Görüş Bildir
Haberler
Dolar Ne Kadar Oldu? 9 Aralık Euro ve Dolarda Son Durum...

Dolar Ne Kadar Oldu? 9 Aralık Euro ve Dolarda Son Durum...

Buse
09.12.2020 - 10:44

Dolar/TL yaklaşan AB liderleri zirvesi öncesi olası bir yaptırım endişesiyle dün 7.80'li seviyelerde sınırlı bir yükseliş göstererek 7.87'ye geldi ancak burada kalıcı olamadı. 8 Aralık sabahı dolar yurt içinde sakin seyri haftanın üçüncü gününde de devam ediyor.  Piyasada Perşembe günkü zirve izlenmeye devam edilecek. Haftanın son işlem gününe yaklaşırken piyasalarda durum ne olacak, dolar yükselecek mi merak ediliyor. Gelişmeler karşısında euro kurunun durumu da ne olacak merak konusu. İşte 9 Aralık dolar ve euroda son durum.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dolar/TL geçen hafta beklentilerin üzerinde artış gösteren enflasyon verisiyle 7.90'ı aşsa da haftayı 7.80 civarında tamamlamıştı. Kur dün 7.87'ye kadar yükseldi. Bankacılar yükselişin belirgin olmadığını, küresel piyasalarda da bugün kuvvetli bir satış baskısı olduğunu ancak piyasada yine de AB ve ABD'nin olası yaptırım süreçlerinin negatif fiyatlama olarak hissedildiğini söylediler. 

Bugün sabah saatlerinde ise 7.83'e kadar gerileyen dolar kurunda ne gibi gelişmeler olacak takip ediliyor.  Haftanın ilk yarısı veri bakımından zayıf geçerken yurt içinde döviz kurlarında da yatay seyir sürüyor.

Dolar Ne Kadar Oldu? 

Yapılan enflasyon açıklamalardan sonra döviz kurlarındaki dalgalanmalar vatandaşları meraklandırıyor. Bugün sabah saat 10.00 itibariyle dolar/TL 7.83'de, euro/TL ise 9,50 civarında işlem görüyor.

Koronavirüs Bilim Kurulu Akşam Saatlerinde Toplanacak.

Koronavirüs Bilim Kurulu Akşam Saatlerinde Toplanacak.

TÜİK dış ticaret endeksleri verisini açıklayacak (10.00). Hazine ve Maliye Bakanlığı, iç borçlanmanın maliyeti ve vadesini açıklayacak (17.30). Önceki ay iç borç çevirme oranı yüzde 47,1, ortalama vade 35,5 ay olarak gelmişti.

Koronavirüs Bilim Kurulu akşam saatlerinde toplanacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca toplantı sonrasında açıklamalarda bulunacak. TBMM Genel Kurulu'nda, Adalet Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığının bütçeleri görüşülecek.

Kovid-19 algının ekonomik aktiviteyi baskıladığı bu dönemde yeni faiz artışlarının istihdama ekonomik aktiviteye 2021’de yaratacağı olumsuz etkiler sorgulanıyor. Diğer yandan ise kurlardaki dalgalanmalar olumsuz bir sonuç doğurur mu merak ediliyor. 

Bankacılar yeni faiz artışı yapılmaması halinde dolarizasyondan dönüşün zor olduğunu, ancak daha fazla faiz artışının ekonomik büyümeye ve işsizliğe negatif etkisine dikkat çekiyorlar. 

Bu kapsamda piyasalar TCMB’nin ve ekonomi yönetiminin nasıl bir 2021 planladığına ilişkin ilk sinyaller için önce 19 Aralık’taki Para ve Kur Politikası metnini ardından ise 24 Aralık’taki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısını izleyecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın