniyor

ABD'nin yeni Başkanı Biden, seçimler sırasında ulusal çapta bir kapanma istemediklerini ve bu durum küresel borsalarında risk iştahını olumlu etkilemişti. Yeni başkan Joe Biden'ın yeni haftaya bir açıklamayla başlaması ve bu açıklamanın da küresel çaptaki piyasaları nasıl etkileyecek sorusu merak ediliyor. 

Geçen hafta ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin grup toplantısında ekonomiye dair verdiği mesajlar Merkez Bankası'nın Perşembe günü gerçekleştireceği politika toplantısına ilişkin faiz artırımı beklentilerini güçlendirmişti.

Bunun yanı sıra haftanın en kritik gündemini 19 Kasım'da açıklanacak olan Merkez Bankası faiz kararı oluşturuyor. Geçen haftanın başında ekonomi yönetiminde yaşanan değişiklikler sonrası merakla beklenen faiz kararı, fiyatlamalarda belirleyici bir unsur olarak karşımıza çıkıyor.

Koronavirüs gelişmeleri ise bir yandan piyasalar üzerinde başrol oynamaya devam ediyor. Geçtiğimiz cuma New York Fed Başkanı Williams, ekonomik göstergelerin beklenenden iyi olduğunu ancak işsizliğin hala çok yüksek seviyelerde bulunduğunu söyledi.

Fed'in enflasyon hedefinin değişmediğini ve para politikasını ekonomik koşullara göre şekillenebileceğini söyledi. ABD'den gelen tüketici güveni verisi ise beklentileri karşılayamadı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın